Πώς γίνεται ένας φαρμακοποιός να συμβουλεύει τους πελάτες του για τη σωστή οξύτητα που πρέπει να έχει το κρασί; Γίνεται, αν ο φαρμακοποιός είναι από ένα νησί του βόρειου Αιγαίου, την Ικαρία.
Ο Νίκος Αφιανές εκτός από φαρμακοποιός είναι και οινοποιός. Την αγάπη του για το κρασί την κληρονόμησε από τον παππού του, αλλά την αφορμή για να ασχοληθεί με τον κλάδο του την έδωσαν οι πελάτες του με τις περίεργες ερωτήσεις τους. Έτσι, λοιπόν, το 1997 δημιούργησε στην περιοχή Ράχες της Ικαρίας το οινοποιείο Afianes Wines, του οποίου σήμερα οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο χωριό του Προφήτη Ηλία.
Μέσα σε έναν αμπελώνα σε υψόμετρο 610 μέτρων, ο κ. Αφιανές έδωσε ξανά ζωή σε δύο γηγενείς ποικιλίες, στο κόκκινο Φωκιανό και στο λευκό Μπεγλέρι. Η Ικαρία πλέον δεν είναι γνωστή μόνο για τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής, τα πανηγύρια και τη μακροζωία, αλλά και για τα κρασιά Afianes.
Το καλοκαίρι του 2013 το Wine advocate του Robert Parker αξιολόγησε το Μπεγλέρι με 87/100, ενώ στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου του Λονδίνου I.W.C ανάμεσα σε 9.000 συμμετοχές έλαβε την τέταρτη θέση με το χαρακτηρισμό «Προτεινόμενο» (Commended). Επίσης, το καλοκαίρι του 2012, το Wein Plus βράβευσε το Tama 2008 με 86/100 βαθμολογία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.