- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Lurisia, το νέο premium νερό που αλλάζει τα δεδομένα στο fine dining
Από την καρδιά των Άλπεων στο τραπέζι σου
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Lurisia Lurisia](/images/1074x600/jpg/files/2023-09-13/lurisianewnew.jpg)
Lurisia: το νέο premium νερό από τις Ιταλικές Άλπεις
Πρώτη φορά το είδα σε ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας της Ιταλίας. Ο sommelier νερού (ναι, υπάρχει τέτοια ειδικότητα) το είχε ακουμπήσει στο κέντρο του τραπεζιού, αφού πρώτα έδειξε περήφανα την ετικέτα του, σαν να επρόκειτο για μία φιάλη ακριβού κρασιού. Θυμάμαι πόσο μου είχε κάνει εντύπωση ο κομψός σχεδιασμός του μπουκαλιού, τόσο φίνος και αέρινος, με τα γράμματα να αναγράφονται λιτά, διακριτικά, σχεδόν αόρατα: “Lurisia”.
Από εκείνη τη βραδιά πέρασε καιρός, δεν θυμάμαι πια τα πιάτα του μενού, στη μνήμη μου, όμως, καταγράφτηκε εκείνο το νερό. Έτσι, όταν το είδα ξανά πριν λίγες μέρες στον κατάλογο γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, μου ξέφυγε ένα επιφώνημα θαυμασμού. Δεν ήξερα ότι ήταν διαθέσιμο και στην Ελλάδα. Κι όμως ναι!
Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο νερό τόσο ξεχωριστό; Η απάντηση βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά των Άλπεων, καλά κρυμμένη στο όρος Monte Pigna. Εδώ ακριβώς, σε ένα γαλήνιο κι ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον αναβλύζει μία φυσική πηγή από την οποία και προέρχεται το premium νερό Lurisia, ένα νερό που εμφιαλώνεται όπως είναι. Η τέλεια ισορροπημένη και ουδέτερη γεύση του το καθιστούν ιδανικό για να συνοδεύσει κάθε γεύμα, ενώ καθώς συγκαταλέγεται στα νερά με τα χαμηλότερα σταθερά υπολείμματα στην Ιταλία, θεωρείται κατάλληλο για δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.
![Lurisia Lurisia](/images/w734/jpg/files/2023-09-12/_v5_0395.jpg)
Όσο για τον (πραγματικά υπέροχο) σχεδιασμό του μπουκαλιού, αρκεί να πούμε ότι φέρει την υπογραφή των Sottsass Associati, Guzzini και Verallia, τρεις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του design, που εμπνεύστηκαν από την ίδια την ιστορία του Lurisia: η πηγή του νερού ανακαλύφθηκε κατά λάθος το 1918 από έναν ανθρακωρύχο. Έτσι το μπουκάλι σχεδιάστηκε ώστε να θυμίζει το φανάρι του ανθρακωρύχου, τιμής ένεκεν σε αυτή τη τυχαία, αλλά τόσο σπουδαία, ανακάλυψη.
Προς το παρόν, στην Ελλάδα κυκλοφορούν τέσσερα προϊόντα: το Lurisia Stille, το υπέροχο αυτό φυσικό μεταλλικό νερό σε μπουκάλια των 330 και 750 ml, το Lurisia Bolle, ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό σε διαθέσιμα μεγέθη 330 και 750ml, αλλά και τα ultra premium μπουκάλια τόσο του φυσικού μεταλλικού Lurisia, όσο και του ανθρακούχου, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο σε μπουκάλι 750ml.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα το συναντήσετε σε κάποια από τις εξόδους σας, μην το προσπεράσετε. Να είστε σίγουροι πως θα συνοδέψει το γεύμα σας υπέροχα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.