Η πιο νόστιμη νηστεία συμβαίνει τώρα στα Bread Factory
Λαγάνα όλη τη Σαρακοστή, νηστίσιμα αρτοσκευάσματα και το σπιτικό φαγητό που λατρεύουμε να τρώμε
Η φετινή Σαρακοστή στα Bread Factory είναι πιο νόστιμη από ποτέ
Βελούδινη ταραμοσαλάτα και τραγανά καλαμαράκια, πεντανόστιμα όσπρια, λαδερά και αξεπέραστος χαλβάς… Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η Σαρακοστή είναι η πιο νόστιμη νηστεία του κόσμου! Αν φέτος το πήρες απόφαση να νηστέψεις τις 40 μέρες που διαρκεί η Σαρακοστή, τότε αυτό το άρθρο αφιερώνεται σε εσένα. Αλλά και σε εσένα που παρότι δεν νηστεύεις, συμφωνείς ότι η Σαρακοστή είναι γεμάτη με ακαταμάχητους μεζέδες… Και στις δύο περιπτώσεις, προτείνουμε να περάσεις μία βόλτα από το πιο κοντινό σου Bread Factory.
Στην αρχή, τα Bread Factory έγιναν γνωστά για το υπέροχο ψωμί τους, που μάλιστα μπορείς να το προμηθευτείς οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου. Στη συνέχεια, όμως, ανακαλύψαμε και τα υπόλοιπα, νόστιμα μυστικά του. Βλέπεις, στην πραγματικότητα τα Bread Factory είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένας φούρνος, αφού εδώ, πέρα από ψωμί, μπορείς επιπλέον να βρεις φανταστικά γλυκά και καφέ, σαλάτες, τρομερό παγωτό, σφολιάτες, προϊόντα delicatessen, και κυρίως σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό!
Η ποικιλία είναι πραγματικά τεράστια και η ποιότητα αδιαπραγμάτευτη. Ειδικά, όμως, για τη φετινή Σαρακοστή τα Bread Factory ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κι αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε, τότε διάβασε αυτό: πώς θα σου φαινόταν να έτρωγες υπέροχη, τραγανή, φρεσκοψημμένη λαγάνα όχι μόνο για μία μέρα, αλλά για όλη την περίοδο της Σαρακοστής; Κι όμως, ναι! Τα Bread Factory ψήνουν λαγάνες (παραδοσιακή, με καλαμπόκι, ολικής ή με ελιά και με λιαστή ντομάτα) κάθε μέρα για όλη την περίοδο της νηστείας!
Εκτός από τις θρυλικές λαγάνες, όμως, τα νηστίσιμα αρτοσκευάσματα και τις σφολιάτες (όπως φοκάτσια με ελιά και ντομάτα, πεϊνιρλί με ψητά λαχανικά, μανιταρόπιτα και πατατόπιτα), στα Bread Factory θα βρεις, όπως πάντα, και αυτό το κάτι παραπάνω… Έτσι, στα ράφια του Bakali Deli, θα ανακαλύψεις μία μεγάλη ποικιλία σε όσπρια και ζυμαρικά, συσκευασμένες ελιές, αλλά και διαλεχτό χαλβά σε κάθε δυνατή εκδοχή: με βανίλια, με σοκολάτα, ολικής, με αμύγδαλα και κουβερτούρα σοκολάτας (τέλειος!), με στέβια, αλλά και παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων ή σιμιγδαλένιο.
Προσωπικά, όμως, ακόμη κι εγώ που δεν νηστεύω έχω εντυπωσιαστεί με τη νοστιμιά, αλλά και την ποικιλία των μαγειρευτών φαγητών. Θα ανακαλύψεις από γεμιστά κι αρακά λαδερό, μέχρι αγκινάρες αλά πολίτα, γίγαντες, μυδοπίλαφο, τηγανιτά καλαμαράκια, γαρίδες ψητές με λαχανικά κι άλλα νηστίσιμα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας που λατρεύουμε να τρώμε. Και κάπως έτσι, η Σαρακοστή μόλις έγινε ακόμη πιο νόστιμη…
Καταστήματα Bread Factory
- Ιλίσια, Μιχαλακοπούλου 80, 210 7712161
- Συγγρού Φιξ, Λ. Συγγρού 100, 210 9230595
- Χoλαργός, Λ. Μεσογείων 275, 210 6748538
- Περιστέρι, Εθν. Μακαρίου 2, 210 5763975
- Πειραιάς, Ακτή Μιαούλη 27, 210 4225318
- Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 62, 210 6179237
- Μοσχάτο, Πειραιώς 40, 210 4835437
- Ασπρόπυργος, 17 ο χλμ. Αθηνών-Κορίνθου, 210 5571313
- Λάρισα, Καρδίτσης 108 & Εχεκρατίδα, 2410 670025
www.breadfactory.gr, Facebook: @breadfactorygr, Instagram: @breadfactorygr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.