Οι Ιρλανδοί ξέρουν να το γιορτάζουν. Ειδικά όταν πρόκειται για το ουίσκι τους, ένα προϊόν που ανήκει στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο. Και όσον αφορά το Tullamore D.E.W. δεν μιλάμε απλά για ένα ιρλανδέζικο ουίσκι, αλλά για ένα μοναδικό blend τριπλής απόσταξης που αποκτά συνέχεια φανατικούς οπαδούς και κερδίζει έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική με ταχύτατους ρυθμούς.
Οι γνώστες όταν μιλούν για το Tullamore D.E.W. αναφέρονται στη «Δυναμική των Τριών». Και εννοούν τα τρία φυσικά συστατικά, τις τρεις ποικιλίες σιτηρών, τις τρεις αποστάξεις, το μείγμα των τριών τύπων των ιρλανδέζικων ουίσκι, pot still, malt και grain.
Αυτές ακριβώς οι «δυνάμεις» είναι οι συνδυασμοί που δημιουργούν το ιδιαίτερο άρωμα και τη μοναδική γεύση του Tullamore D.E.W.
185 χρόνια από την πρώτη εμφιάλωση, το Tullamore D.E.W. επέστρεψε στη γενέτειρά του. Σε ένα χώρο 58 στρεμμάτων στο Clonminch, στις παρυφές του Tullamore, με ένα υπερσύγχρονο αποστακτήριο, μία επένδυση 35 εκ. ευρώ.
Τέσσερις χειροποίητοι χάλκινοι άμβυκες, σχεδιασμένοι σχεδόν πανομοιότυπα με τους πρωτότυπους του παλιού αποστακτηρίου, έξι ζυμωτήρες χωρητικότητας 34.000 λίτρων ο καθένας και χειροποίητα βαρέλια από 4 διαφορετικά είδη ξύλων για την παλαίωση συνδυάζουν τις παραδοσιακές πρακτικές απόσταξης με την τελευταία λέξη της σύγχρονης και πράσινης τεχνολογίας, ενώ η εικόνα του χώρου παραπέμπει σε αίθουσα μουσείου Μοντέρνας Τέχνης.
Ήμασταν κι εμείς κι εκεί και ανάμεσα στους καλεσμένους για τα εγκαίνια είδαμε τον Ιρλανδό υπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Θαλάσσιας Ζωής, εκπροσώπους τύπου από όλο τον κόσμο και τους νικητές του διαγωνισμού # PartingGlass, μίας παγκόσμιας καμπάνιας που σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του Tullampore D.E.W.
Η γιορτή ήταν γεμάτη μουσική, παραδοσιακά ιρλανδέζικα φαγητά και γλυκά, σαμπάνια και βέβαια διέθετε όλη την γκάμα ουίσκι Tullamore Dew με πρωταγωνιστή το Tullamore D.E.W. Celebratory Phoenix Single Batch. Η συλλεκτική αυτή έκδοση δημιουργήθηκε προς τιμήν του νέου αποστακτηρίου και είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην Ιρλανδία σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Μιλάμε για 2.014 φιάλες ουίσκι τριπλής απόσταξης, που έχει παλαιωθεί σε δρύινα βαρέλια, αυτά είναι που του προσδίδουν αρώματα βανίλιας, κρέμας αμυγδάλου και μπαχαρικών.
Το Tullamore D.E.W. original και το Tullamore 12 years special reserve μπορείτε να τα απολαύσετε σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα :
Tullamore D.E.W. ORIGINAL To original ιρλανδέζικο ουίσκι είναι μείγμα pot still, grain και malt τριπλής απόσταξης που ωριμάζει υπομονετικά σε δρύινα βαρέλια με αρώματα εσπεριδοειδών και πικάντικες νότες.
Tullamore 12 Years Old Special Reserve Ένα πραγματικά μοναδικό ουίσκι που έχει βραβευτεί με επαίνους σε όλο τον κόσμο. Βραβεύθηκε με το μετάλλιο Master στους Irish Whiskey Masters και με διπλό χρυσό μετάλλιο στο San Francisco World Spirits Competition 2013.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.