Θεματα

Flaked, για βουτυρένια κρουασάν στη νέα croissanterie της πόλης

Δεκάδες υπέροχα κρουασάν σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Flaked Croissanterie

Flaked Croissanterie: το νέο στέκι σε Νέα Σμύρνη και Μοσχάτο για φρεσκοψημένα κρουασάν

Μόλις βγήκε από τον φούρνο. Καυτό, ζουμπουρλό κι αφράτο κάνει τον κόσμο να μοσχοβολάει βούτυρο και τα πρωινά σου λίγο (έως πολύ) καλύτερα. Είναι αλήθεια πως λίγα πράγματα μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή σου το πρωί, αλλά ένα φρεσκοψημένο κρουασάν ανήκει σίγουρα σε αυτά. Τέτοια κρουασάν, βουτυρένια, αχνιστά και μυρωδάτα, ψήνει και το Flaked που ήρθε στη ζωή μας πριν λίγους μήνες με δύο καταστήματα: ένα στην πάντα ζωηρή πλατεία της Νέας Σμύρνης και ένα ακόμη στο Μοσχάτο.

Flaked Croissanterie

Με σύνθημα τη φράση “no flakes, no mess, no joy” σε υποδέχεται κάθε πρωί με δεκάδες κρουασάν σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές που φτιάχνονται εδώ από το μηδέν, με ποιοτικές πρώτες ύλες και μπόλικο μεράκι. Στο Flaked θα βρεις καθημερινά όλα τα κρουασάν που ονειρεύεσαι και μερικά ακόμη που δεν είχες καν φανταστεί μέχρι τώρα.

Flaked Croissanterie

Ναι, υπάρχει φυσικά το all time classic κρουασάν βουτύρου και το γενναιόδωρα γεμιστό κρουασάν με πραλίνα, αλλά υπάρχει και εκείνο το κάτι παραπάνω… Πώς θα σου φαινόταν, ας πούμε, να δοκίμαζες ένα κρουασάν καρμπονάρα (με μανιτάρια, μπέικον, κρέμα γάλακτος και mix τυριών) ή ένα κρουασάν hot dog (με μουστάρδα, μαγιονέζα, λουκάνικο Φρανκφούρτης και γλυκόξινη μαρμελάδα καραμελωμένου κρεμμυδιού);

Flaked Croissanterie

Οι ανατρεπτικές γεύσεις ξεδιπλώνονται και στις γλυκές επιλογές. Και τι δεν θα ανακαλύψεις! Κρουασάν με πλούσια γέμιση κρέμας φιστικιού, κρουασάν γεμιστό με μους αλμυρής καραμέλας, κρουασάν-μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα και τραγανό crumble, κρουασάν-cheesecake και πολλές ακόμα επιλογές ανάλογα με την έμπνευση της μέρας.

Flaked Croissanterie

Υπάρχουν ακόμη σάντουιτς και διάφορα γλυκά, ενώ το καλύτερο ταίρι για όλα αυτά είναι ο τέλειος και μοσχομυριστός καφές που επίσης προσφέρει το Flaked. Κι αν η Νέα Σμύρνη ή το Μοσχάτο σου πέφτουν μακριά, μην ανησυχείς… Μαθαίνουμε πώς σύντομα κι άλλες γειτονιές της Αθήνας θα μοσχοβολήσουν κρουασάν!

2ας Μαΐου 10, Πλατεία Ν. Σμύρνης, 2109347705/ Ομήρου 67& Μακρυγιάννη, Μοσχάτο, 2109427580, www.flaked.gr, Fb: Flaked Croissanterie, Instagram: @flaked.croissanterie

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.