Τα νέα προϊόντα bakery της Madame Fraise
Όταν οι βραβευμένοι pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας άνοιξαν τη Madame Fraise, οι απανταχού γλυκατζήδες της Αθήνας παραμίλησαν. Τι cheesecake αέρινα, τι τάρτες βελούδινες, τι panettone ήταν αυτά! Το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της πόλης μας έκανε να κατεβάσουμε την εφαρμογή της Wolt μόνο και μόνο για να παραγγέλνουμε ανεξέλεγκτα τα υπέροχα γλυκά του. Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό πριν λίγες μέρες η Madame Fraise ανακοίνωσε ότι ξεφούρνισε και προϊόντα bakery. Αντίο δίαιτα, δεν θα μας λείψεις.
Αυτή τη φορά οι pastry chefs που καταλαβαίνουν την ανάγκη μας για ένα εκλεκτό γλυκό όσο κανείς άλλος, σε συνεργασία με τη head pastry chef της Madame Fraise Γεωργία Τσαμπάνη, δημιούργησαν τέσσερα μοναδικά αρτοποιήματα, φτιαγμένα όπως πάντα από αγνά και υψηλής ποιότητας υλικά. Ποια είναι αυτά; Κράτα σημειώσεις…
Το Brioche Vanille είναι ένα αφράτο ψωμάκι brioche, που αφού γεμιστεί με απαλή κρέμα βανίλιας και τραγανή πραλίνα φουντουκιού, «στολίζεται» με ένα craquelin αμυγδάλου. Ντελικάτο και βελούδινο είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου. Ύστερα έχουμε το αγαπημένο πολλών cinnamon roll, που εδώ πασπαλίζεται γενναιόδωρα στο εσωτερικό του με κανέλα και καστανή ζάχαρη, ενώ την εξωτερική του επιφάνεια καλύπτει ένα λαχταριστό icing από τυρί κρέμα. Αν τώρα, δεν ζεις χωρίς σοκολάτα, το chocolate brownie με τον ακαταμάχητο συνδυασμό από πλούσια bitter σοκολάτα, ολόκληρα πεκάν, χειροποίητη πραλίνα πεκάν και κομμάτια σοκολάτας gianduja σίγουρα φτιάχτηκε για εσένα. Last but not least έχουμε το Kouign Amann, δηλαδή, μία αέρινη, καραμελωμένη σφολιάτα που στο εσωτερικό της κρύβει γέμιση από toffee καραμέλας – passion fruit, ενώ το εξωτερικό της καλύπτεται από μία λεπτή στρώση τραγανής καραμέλας.
Αν σου άνοιξε η όρεξη, τα νέα προϊόντα bakery μπορείς να τα προμηθευτείς τώρα κιόλας μέσα από τις πλατφόρμες delivery (efood και Wolt) ή με μία βόλτα από το εργαστήριο της Madame Fraise στο Παγκράτι. Στη δεύτερη περίπτωση, θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να δεις εν δράσει την περίφημη αυτή ομάδα των pastry chefs και να πάρεις βαθιές, αχόρταγες ανάσες από όλα τα μαγικά που ξεφουρνίζονται εκεί.
Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086, Instagram: @madamefraise_
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.