- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Πάρτι με sushi και θαλασσινά στη Βαρβάκειο και στο Hasapika Central Market την Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα
Πολύς ο κόσμος, υπέροχοι θαλασσινοί μεζέδες, μεγάλα κέφια
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Hasapika Central Market Hasapika Central Market](/images/1074x600/jpg/files/2023-02-22/_mg_3787.jpg)
Παραμονή της Καθαράς Δευτέρας η Βαρβάκειος Αγορά σκαρώνει ένα μεγάλο πάρτι και το Hasapika Central Market συμμετέχει με νόστιμες εκπλήξεις, συνεχίζει και ανήμερα
Η Βαρβάκειος Αγορά έχει ένα έθιμο εδώ και δεκαετίες. Την Κυριακή πριν από κάθε Καθαρά Δευτέρα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας της ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θα την επισκεφθεί με σκοπό να προμηθευτεί όλα τα καλά για το τραπέζι της Σαρακοστής. Έτσι, αν τύχει και βρεθείς στη μεγάλη αγορά κάποια στιγμή αργά το βράδυ, όταν η Αθήνα γυρίζει σπίτι της από τα μασκέ πάρτι, θα βρεθείς μπροστά σε μασκαρεμένους που αγοράζουν καλαμαράκια, ταραμά και χταποδάκια! Μοιάζει (και είναι!) ένα μεγάλο, υπέροχο πάρτι.
![Hasapika Central Market Hasapika Central Market](/images/w734/jpg/files/2023-02-22/_mg_3992.jpg)
Σε αυτό το πολύχρωμο πάρτι θα συμβάλει φέτος με τη νοστιμιά και το κέφι του και το Hasapika Central Market, το λαχταριστό στέκι της Βαρβακείου. Το μενού έχει χταπόδια, γαρίδες και μύδια στα κάρβουνα! Και όχι μόνο... Ο βραβευμένος σεφ Michel θα σερβίρει επί τόπου λουκούλλειες θαλασσινές μακαρονάδες με χειροποίητα ζυμαρικά, γαρίδες και μύδια, ενώ ο Θεσσαλονικιός σεφ Δημήτρης Δαούτης θα μας ταξιδέψει στα καλοκαιρινά ακρογιάλια με πιάτα όπως σαγανάκι λεμονάτο, βελούδινη ταραμοσαλάτα, ζουμερό μυδοπίλαφο και τέλειους χταποδοκεφτέδες. Το Hasapika έγινε γνωστό για το ακαταμάχητο sushi του οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει το “sushi kiosk”, ένα περίπτερο αφιερωμένο στους λάτρεις της (ασιατικής) ωμοφαγίας.
![Hasapika Central Market Hasapika Central Market](/images/w734/jpg/files/2023-02-22/_mg_3759.jpg)
Όλα αυτά θα σερβίρονται στα τραπεζάκια που θα έχουν στηθεί κατά μήκος όλης της ψαραγοράς ειδικά για την περίσταση, ενώ αν προτιμάτε μπορείτε να τα πάρετε και στο χέρι για να απολαύσετε τη βόλτα και το πάρτι της Βαρβακείου ή ακόμα και πακέτο για το σπίτι. Τι πιο ωραίο, όμως, από το να τα ευχαριστηθείτε εκεί, περιτριγυρισμένοι από τις μυρωδιές που σκορπούν στην ατμόσφαιρα τα ψησίματα των θαλασσινών μεζέδων μαζί με τσιπουράκι ή ένα ποτηράκι ούζο;
![Hasapika Central Market Hasapika Central Market](/images/w734/jpg/files/2023-02-22/_mg_4095.jpg)
![Hasapika Central Market Hasapika Central Market](/images/w734/jpg/files/2023-02-22/_mg_4106.jpg)
Αυτά τα ωραία θα συμβαίνουν στη Βαρβάκειο μέχρι και τις 02.00 το ξημέρωμα της Κυριακής, αλλά αν δεν τα προλάβετε, μην στεναχωριέστε… Το Hasapika θα τα επαναλάβει και την επόμενη μέρα, ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τη δύση του ηλίου. Καλή και νόστιμη Σαρακοστή!
Αριστογείτονος 1, Αθήνα (Βαρβάκειος)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.