Όλα μοιάζουν με σκηνικό ρομαντικής ταινίας στον Πύργο Πετρέζα. Το πέτρινο κτίσμα σε συνδυασμό με τα δέντρα του κήπου αλλά και τον αμπελώνα (που εκτείνεται σε περισσότερα από 60 στρέμματα μέσα στο κτήμα), θυμίζει ιταλικό χωριό. Όλο αυτό το παραμυθένιο ντεκόρ αποτελεί το «πλαίσιο» για έναν χώρο εκδηλώσεων που μάλιστα έχει τη δική του κουζίνα, την οποία επιμελείται ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και Gourmet βραβεία Executive Chef, Μιλτιάδης Κιούκας.
Το μενού που ετοιμάζει, δένει τέλεια με τα εκλεκτά κρασιά του παραδοσιακού οινοποιείου που στεγάζεται μέσα στο κτήμα. Άλλωστε, η αρχική ιδέα για το κτήμα αφορούσε αυτό ακριβώς: την παραγωγή καλού κρασιού και τη δημιουργία ενός παραδοσιακού σπιτιού-οινοποιείου που να είναι ανοιχτό για κάθε επισκέπτη.
Ο Πύργος στόχευε από την αρχή της ιστορίας του το 1980, στη φιλοξενία. Σήμερα αναλαμβάνει από οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι επίσημα γεύματα και συναντήσεις γευσιγνωσίας, αλλά ο χώρος παραμένει ζεστός, ανθρώπινος, φιλόξενος και σου δίνει την εντύπωση ότι έχει βγει από παραμύθι με πριγκιποπούλες και πυργοδέσποινες. Έχει έξι αίθουσες (800 τ.μ.), μια εκπληκτική βεράντα (400 τ.μ.) και έναν ονειρικό κήπο 1.800 τ.μ. που κλέβει όλα τα βλέμματά και τις ρομαντικές καρδιές. Ναι, αν ψάχνεις ένα χώρο για οποιαδήποτε εκδήλωση, σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις.
Οι μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του Μιλτιάδη Κιούκα είναι άλλο ένα παραμύθι από μόνες τους. Πάρτε μια (μικρή μόνο) γεύση από τις νοστιμιές: ταραμάς σε μαύρο ψωμί από μελάνι σουπιάς μαζί με ξιδάτο γαύρο, τηγανίτα πατάτας με αυγό ορτυκιού και λούντζα Μυκόνου, κριθαράκι με καραβίδες και σπορπίνα, πιτάκι-φωλιά με μελιτζάνα, ντοματίνια και σάλτσα φέτας, συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφίδες και δεντρολίβανο, σαλάτα σπανάκι με τραγανό προσούτο και κατσικίσιο τυρί, κανελόνι με μανιτάρια πράσο και γραβιέρα, πουρές σελινόριζας, πατάτες φούρνου με χονδρό αλάτι και κόλιανδρο. Από τα γλυκά μας ενθουσίασε η πραλίνα φουντουκιού, η πεντανόστιμη τάρτα λεμονιού και φράουλας με παγωτό φιστίκι και οι ανεπανάληπτες δίπλες με ανθότυρο.
Στον Πύργο Πετρέζα ξεκινούν μία σειρά από γαστρονομικές και οινολογικές βραδιές που δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει τη μοναδική του κουζίνα. Η πρώτη συνάντηση γευσιγνωσίας ξεκινά σήμερα 30 Οκτωβρίου (αλλά ακολουθούν κι άλλες) με ένα εκλεπτυσμένο μενού πέντε πιάτων, το οποίο θα συνοδεύει μια σειρά από σπάνια και συλλεκτικά κρασιά σε φιάλες magnum από το Κτήμα Άλφα. Παρών θα είναι και ο διεθνώς διακεκριμένος οινολόγος και συνιδιοκτήτης του Κτήματος Άλφα Άγγελος Ιατρίδης.
3ο χλμ. Λεωφ. Σπάτων Πικερμίου, Σπάτα, 210 6039396
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.