- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια πασχαλινά αυγά της Αθήνας
Αυγά μπάμπουσκες, που μοιάζουν με έργα τέχνης, με φύλλα χρυσού και τυλιγμένα σε πολύχρωμα υφάσματα
Σοκολατένια πασχαλινά αυγά: Πού θα βρεις τα πιο εντυπωσιακά στην Αθήνα
Kλασικά ή μοντέρνα, μίνιμαλ ή με στολίδια, γεμιστά με πραλίνα, διακοσμημένα με φυλλαράκια χρυσού, τυλιγμένα σε πολυτελή υφάσματα ή και μέσα σε πραγματικές αυγοθήκες. Τα σοκολατένια αυγά του Πάσχα είναι για πολλούς ό,τι οι κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα, αντικείμενα λατρείας για τα οποία ανυπομονούν κι ας έχουν μερικές θερμίδες παραπάνω. Για να πούμε και δυο λόγια για το… βιογραφικό τους, πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Αγγλία το 1873 από τον ζαχαροπλάστη Τζόζεφ Φράι και με την πάροδο του χρόνου κατέκτησαν τις αγορές της Ευρώπης. Το πιο μεγάλο πασχαλιάτικο σοκολατένιο αβγό που κατασκευάστηκε ποτέ ήταν στην Ιταλία το 2011 με 10.39 μέτρα ύψος και ζύγιζε 7.200 κιλά – ψηλότερο από καμηλοπάρδαλη και βαρύτερο από ελέφαντα.
Στην Ελλάδα είναι αυτό που περιμένουν τα βαφτιστήρια από τους νονούς μαζί με τη λαμπάδα ενώ στις μέρες μας όλο και περισσότεροι είναι αυτοί οι «τρελοί», δημιουργικοί και υπέροχοι Αθηναίοι ζαχαροπλάστες μας που εξέλιξαν την κλασική εικόνα που έχουμε φτιάχνοντας εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά με περίτεχνες λεπτομέρειες εξωτερικά και εξαιρετικές όσο και πρωτότυπες γεμίσεις στο εσωτερικό τους. Συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά του Πάσχα που προτείνουν τα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία.
Υφάσματα υψηλής ραπτικής ντύνουν τα πασχαλινά αυγά του Στέλιου Παρλιάρου
Οι Deux Hommes συνεργάστηκαν με τον σπουδαίο ζαχαροπλάστη και δημιούργησαν τα πιο ιδιαίτερα υφασμάτινα πασχαλινά αυγά. Χρησιμοποιήθηκαν χρωματιστά υφάσματα με έμφαση στα φινιρίσματα, αρκετά μπροκάρ, κάποια με τρέσες, με κεντήματα, με απλικαρισμένα λουλούδια, πετράδια, δαντέλες, πούπουλα ή φτερά παγωνιού, πούλιες και παγιέτες, μεταλλικές πεταλουδίτσες και άλλα πολλά που φιλοτεχνούνται ένα-ένα στο χέρι και καλύπτουν το κλασικό αγαπημένο αυγό μπίτερ σοκολάτας. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24
Aυγo-φωλιά από το Madame Fraise
To αυγό από σοκολάτα γάλακτος 40% ποικιλίας Forastero του Madame Fraise γεμίζεται αφράτη πραλίνα από φουντούκια Piemonte και στην επιφάνειά του φιλοξενεί μια φωλιά από σοκολατένια κλαδάκια. Στο εσωτερικό της χάρτινα πουλάκια στέκονται πάνω από τα αυγά τους που στην ουσία είναι καραμελωμένοι ξηροί καρποί. Αποτελείται από σοκολάτα γάλακτος με αφράτη πραλίνα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Μadame Fraise, Υμηττού 225, Μετς, 2114186086
To αυγό-κύβος του Demetres Economides
O pastritect του Νέου Ψυχικού ετοίμασε δύο τολμηρά αυγά για φέτος, αληθινά αρχιτεκτονήματα από εκλεκτή σοκολάτα. Το πρώτο λέγεται «Αυγό του Κυβιστή» και θα μπορούσε να εκτίθεται ως έργο τέχνης σε κάποια γκαλερί, αποτελείται από σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα καρύδας και passion fruit και τζελ μπανάνας. Το δεύτερο δε, φιλοξενεί το σχέδιο μιας δίνης, ένα συνονθύλευμα από καραμέλα, πραλίνα καλαμποκιού και 66% μαύρη σοκολάτα. Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 2106755000
Αυγό με ράσμπερι και φυλλαράκια χρυσού στο Holly Llamma
Δύο λαχταριστά αυγά των 450 γραμμαρίων κρύβονται μέσα σε περιποιημένα κουτάκια στον περίφημο vegan φούρνο Holly Llamma. Το πρώτο από περουβιανή σοκολάτα 60% εσωτερικά, σοκολάτα rasberry Valrhona εξωτερικά, στολισμένο με αποξηραμένα τριαντάφυλλα και φύλλα χρυσού. Το δεύτερο κινείται στην ίδια βάση με τη διαφορά ότι εξωτερικά είναι καλυμμένα από σοκολάτα «γάλακτος» Callebaut. Ηοlly Llamma, Νίκης 23, Σύνταγμα, 210762 6078
Aυγά με ζαχαρόπαστα στο Mokpo
To Mokpo είναι το creative cake shop στο κέντρο του Χαλανδρίου όπου μια ζαχαροπλάστης και μια εικαστικός συνεργάζονται για να δημιουργήσουν αυγά που παραπέμπουν σε μοντέρνους πίνακες. Όπως αυτό με την επικάλυψη αρωματισμένης λευκής σοκολάτας και μπισκότο oreo με τα πολύχρωμα γεωμετρικά σχέδια από ζαχαρόπαστα. Στις προτάσεις του και μερικά ακόμα πιο παιχνιδιάρικα με ζωγραφισμένες ψιψίνες πάνω στα αυγά κι αυτές από ζαχαρόπαστα σε γεύσεις, η ροζ για παράδειγμα από φράουλα και η κίτρινη από μπανάνα. Μοkpo, Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B’ 8, Χαλάνδρι, 2106838859
