- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![79394-160426.jpg 79394-160426.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/10/22/79394-160426.jpg)
Ο Νίκος Κουκιάσας δεν είναι απλά ζαχαροπλάστης με ειδίκευση στα παγωτά. Είναι ποιητής. Τον γνώρισα στην γαστρονομική γιορτή της Μυκόνου για την κοπανιστή-έφτιαξε ένα καταπληκτικό παγωτό κοπανιστής που συνδύασε με «σφαιρίδια» επίσης παγωμένου καρπουζιού, ενώ την άλλη μέρα το ίδιο παγωτό το συνδύασε με καραμελωμένα διάφορα φρούτα εποχής.
Ο Νίκος Κουκιάσας ζει και μεγαλουργεί στη Μύκονο, οπότε να και το παγωτό κοπανιστή που συνοδεύει ωραιότατα έναν ντάκο.
Ο ίδιος είναι Στερεοελλαδίτης αλλά η γυναίκα του, η Μαργαρίτα, είναι Μυκονιάτισσα και έτσι στο νησί των ανέμων στήσανε και το μικρό αλλά ήδη ξακουστό ζαχαροπλαστείο τους.
Παγωτό τζατζίκι -το δοκιμάσαμε και είναι σούπερ μαζί με κολοκυθάκια τηγανιτά
Ο Νίκος είναι ο καλλιτέχνης και η Μαργαρίτα, πάντα γελαστή και αεικίνητη είναι αυτό που λέμε «η σωστή γυναίκα πίσω από τον μεγάλο άνδρα»…άσε που φτιάχνει και η ίδια πετυχημένα, πιο «συμβατικά» γλυκά, δηλαδή τρομερό γαλακτομπούρεκο.
Το περίφημο παγωτό πεύκο-θάλασσα
Στο Casa Dolce τους, ο Νίκος φτιάχνει το περίφημο παγωτό πεύκο-θάλασσα που το δοκίμασα με σκωπτική διάθεση αλλά ενθουσιάστηκα μέχρι συγκίνησης μια και, ναι, έχει όντως άρωμα και γεύση από πεύκο και θάλασσα, φτιάχνει και παγωτό κοπανιστή, παγωτό τζατζίκι, παγωτό αμυγδαλωτό, παγωτό wasabi και ό,τι άλλο φανταστείς. Και ενθουσιάζει τους κοσμοπολίτες τουρίστες του νησιού -αν ήταν οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό θα ήταν ήδη τεράστιο όνομα.
Casa Dolce Μύκονος, 2289110714
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.