- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Νέες γεύσεις-έκπληξη στα γλυκά των παιδικών μας χρόνων
Bariamis Sweets- Υποβρύχιο και λουκούμια με αιθέρια έλαια βοτάνων
Τι μπορεί να κάνει κάποιος που ασχολούταν με κατασκευές πισινών και με τον κλάδο των ενδυμάτων; Λουκούμια με άχνη ζάχαρη και αφράτα «υποβρύχια».
Αυτή είναι πλέον η δουλειά του Γιάννη Ρούσου, της συζύγου του Ηρώς Μπαριάμη και του αδερφού της Γιάννη Μπαριάμη, οι οποίοι πριν δυο χρόνια άφησαν τις δουλειές τους για να ασχοληθούν αποκλειστικά με την παλιά βιοτεχνία της οικογένειας στο Αγρίνιο, που έχει έτος ίδρυσης το 1930.
Μην έχοντας γνώσεις ζαχαροπλαστικής, αλλά με εφόδιο τις παλιές συνταγές της οικογένειας, κατάφεραν να μάθουν τη δουλειά και να δώσουν ένα νέο αέρα σε δύο κατεξοχήν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, το υποβρύχιο και το λουκούμι. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί: σε συνεργασία με την εταιρεία Organic Islands έφτιαξαν δύο είδη λουκουμιών με αιθέρια έλαια βοτάνων (φλισκούνι και δεντρολίβανο), που καλλιεργούνται στη Νάξο και βραβεύτηκαν με 3 και 1 αστέρι στα Great Taste Awards 2014.
Είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται στα συγκεκριμένα βραβεία λουκούμι και δη ελληνικό, όταν στο συγκεκριμένο είδος την πρωτοκαθεδρία εδώ και χρόνια έχει η Τουρκία.