- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το εμβληματικό Botrini’s ανοίγει πανιά (και) για τη Μύκονο
Αυτό το καλοκαίρι το βραβευμένο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι θα βρίσκεται μέσα στο Katikies Mykonos
Το νησί των ανέμων σύντομα θα έχει το δικό του Botrini’s Restaurant μέσα στο ξενοδοχείο Katikies Mykonos
Άσπρο και τόσο πολύ μπλε. Από τη μία το ολόλευκο «καταφύγιο», από την άλλη ο ουρανός και η θάλασσα σε πλήρη ένωση. Είναι απόλυτα εμφανές πως ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου Katikies έχει γίνει με μεγάλο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση των Κυκλάδων. Ίσως να είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που κάθε ταξιδιώτης νιώθει εδώ μία γαλήνη, σαν να έχει μόλις επιστρέψει σπίτι του.
Οι Katikies είναι μία εντυπωσιακή συλλογή από επτά πολυτελή ελληνικά ξενοδοχεία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Όλα τα ξενοδοχεία είναι χτισμένα έτσι ώστε να χαρίζουν ηρεμία και ιδιωτικότητα, προσφέροντας στους επισκέπτες τους ένα ασφαλές καταφύγιο. Αλλά και πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις. Πέρυσι μέσα στο Katikies Santorini άνοιξε το Botrini’s Santorini, η πρώτη κυκλαδίτικη βερσιόν του διάσημου και βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου. Φέτος είναι η σειρά της Μυκόνου να φιλοξενήσει το διάσημο εστιατόριο, μαζί και τον εκπληκτικό σεφ του, τον γνωστό Έκτορα Μποτρίνι.
Το ολοκαίνουργιο Botrini’s μέσα στο Katikies Mykonos ακολουθεί και εδώ τις αξίες που χάρισαν στο Botrini’s τις πολυάριθμες βραβεύσεις, ανάμεσά τους και το πολυπόθητο αστέρι Michelin. Η μόνη διαφορά θα είναι στην τοποθεσία. Τη θέση της κομψής, αστικής μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι παίρνει το σαγηνευτικό κυκλαδίτικο σκηνικό, το καταγάλανο αιγαιοπελαγίτικο φόντο και μία εξωτική boho-chic ατμόσφαιρα.
Πάνω από τη γνωστή παραλία του Αγίου Ιωάννη οι επισκέπτες θα απολαύσουν τα εντυπωσιακά πιάτα του ελληνοιταλού σεφ που με κορυφαία υλικά, υψηλές τεχνικές και αστείρευτο ταλέντο προσφέρουν πάντα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Θα τα ανακαλύψετε μέσα σε degustation και a la carte μενού και θα τα συνοδέψετε μαζί με κάποια από τις εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού που επιμελείται ο Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.