Θεματα

Afianes Wines, με δύναμη από την Ικαρία

Ένας φαρμακοποιός απογειώνει τα κρασιά του νησιού

6971-132439.jpg
Ελένη Σταματούκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80339-162259.jpg

Πώς γίνεται ένας φαρμακοποιός να συμβουλεύει τους πελάτες του για τη σωστή οξύτητα που πρέπει να έχει το κρασί; Γίνεται, αν ο φαρμακοποιός είναι από ένα νησί του βόρειου Αιγαίου, την Ικαρία.

Ο Νίκος Αφιανές εκτός από φαρμακοποιός είναι και οινοποιός. Την αγάπη του για το κρασί την κληρονόμησε από τον παππού του, αλλά την αφορμή για να ασχοληθεί με τον κλάδο του την έδωσαν οι πελάτες του με τις περίεργες ερωτήσεις τους. Έτσι, λοιπόν, το 1997 δημιούργησε στην περιοχή Ράχες της Ικαρίας το οινοποιείο Afianes Wines, του οποίου σήμερα οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο χωριό του Προφήτη Ηλία.

Μέσα σε έναν αμπελώνα σε υψόμετρο 610 μέτρων, ο κ. Αφιανές έδωσε ξανά ζωή σε δύο γηγενείς ποικιλίες, στο κόκκινο Φωκιανό και στο λευκό Μπεγλέρι. Η Ικαρία πλέον δεν είναι γνωστή μόνο για τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής, τα πανηγύρια και τη μακροζωία, αλλά και για τα κρασιά Afianes.

Το καλοκαίρι του 2013 το Wine advocate του Robert Parker αξιολόγησε το Μπεγλέρι με 87/100, ενώ στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου του Λονδίνου I.W.C ανάμεσα σε 9.000 συμμετοχές έλαβε την τέταρτη θέση με το χαρακτηρισμό «Προτεινόμενο» (Commended). Επίσης, το καλοκαίρι του 2012, το Wein Plus βράβευσε το Tama 2008 με 86/100 βαθμολογία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.