- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Ο Sam έχει εγκαίνια και το γιορτάζει με δωρεάν ποτό, πολλή μουσική και αμερικάνικα burgers
Την Πέμπτη 4 Μαΐου το Κουκάκι μετατρέπεται σε αμερικανική πολιτεία
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Sum Burgers Sum Burgers](/images/1074x600/jpg/files/2023-05-02/img_5567.jpg)
Το Sum Burgers γιορτάζει το νέο του κατάστημα στο Κουκάκι και μας καλεί σε ένα απόγευμα αλά America
O Sam είναι ο άνθρωπός σου… αν αναρωτιέσαι τι γεύση έχουν τα αυθεντικά αμερικάνικα burgers. Έμαθε την τέχνη τους στο εστιατόριο του θείου του στο Memphis, και χρόνια αργότερα, όταν πια επέστρεψε στην Ελλάδα έφερε μαζί του όλα τα μυστικά του τέλειου μπιφτεκόψωμου. Αναμενόμενο, λοιπόν, το Sam Burger, το δικό του μπεργκεράδικο στο Κουκάκι να κάνει πάταγο. Γιατί από τη στιγμή που δοκιμάζεις το burger του Sam, δεν το αλλάζεις.
Αυτό το μπεργκεράδικο-σουξέ εδώ και λίγο καιρό έχει αλλάξει πόστο, παραμένοντας ωστόσο στην ίδια γειτονιά. Το νέο Sam Burgers σε περιμένει πια κατακόκκινο, με ρετρό διάθεση και παιχνιδιάρικη διακόσμηση στην οδό Δημητρακοπούλου κι εμείς σου έχουμε την τέλεια αφορμή για να το επισκεφθείς (αν δεν το έχεις ήδη κάνει)… Την Πέμπτη 4 Μαΐου το νέο Sam Burgers έχει εγκαίνια και το γιορτάζει αλά αμερικάνικα.
![Sum Burgers Sum Burgers](/images/w734/jpg/files/2023-05-02/img_5568.jpg)
Από τις 18.30 και μετά η ένταση της μουσικής στα ηχεία του Sam ανεβαίνει και ποτήρια γεμάτα κρασί, sangria ή Aperol Spritz μοιράζονται δωρεάν (όπως και γλυκά!). Φυσικά, από μία γνήσια αμερικάνικη γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μπίρες Bud, τις οποίες μπορείς πάντα να βρεις στο ψυγείο του Sam. Μιας όμως που ο Sam είναι μεγάλος λάτρης των Funky Groove, Rock ‘n’ Roll και Disco ήχων (μουσικές που ακούει απαραιτήτως την ώρα που ψήνει τα μπιφτέκια του) στα εγκαίνια θα παίξουν ζωντανά και οι Fat Elvis που θα χαρίσουν ένα μουσικό υπερθέαμα το οποίο ξεκινά με τον Βασιλιά (Elvis) και κορυφώνεται με τα blues του Νότου.
![Sum Burgers Sum Burgers](/images/w734/jpg/files/2023-05-02/img_5564.jpg)
Τι δεν γίνεται να λείπει; Μα φυσικά τα απίθανα burgers του Sam! Αποκλειστικά για αυτό το λαχταριστό απόγευμα όλα τα απλά burgers κοστίζουν €8, ενώ τα XL €10. Από το πεντανόστιμο Brooklyn (με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι 150gr, cheddar κρέμα, ΒΒQ μήλου, μαγιονέζα, μπέικον και onion rings) και το best seller Miami (με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι 150gr, μαγιονέζα, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, cheddar κρέμα, BBQ Mississippi sauce και καραμελωμένα κρεμμύδια), μέχρι το all time classic Sam burger (με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι 150gr, BBQ Mississippi sauce, μπέικον, cheddar & καραμελωμένα κρεμμύδια), κάθε μπουκιά σε αφήνει άφωνο…
Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι, 210 9228999, Fb: Sam Burgers, Instagram: @samburgers_gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.