Συνταγή για καροτοκεφτέδες με Μακεδονικό Ταχίνι
Ψάχνεις ιδέες για ένα ελαφρύ γεύμα, ιδανικό συνοδευτικό ή σνακ; Σου έχουμε τη λύση! Δοκίμασε αυτούς τους υπέροχους, τραγανούς, μυρωδάτους καροτοκεφτέδες! Φτιάχνονται εύκολα, τρώγονται ζεστοί (κατευθείαν από το τηγάνι) και είναι πεντανόστιμοι!
Υλικά:
- 500 γρ. καρότα καθαρισμένα
- 2 κ.γ. κάρυ
- 2 κ.σ. Μακεδονικό Tαχίνι
- 50 γρ. τρίμμα φρυγανιάς για τη γέμιση
- Τρίμμα φρυγανιάς για πανάρισμα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. σκορδόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Μόλις βράσουν, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή με το μπίμερ, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές καρότου.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τρίμμα φρυγανιάς, το κάρυ, το σκορδόλαδο, το Μακεδονικό Tαχίνι, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση ζύμης. Αν το μείγμα είναι υδαρές, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Αφού λαδώσουμε λίγο τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα, πλάθουμε στρογγυλούς καροτοκεφτέδες.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε το υπόλοιπο τρίμμα φρυγανιάς σε ένα ταψί και τους πανάρουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Τηγανίζουμε τους καροτοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια, τους τοποθετούμε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ένα fun ηλεκτρικό τετράτροχο για να τα ανακαλύψεις όλα!
Όλα εδώ είναι χειροποίητα και προσεγμένα στη λεπτομέρεια.
Αύγουστος στην πόλη με ταράτσες, κοκτέιλ και είμαστε ωραίοι
Ένα νησί-όνειρο, κομμάτι μιας παλιάς Ελλάδας με πολύ φιλόξενους ανθρώπους
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.