- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Μακεδονικό Ταχίνι και τα μυστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει
Αν αθλείσαι ή αν προσπαθείς να ακολουθείς μία υγιεινή διατροφή τότε το πιθανότερο είναι να έχεις ήδη συμπεριλάβει το ταχίνι στο καθημερινό σου διαιτολόγιο. Ίσως τρως μία κουταλιά ταχίνι κάθε πρωί, ίσως πάλι το χρησιμοποιείς για να απογειώσεις τις σαλάτες σου - σε κάθε περίπτωση, όμως, γνωρίζεις τη θετική επίδραση που έχει στην υγεία σου.
Το ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι, το οποίο αποτελεί μία πλούσια, θρεπτική τροφή, τα διατροφικά οφέλη της οποίας είναι ήδη γνωστά από την αρχαιότητα. Σήμερα μπορούμε να αποδείξουμε πια κι επιστημονικά αυτό που γνώριζαν ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, οι πατέρες της Ιατρικής που χρησιμοποιούσαν το σουσάμι ως θεραπευτικό μέσο στην εποχή τους. Έρευνα που διενήργησε το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ταχινιού μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερίνης του αίματος. Βρέθηκε επίσης, ότι τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει το ταχίνι σε συνδυασμό με την περιεχόμενη πρωτεΐνη αποκτούν αντιβακτηριδιακή δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από παθογόνους μικροοργανισμούς που οδηγούν σε αλλεργικές εκδηλώσεις.
Τι κάνει το Μακεδονικό Ταχίνι να ξεχωρίζει;
Το ταχίνι, λοιπόν, μας κάνει καλό. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το Μακεδονικό Ταχίνι να ξεχωρίζει; Πρώτα απ’ όλα η πρώτη ύλη. Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας. Αυτό το διαλεχτό σουσάμι θα ελεγχθεί προσεκτικά και αφού περάσει πολλαπλά στάδια απομάκρυνσης ξένων σωμάτων, θα πλυθεί με καθαρό, πόσιμο νερό. Στη συνέχεια θα αποφλοιωθεί, θα στεγνωθεί, θα αποστειρωθεί μέσω πιστοποιημένων μεθόδων. Θα ψηθεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μέσω μιας πρωτοποριακής μεθόδου ψησίματος (που μάλιστα χρησιμοποιεί 80% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλες μεθόδους!), η άλεση του, όμως, θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινους μύλους χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Αργότερα, θα παστεριωθεί και θα συσκευαστεί σε γυάλινα βάζα για να φτάσει αγνό ως τα χέρια μας.
Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι η απαράμιλλη ποιότητα και η ασύγκριτη γεύση που χαρακτηρίζουν το Μακεδονικό Ταχίνι είναι αποτέλεσμα ενός μοναδικού συνδυασμού υπερσύγχρονων διαδικασιών με την παράδοση. Άλλωστε, το Μακεδονικό Ταχίνι έχει μία εμπειρία που αγγίζει τα 100 χρόνια! Οι άνθρωποι που το παράγουν, λοιπόν, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τί πραγματικά θα πει «τέλειο ταχίνι».
Πώς να χρησιμοποιήσεις το Μακεδονικό Ταχίνι
Το Μακεδονικό Ταχίνι έχει τόσες εφαρμογές όσες και τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας. Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο, να το απλώσεις σε μία φέτα ψωμί μαζί με μέλι για ένα έξτρα δυναμωτικό πρωινό, να αντικαταστήσεις με αυτό τη ζάχαρη στον καφέ ή το τσάι σου, να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα δυναμωτικό ρόφημα, να το προσθέσεις σχεδόν σε κάθε αλμυρή ή γλυκιά συνταγή. Εδώ να συμπληρώσω ότι καθώς το Μακεδονικό Ταχίνι βγαίνει σε ένα σωρό γεύσεις και είναι τέλειος αντικαταστάτης της μαργαρίνης, είναι ιδανικό για να φτιάξεις μαζί του μπισκότα ή κέικ (φτιάξε αυτά τα μπισκότα και θα με θυμηθείς), και μάλιστα υγιεινά! Άνοιξε ένα βαζάκι και πειραματίσου σήμερα κιόλας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.