- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Στο παντοπωλείο Wang Fu για ασιατικά προϊόντα που δεν θα βρεις αλλού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
![Wang Fu Wang Fu](/images/1074x600/jpg/files/2023-04-10/340510136_1625952201185641_1031947399985647557_n.jpg)
Το Wang Fu στο Μεταξουργείο έχει χιλιάδες προϊόντα από όλη την Ασία
Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από το θέαμα που βλέπω ακουμπισμένο δίπλα στο ταμείο. Η αεροστεγής σακούλα, έτσι διάφανη που είναι, προσφέρει άπλετη θέα στο περιεχόμενό της: πόδια κότας που κολυμπάνε, μαζί με soy sauce, μπαχάρια και διάφορα άλλα άγνωστα πράγματα. Η ταμίας εξηγεί (από όσο καταλαβαίνω, γιατί δεν μιλάει καμία από τις γλώσσες που γνωρίζω) ότι τα ποδαράκια αυτά είναι έτοιμα προς κατανάλωση, κάτι σαν μεζές για τις λιγούρες. Κι αν αυτή η λιχουδιά δεν είναι κάτι που θα επιλέγατε, σας εγγυώμαι ότι δεν ισχύει το ίδιο και με τις υπόλοιπες που θα ανακαλύψετε στο Wang Fu, το ασιατικό παντοπωλείο του Μεταξουργείου.
![Wang Fu Wang Fu](/images/w734/jpg/files/2023-04-10/340434126_534749772153878_3551164215863209289_n.jpg)
Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε την ασιατική κουζίνα, αλλά δυσκολεύεστε να ξετρυπώσετε τα συστατικά της το Wang Fu είναι παράδεισος. Όχι μόνο γιατί εδώ βρίσκεις χιλιάδες προϊόντα που δεν υπάρχουν αλλού, αλλά και γιατί ακόμα κι εκείνα που είναι λιγότερο δυσεύρετα, εδώ κοστίζουν ένα πεντάευρο λιγότερο.
![Wang Fu Wang Fu](/images/w734/jpg/files/2023-04-10/340470036_5624592030974535_2034385025221531933_n.jpg)
![Wang Fu Wang Fu](/images/w734/jpg/files/2023-04-10/339931411_243481261521568_6417410550040840852_n.jpg)
Αρχίζοντας από τα βασικά, να πω ότι εδώ ρύζι και noodles έχουν την τιμητική τους. Ένας ολόκληρος τοίχος είναι αφιερωμένος στα noodles: πλατιά, λεπτά, διάφανα, πιο κοντά, πιο μακριά, από ρύζι, από αυγό, από λαχανικά. Επίσης τεράστια και η ποικιλία σε ρύζια (θα βρεις από ρύζι για sushi μέχρι μπασμάτι). Soy sauce και σησαμέλαια σε αφθονία, σάλτσες ένα σωρό, instant ramen με €1,5. Κατεψυγμένα Gyoza, κινέζικες πατάτες, μπίρες και αναψυκτικά από όλη την Ασία. Σε έναν καταψύκτη ανακάλυψα ακόμα και Durian, το περίφημο αυτό τροπικό φρούτο της Νοτιοανατολικής Ασίας που φημίζεται για την υψηλή θρεπτική αξία και… την απαίσια μυρωδιά του. Δεν είχα δει ποτέ από κοντά.
![Wang Fu Wang Fu](/images/w734/jpg/files/2023-04-10/340389578_242410374841726_9177690035167475987_n.jpg)
![Wang Fu Wang Fu](/images/w734/jpg/files/2023-04-10/340468431_526037716396696_979270622658607630_n.jpg)
Βρήκα tapioca σε διάφορες γεύσεις, τσιπς από φύκια, δεκάδες τσάγια, μπισκότα, γλυκίσματα. Είδα φύλλα Nori, μπαχαρικά σε οικογενειακές συσκευασίες και τιμές (€12 για μία σακούλα μπούκοβο που φτάνει για όλη σου τη ζωή), ένα τελευταίο και πολύτιμο κουτάκι dashi – βασικό συστατικό για τη σούπα miso. Και ακόμα πίκλα ginger (αλλά και φρέσκο), kimchi, κινέζικα μανιτάρια και σκόρδα, όπως και Ginseng, ένα βότανο που η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιεί εδώ και αιώνες.
![Wang Fu Wang Fu](/images/w734/jpg/files/2023-04-10/340263730_1174931809866906_2927941128141207517_n.jpg)
Αγόρασα mochi, όσα noodles μπορούσα να κουβαλήσω, κεραμικά πιάτα (αυτά είναι μάλλον λίγο ακριβά) και μερικά άλλα πραγματάκια που μου γυάλισαν – εδώ θέλει λίγη προσοχή και πολλή τύχη: οι περισσότερες συσκευασίες έχουν κολλημένο στην πίσω πλευρά ένα χαρτάκι όπου περιγράφεται το προϊόν και στα αγγλικά. Πολλές δεν έχουν. Κάπως έτσι κατέληξα με ένα κεκάκι που φαινόταν εξόχως λαχταριστό, αλλά είχε γεύση… ψαριού. Τα noodles ωστόσο, μία απλή συσκευασία χωρίς κανένα διακριτικό, μου βγήκαν τα νοστιμότερα που έχω φάει ποτέ (και μάλιστα είχαν μόλις €0,50/ τεμάχιο!). Αν, λοιπόν, απόψε έχετε διάθεση για πειραματισμούς στην κουζίνα, περάστε μία βόλτα και αν μπορείτε αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τσιπς από φύκια – είναι ακριβώς όπως ακούγονται.
![Wang Fu Wang Fu](/images/w734/jpg/files/2023-04-10/340575026_1156573941683653_3816744276614188556_n.jpg)
Κεραμεικού 37, Μεταξουργείο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.