Θεματα

Το ξέρεις ότι η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου έρχεται σπίτι σου;

Εμείς το μάθαμε χάρη στο Red Selection του efood

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καντίνα της Μιχαλακοπούλου

Red Selection: το νέο φίλτρο του efood βρίσκει τα στέκια της πόλης που αξίζει να δοκιμάσεις

Νυσταγμένα βλέμματα, μεθυσμένα γέλια, ουρές μπροστά σε μια τροχήλατη κουζίνα. Οι καντίνες της Αθήνας έχουν το δικό τους μερίδιο στη γοητεία της πόλης. Είναι το ραντεβού που έχουμε όλοι δώσει κάποια στιγμή της ζωής μας, λίγο (ή και πολύ…) μετά τα μεσάνυχτα, τότε που η λαχτάρα για κάτι νόστιμο, πληθωρικό και τελείως… κολασμένο είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Όλες τις καντίνες τις αγαπάμε, αλλά είναι μερικές που τις εκτιμάμε λίγο παραπάνω γιατί έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στα ξενύχτια μας. Ανάμεσά τους και η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου, μία από τις πιο cult καντίνες των Αθηνών. Ξεκίνησε να σερβίρει hot dogs το 1987 στη διασταύρωση των οδών Διοχάρους και Μιχαλακοπούλου και το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα. Σύντομα, όλη η Αθήνα θα συναντιόταν εδώ για να δοκιμάσει ένα από αυτά τα περίφημα βρώμικα, και η επιτυχία θα συνέχιζε ακάθεκτη για αρκετές δεκαετίες μετά μέχρι να φτάσει στο σήμερα. Ειδικά το special Hot Dog της, που καταφέρνει να χωρέσει 2 ψητά λουκάνικα (χωριάτικα ή Φρανκφούρτης) μαζί με λάχανο, καρότο, σοταρισμένο κρεμμύδι, ketchup, μουστάρδα και μαγιονέζα μέσα στο ίδιο καυτό ψωμάκι, πρέπει να έχει ταΐσει (και σώσει από σίγουρη λιμοκτονία) τη μισή Αθήνα!

Hot dog special
Hot dog special

Θυμήθηκα την πλούσια γεύση του ένα από εκείνα τα βράδια της λιγούρας, που ήθελα απεγνωσμένα να φάω κάτι, αλλά δεν ήξερα τι. Έτσι, άνοιξα την αγαπημένη εφαρμογή του κινητού μου (προφανώς αναφέρομαι στο efood) και επέλεξα κατευθείαν το φίλτρο Red Selection. Τώρα, σε περίπτωση που δεν το έχετε πάρει είδηση ακόμα, παρακαλώ επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι ακριβώς κάνει αυτό το θαυματουργό φίλτρο: το Red Selection είναι μία νέα πρόταση που έρχεται από την ομάδα του efood για να μας βοηθήσει να βρούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε τη στιγμή που το θέλουμε. Περιλαμβάνει μία λίστα με γευστικές επιλογές και τα πιο δημοφιλή καταστήματα, στέκια δηλαδή που ξεχωρίζουν για τις γεύσεις τους. Με άλλα λόγια είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ανακαλύψεις τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης.

Hot dog κοτόπουλο

Ανάμεσα στα πολλά κι ενδιαφέροντα στέκια που εμφανίστηκαν με τη βοήθεια αυτού του φίλτρου, λοιπόν, βρήκα και την αγαπημένη μου καντίνα. Κι έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά απολάμβανα το αγαπημένο μου βρώμικο, τρυφερό και εξόχως πληθωρικό (σ.σ. η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου φημίζεται για τις «γενναίες» της μερίδες), ακριβώς όπως το θυμόμουν. Μόνο που αυτή ήταν η πρώτη φορά που το δοκίμαζα στην άνεση του καναπέ μου, αντί για τα πεζοδρόμια της Μιχαλακοπούλου, και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να περιμένω σε κάποια ατέλειωτη ουρά (αν κι εδώ που τα λέμε, στις 3 το χάραμα, ακόμα και οι ατελείωτες ουρές έχουν τη χάρη τους…).

Αν θέλετε κι εσείς να ανακαλύψετε ή να θυμηθείτε τα αγαπημένα στέκια της πόλης σας, να ξέρετε ότι το Red Selection εκτός από την Αθήνα, έχει φροντίσει να βρει γαστρονομικές εμπειρίες στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Λάρισα, οπότε το μόνο που μένει είναι να το… πατήσεις. Όρεξη να ΄χεις…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.