- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το εμβληματικό Botrini’s ανοίγει πανιά (και) για τη Μύκονο
Αυτό το καλοκαίρι το βραβευμένο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι θα βρίσκεται μέσα στο Katikies Mykonos


Το νησί των ανέμων σύντομα θα έχει το δικό του Botrini’s Restaurant μέσα στο ξενοδοχείο Katikies Mykonos
Άσπρο και τόσο πολύ μπλε. Από τη μία το ολόλευκο «καταφύγιο», από την άλλη ο ουρανός και η θάλασσα σε πλήρη ένωση. Είναι απόλυτα εμφανές πως ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου Katikies έχει γίνει με μεγάλο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση των Κυκλάδων. Ίσως να είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που κάθε ταξιδιώτης νιώθει εδώ μία γαλήνη, σαν να έχει μόλις επιστρέψει σπίτι του.

Οι Katikies είναι μία εντυπωσιακή συλλογή από επτά πολυτελή ελληνικά ξενοδοχεία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Όλα τα ξενοδοχεία είναι χτισμένα έτσι ώστε να χαρίζουν ηρεμία και ιδιωτικότητα, προσφέροντας στους επισκέπτες τους ένα ασφαλές καταφύγιο. Αλλά και πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις. Πέρυσι μέσα στο Katikies Santorini άνοιξε το Botrini’s Santorini, η πρώτη κυκλαδίτικη βερσιόν του διάσημου και βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου. Φέτος είναι η σειρά της Μυκόνου να φιλοξενήσει το διάσημο εστιατόριο, μαζί και τον εκπληκτικό σεφ του, τον γνωστό Έκτορα Μποτρίνι.

Το ολοκαίνουργιο Botrini’s μέσα στο Katikies Mykonos ακολουθεί και εδώ τις αξίες που χάρισαν στο Botrini’s τις πολυάριθμες βραβεύσεις, ανάμεσά τους και το πολυπόθητο αστέρι Michelin. Η μόνη διαφορά θα είναι στην τοποθεσία. Τη θέση της κομψής, αστικής μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι παίρνει το σαγηνευτικό κυκλαδίτικο σκηνικό, το καταγάλανο αιγαιοπελαγίτικο φόντο και μία εξωτική boho-chic ατμόσφαιρα.

Πάνω από τη γνωστή παραλία του Αγίου Ιωάννη οι επισκέπτες θα απολαύσουν τα εντυπωσιακά πιάτα του ελληνοιταλού σεφ που με κορυφαία υλικά, υψηλές τεχνικές και αστείρευτο ταλέντο προσφέρουν πάντα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Θα τα ανακαλύψετε μέσα σε degustation και a la carte μενού και θα τα συνοδέψετε μαζί με κάποια από τις εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού που επιμελείται ο Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για καλό καφέ, φοκάτσιες, cookies και απεριτίβο στα νέα καφέ που έχουν ανοίξει κέντρο-απόκεντρο
Τώρα ας μη φτερουγίζει η φαντασία σας ανεξέλεγκτη, για την αθηναϊκή Chinatown μιλάμε. Λίγο γιαλαντσί –όχι όπως Αμερική–, καθόλου γραφική, αλλά Chinatown πάντως.
Τραγανό choux, κρέμα, σοκολάτα και σαντιγί, αυτό δεν είναι γλυκό, είναι ένας μεγάλος έρωτας!
Και εκεί σερβίρει το ολοκαίνουργιο bar food menu του Νίκου Καραθάνου
Κλείσε τραπέζι όσο ακόμη προλαβαίνεις το λάχανο στον καιρό του
Ρετρό οχήματα μεταμορφώνονται σε πλήρως εξοπλισμένα μπαρ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.