Tasis - Food Gelato Coffee: Το ιστορικό «Σπιτικό» άλλαξε όνομα, αλλά παραμένει το ίδιο… σπιτικό!
Το Σπιτικό έγραψε τη δική του νόστιμη ιστορία στην Κυψέλη και σήμερα επανασυστήνεται
Το ιστορικό «Σπιτικό» της Κυψέλης ανήκει πια στην τρίτη γενιά της και μας επανασυστήνεται μέσα από την καινούργια του ονομασία “Tasis - Food Gelato Coffee”
Ήταν το 1964 όταν μία οικογένεια από την Ήπειρο εγκαταστάθηκε στην Κυψέλη κι άρχισε να πουλάει τις φημισμένες ηπειρώτικες πίτες, αλλά και μία δική της πατέντα: μία πίτσα σε τσέρκι που προσφερόταν σε ατομικό μέγεθος. Αυτή η πίτσα είχε τέτοια τεράστια επιτυχία που αν ρωτήσεις σήμερα τους παλιούς Κυψελιώτες ποια λιχουδιά θυμούνται περισσότερο από τα παιδικά τους χρόνια θα σου απαντήσουν με ένα στόμα «Την πίτσα στη λαμαρίνα από το Σπιτικό!». Το Σπιτικό έγραψε τη δική του νόστιμη ιστορία στην Κυψέλη, όχι μόνο χάρη σε αυτή στην πίτσα, αλλά και στα θρυλικά σάντουιτς που ξεφούρνισε τη δεκαετία του ’70, στα γλυκά, στο ιταλικό gelato και στα μαγειρευτά φαγητά που προστέθηκαν στην γκάμα του αργότερα. Σήμερα ανήκει πια στην τρίτη γενιά της οικογένειας και μας επανασυστήνεται μέσα από την καινούργια του ονομασία “Tasis - Food Gelato Coffee”. Το μυστικό της επιτυχίας παραμένει το ίδιο: τα πάντα, από τα πιάτα ελληνικής κουζίνας μέχρι το παγωτό και τα γλυκά φτιάχνονται εδώ κάθε μέρα, στο εργαστήριο που λειτουργεί στον ίδιο χώρο. Θα βρείτε (πραγματικά υπέροχο) βιολογικό, οργανικό καφέ, τα άπαντα του πρωινού (σφολιάτες, χειροποίητες πίτες, σάντουιτς, wraps και ομελέτες), μαγειρευτό φαγητό (σ.σ. ειδικά οι σούπες είναι άπαιχτες!), γλυκά και αυθεντικό gelato με φρέσκο γάλα, που παρασκευάζονται σε μικρές ποσότητες, ώστε να είναι πάντα ολόφρεσκα. Και φυσικά, μην παραλείψετε να ζητήσετε την ξακουστή πίτσα, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Κυψελιωτών. Φτιάχνεται με την ίδια συνταγή από το 1964!