Τα πιο λουλουδάτα αυγά στου Ασημακόπουλου
Στο εργαστήρι του ζαχαροπλαστείου στα Εξάρχεια τα σοκολατένια αυγά παραπέμπουν σε ανοιξιάτικο κήπο με ολόκληρα μπουκέτα λουλουδιών και πολύχρωμα ανθισμένα στεφάνια φτιαγμένα από αυγόγλασο ή αλλιώς royal acing, που μοιάζουν με κεντήματα. Κάποια άλλα αυγά φιλοξενούν μελίσσια με κομμάτια από κερήθρες και μέλισσες από σοκολάτα ενώ άλλα μοιάζουν να έχουν βουτηχτεί σε τέμπερες και νερομπογιές, καλυμμένα με φυτικά χρώματα. Αφοί Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια 2103610092
Αυγά από το βασίλειο των Πανετόνε του Antonis Selekos
Εδώ, τα πανετόνε αυτές τις μέρες δίνουν τη θέση τους σε 3 σοκολατένια αυγά που έχουν βάση το βούτυρο κακάο. Το πρώτο με σοκολάτα γάλακτος έχει κόκκινο χρώμα και το στολίζουν κομμάτια λευκής σοκολάτας, το δεύτερο είναι από μπίτερ σοκολάτα, έχει χρώμα πετρόλ με χρυσά στοιχεία αλλά το τρίτο το πιο εντυπωσιακό, μοιάζει να είναι τυλιγμένο σε τσαλακωμένο χαρτί που όμως δεν είναι χαρτί αλλά φύλλο υπέροχης λευκής σοκολάτας. Conceptual Desserts, Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210728888
Το αυγό babushka στο Ourse
Η φετινή δημιουργία του Σπύρου Πεδιαδιτάκη είναι ένα αυγό από πλούσια πραλίνα φουντουκιού με τραγανή γέμιση που το απογειώνει, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού. Το χειροποίητο αυγό είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα κέλυφος σκούρας σοκολάτας 65% σε σχήμα ενός μεγαλύτερου αυγού που το περιβάλλει εξωτερικά. Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, 2121067019
Σοκολατένια αυγά σαν αληθινά από το Κora
Tα πασχαλινά αυγά στο Κora έρχονται σε εξάδα μέσα σε κανονική αυγοθήκη και σε μέγεθος σαν αυτό των αληθινών αυγών. Το χρώμα τους κιτρινούτσικο, από λευκή σοκολάτα και στο εξωτερικό κρύβουν μπουκιές από καραμελωμένο κρουασάν! Η έμπνευσή τους προέκυψε σε συνεργασία με τις σοκολατιέρ Esophy που δημιουργούν και αυγά-καμβάδες αφηρημένης τέχνης. Kora Bakery, Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 2103627855
GB Corner Gifts & Flavors
Στο gift shop του ισογείου της Μεγάλης Βρετανίας πρωταγωνιστούν αυτές τις μέρες 3 εκλεκτά πασχαλινά αυγά των 20 εκατοστών, ένα κλασικό με σοκολάτα γάλακτος, ένα με μπίτερ σοκολάτα με πάστα αμυγδάλου και καραμελωμένο ρύζι και ένα με τζαντούγια και καραμελωμένο φουντούκι που υπογράφει ο pastry chef του ξενοδοχείου, Αλέξανδρος Κούφας. Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος, 2103330750
Η τεράστια ποικιλία πασχαλινών αυγών στα Fresh
Χειροποίητο πασχαλινό αυγό, φτιαγμένο με υψηλής ποιότητας βέλγικη σοκολάτα Callebaut και με 60 χρωματιστά κουφέτα σοκολάτας στο εσωτερικό του σε σχήμα blue bird, αρκούδα, κοάλα, φώκια, κοκοράκι, πιγκουίνο, ποντίκι ή με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή τους, είναι μερικά μόνο από τα σχέδια που μπορεί να βρει κανείς στα Fresh. Ανάμεσά τους και σοκολατένια αυγά-πινιάτες που τα σπας με το σφυράκι της όμορφης συσκευασίας και κρύβουν μέσα τους σοκολατένιες εκπλήξεις. www.freshpatisserie.gr
Aυγό από τα Zuccherino για καλό σκοπό
Τα Spotty Eggs είναι η πρόταση των Zuccherino, χειροποίητα σοκολατένια αυγά με σοκολάτα γάλακτος υψηλής ποιότητας σε μια ωραία χαρτονένια συσκευασία. Υπάρχουν όμως και εκείνα που τυλίγονται σε υφάσματα, μερικά με παιδικούς ήρωες, ενώ κάποια έρχονται πολυγωνικά ή στην εκδοχή της πινιάτας. Μάλιστα όποιος θέλει μπορεί να τα παραγγείλει με τη γεύση και την εμφάνιση που επιθυμεί. eshop.zuccherino.gr
Στο Bread Factory για αυγό 24/7
Ένα μεγάλο παραδοσιακό αυγό που παραπέμπει στα παιδικά μας χρόνια, στολισμένο με γλάσο και πολύχρωμες τρούφες περιμένει τον νονό ή τον απανταχού λιγούρη οποιαδήποτε ώρα ακόμα και τελευταία στιγμή, καθώς τα Bread Factory είναι 24ώρου βάσης και έτσι θα παραμείνουν και την ημέρα του Πάσχα. www.breadfactory.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.