Θεματα

Πάρτι με sushi και θαλασσινά στη Βαρβάκειο και στο Hasapika Central Market την Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα

Πολύς ο κόσμος, υπέροχοι θαλασσινοί μεζέδες, μεγάλα κέφια

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hasapika Central Market

Παραμονή της Καθαράς Δευτέρας η Βαρβάκειος Αγορά σκαρώνει ένα μεγάλο πάρτι και το Hasapika Central Market συμμετέχει με νόστιμες εκπλήξεις, συνεχίζει και ανήμερα

Η Βαρβάκειος Αγορά έχει ένα έθιμο εδώ και δεκαετίες. Την Κυριακή πριν από κάθε Καθαρά Δευτέρα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας της ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θα την επισκεφθεί με σκοπό να προμηθευτεί όλα τα καλά για το τραπέζι της Σαρακοστής. Έτσι, αν τύχει και βρεθείς στη μεγάλη αγορά κάποια στιγμή αργά το βράδυ, όταν η Αθήνα γυρίζει σπίτι της από τα μασκέ πάρτι, θα βρεθείς μπροστά σε μασκαρεμένους που αγοράζουν καλαμαράκια, ταραμά και χταποδάκια! Μοιάζει (και είναι!) ένα μεγάλο, υπέροχο πάρτι.

Hasapika Central Market

Σε αυτό το πολύχρωμο πάρτι θα συμβάλει φέτος με τη νοστιμιά και το κέφι του και το Hasapika Central Market, το λαχταριστό στέκι της Βαρβακείου. Το μενού έχει χταπόδια, γαρίδες και μύδια στα κάρβουνα! Και όχι μόνο... Ο βραβευμένος σεφ Michel θα σερβίρει επί τόπου λουκούλλειες θαλασσινές μακαρονάδες με χειροποίητα ζυμαρικά, γαρίδες και μύδια, ενώ ο Θεσσαλονικιός σεφ Δημήτρης Δαούτης θα μας ταξιδέψει στα καλοκαιρινά ακρογιάλια με πιάτα όπως σαγανάκι λεμονάτο, βελούδινη ταραμοσαλάτα, ζουμερό μυδοπίλαφο και τέλειους χταποδοκεφτέδες. Το Hasapika έγινε γνωστό για το ακαταμάχητο sushi του οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει το “sushi kiosk”, ένα περίπτερο αφιερωμένο στους λάτρεις της (ασιατικής) ωμοφαγίας.

Hasapika Central Market

Όλα αυτά θα σερβίρονται στα τραπεζάκια που θα έχουν στηθεί κατά μήκος όλης της ψαραγοράς ειδικά για την περίσταση, ενώ αν προτιμάτε μπορείτε να τα πάρετε και στο χέρι για να απολαύσετε τη βόλτα και το πάρτι της Βαρβακείου ή ακόμα και πακέτο για το σπίτι. Τι πιο ωραίο, όμως, από το να τα ευχαριστηθείτε εκεί, περιτριγυρισμένοι από τις μυρωδιές που σκορπούν στην ατμόσφαιρα τα ψησίματα των θαλασσινών μεζέδων μαζί με τσιπουράκι ή ένα ποτηράκι ούζο;

Hasapika Central Market
Hasapika Central Market

Αυτά τα ωραία θα συμβαίνουν στη Βαρβάκειο μέχρι και τις 02.00 το ξημέρωμα της Κυριακής, αλλά αν δεν τα προλάβετε, μην στεναχωριέστε… Το Hasapika θα τα επαναλάβει και την επόμενη μέρα, ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τη δύση του ηλίου. Καλή και νόστιμη Σαρακοστή!

Αριστογείτονος 1, Αθήνα (Βαρβάκειος)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.