Theoria tou House: Γι’ αυτό το brunch αξίζει να κατέβεις Αιγάλεω
Η ζαχαρένια φωλιά που ονειρευόσουν
Η Theoria tou House στην πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω έχει το πιο σπιτικό γλυκό και το πιο to die for brunch
Κυριακή μεσημεράκι, περιδιάβαινα τη λιακάδα του κέντρου, με μια φρέσκια άνοιξη ολόγυρα να σκοτώνει με τη μοσχομυριστή αύρα της το καυσαέριο και όλα τα δεινά μιας μεγαλούπολης. Κι όσο στένευαν τα κατάμεστα γραφικά σοκάκια από Ψυρρή μέχρι Θησείο, η ευωδιά από άνοιξη και ανθισμένη νερατζιά, έδινε τη θέση της στη μυρωδιά από brunch. Μιλιούνια τα νέα και γηραιότερα παιδιά, στριμωγμένα σε άβολα τραπεζάκια, τιμούσαν τη νέα συνήθεια με πολυόροφα πανκέικς, τόνους ψωμιού με αβοκάντο και αβγό, σκραμπλ εγκς και αβγά με μπέικον. Πόση λίγη φαντασία για ένα brunch, η οσμή του οποίου διόλου δεν κινητοποιούσε μέσα σου τη λαχτάρα να το δοκιμάσεις, να συμμετέχεις κι εσύ στην τρέλα της brunch-ολατρείας… Δεκάδες μαγαζιά, μια πανομοιότυπη άποψη στο μενού και μάλιστα κακοεκτελεσμένη, με βιομηχανικό ψωμί του τοστ και ύποπτης ποιότητας λιπαρά. Και ενώ ο Έλληνας παραδοσιακά ήταν τσακωμένος με το πρωινό όπως το αντιλαμβάνονται οι Ευρωπαίοι, όλοι ξαφνικά υιοθετήσαμε τον συμβιβασμό του "κάτι ανάμεσα" με μανία και τρέλα, τόσο που η τάση πολύ γρήγορα μας προέκυψε κατάπτωση. Για να βρεις το brunch της προκοπής, που σέβεται τον εαυτό του, τη νοστιμιά, μια πρωτότυπη ιδέα, αλλά και τα υλικά του, πρέπει να ψάξεις πολύ και στο ενδιάμεσο να απογοητευτείς από πολλές φρούδες ελπίδες.
Γι' αυτό σου προτείνω να κατέβεις την Ιερά Οδό, μια ανάσα δρόμο από το κέντρο, εκεί όπου σε περιμένει μια λαχταριστή Θεωρία του Χάους, που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως μια τόση δα μεταβολή στα καθιερωμένα, μπορεί να σε βγάλει σε κάτι το αναπάντεχο, το διαφορετικό, το επιτέλους κάτι της προκοπής. Theoria tou house, όμως, μπορεί να σημαίνει και τον κακό χαμό που επικρατεί στον δημιουργικό πυρετό μιας κουζίνας, χάος είναι και να διαλέγεις ανάμεσα στην απέραντη παλέτα της πρώτης ύλης, τα υλικά που θα φτιάξουν το νοστιμότερο μπανόφι με την σπιτική καραμέλα ή μια αυθεντική πάβλοβα με φρέσκιες φράουλες. Κάπως έτσι αντιμετώπισαν το ζήτημα τα δυο αδέλφια, η Στέλλα και ο Γιώργος, όταν το 2014 έστησαν αυτό το γλυκούλι γλυκοπωλείο, κάτι ανάμεσα σε γαλλικό μπιστρό και την κουζίνα του σπιτιού τους. Ένας παστέλ χώρος, από αυτούς που σε ρουφάνε γλυκά μέχρι να χάσεις το χρόνο, γεμάτος προσωπικά αντικείμενα, κάπου ανάμεσα στο μπαρόκ σαλονάκι της γιαγιάς και την κουζίνα της Αμερικής του '50.
Απαλές μουσικές, ευωδιά από τον πιο ονειρεμένο καπουτσίνο, στην προθήκη τα φρέσκα, με τα πιο αληθινά υλικά, γλυκά του pastry chef Μιχάλη Χατζηκαλημέρη. Αμερικάνικο ψητό τσιζ κέικ με μαρμελάδα φράουλα, πάστα με σοκολατένιο παντεσπάνι, μους καραμέλα, μαρμελάδα μπανάνα-πάσιον και μάνγκο, να σου πω και το άλλο με την τραγανή βάση, τη μους καραμελωμένης σοκολάτας, μαρμελάδα βερίκοκο με αληθινή βανίλια, ανθό αλατιού και κανέλα. Γλυκά σπιτικά, με έμπνευση, φαντασία και διαφορετικότητα, πιο σπιτικά-πεθαίνεις, που μπαίνουν στον κόπο να σου διηγηθούν μια πρωτότυπη ζαχαρένια ιστορία.
Αν δεν είσαι του γλυκού, θα βρεις, εξίσου διαφορετικά, σάντουιτς που σερβίρονται με ολοζώντανη πεντανόστιμη σαλατούλα-κι αυτό κάνει τη διαφορά. Όπως η χειροποίητη μπεσαμέλ σε ένα κροκ-μαντάμ ή τα τηγανητά αβγά πάνω σε μια τραγανή γαλέτα από τριμμένη πατάτα με ζαμπόν.
Και ύστερα έρχεται το brunch, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10.00 ως τις 18.00, με αβγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο, αγγούρι και σολομό ή το υπέροχο mamas bowl με ψημένο προζυμένιο ψωμί, αβγά ποσέ, παρμεζάνα και σος ολαντέζ. Κι αν επιμένεις στα κλασικά, εδώ θα ανακαλύψεις από την αρχή την αληθινή γεύση των πανκέικς, του σάντουιτς ή μιας ομελέτας.
Theoria tou house, πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, 2105312134
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.