Άμα Λάχει: Το αγαπημένο στέκι της Καλλιδρομίου
Η νοσταλγική, καταπράσινη αλλά και θερμαινόμενη αυλή του Άμα Λάχει μας περιμένει από τις 10 το πρωί
Άμα Λάχει: Εξαιρετικό φαγητό στον καταπράσινη αυλή των Εξαρχείων
Αν ψάχνεις να περάσεις από τη βουή της πόλης σε μια «πεντανόστιμη» εξοχή δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στην υπέροχη οδό Καλλιδρομίου. Εδώ ακριβώς θα συναντήσεις τη νοσταλγική, καταπράσινη αλλά και θερμαινόμενη αυλή του Άμα Λάχει, που σε περιμένει ανοιχτή από τις 10 το πρωί (με μυρωδάτο καλό καφέ, τσάι, σνακς και brunch) μέχρι αργά το βράδυ με εξαιρετικό φαγητό, ωραία κρασιά, μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες και ποιοτικά αποστάγματα. Τα προϊόντα είναι όλα τους εκλεκτά, διαλεγμένα ένα κι ένα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, και μαγειρεμένα πάντα με αγάπη και έμπνευση.
Τι περιλαμβάνει το μενού; Μερικές μόνο γεύσεις για να πάρεις ιδέα: Καταρχάς εξαιρετικό καφέ για να πάει καλά η μέρα (σ.σ. μέχρι και ειδικά φίλτρα έχουν τοποθετηθεί ώστε το νερό να συμβάλει στη δημιουργία του απόλυτα ποιοτικού καφέ), σπιτικά αναψυκτικά που σε πάνε πίσω στην παιδική σου ηλικία, τσάι και σοκολάτες σε πολλούς συνδυασμούς. Αν πιστεύεις ότι από το brunch δεν μπορούν να λείπουν τα αυγά, δοκίμασε το τοστ με αβοκάντο, τυρί κρέμα, lime και αυγό ή το εξίσου γευστικό πεϊνιρλί με σουτζούκι Δράμας, σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα και αυγό. Αν πάλι είσαι από αυτούς που θες η μέρα να ξεκινήσει γλυκά, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις είτε παραδοσιακές τηγανίτες με πετιμέζι, καρύδια και κανέλα (vegan επιλογή) απλά υπέροχη! Για μια πιο ελαφριά επιλογή, πάρε νοστιμότατο αγελαδινό γιαούρτι με φρουτοσαλάτα εποχής, μέλι και σπιτική granola ή ακόμα και μία απλή ομελέτα τριών αυγών.
Από το μεσημέρι και μετά, αρχίζουν άλλα νόστιμα… Στα highlights του μενού είναι το σπετζοφάι με λουκάνικο πράσου Καρδίτσας και σύγκλινο Μάνης, μαγειρεμένο με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, γραβιέρα κρήτης και αυγά και το χωριάτικο λουκάνικο Τήνου μαριναρισμένο σε τηνιακό γλυκό κρασί και μαραθόσπορο- άλλο να στο λέω, άλλο να το γεύεσαι! Κι έπειτα είναι οι περίφημοι λουκουμάδες φέτας με άσπρο και μαύρο σουσάμι με αρωματική σάλτσα μελιού και ο νοστιμότατος καβουρμάς-ανάμεικτος μοσχαρίσιος και πρόβειος- με χούμους και γιαούρτι με λάιμ, τραγανό κρεμμύδι και σουμάκ. Για γλυκό επιδόρπιο, προτείνουμε το cheesecake με μανούρι με σάλτσα από φρούτα του δάσους και λάιμ που δένουν τέλεια. Τι να πρωτοδιαλέξεις; Στα συν είναι και το προσωπικό του Άμα Λάχει, τόσο εξυπηρετικό και φιλόξενο που σου φτιάχνει τη διάθεση, σου ανοίγει την όρεξη και σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι καλεσμένος σε ένα φιλικό σπίτι.
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 2103845978
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.