Θεματα

Εργαστήριο υψηλής γαστρονομίας για επίδοξους σεφ, κουζινάρχες, μάγειρες και ενδιαφερόμενους

Ένα ταξίδι στα θαλασσινά και τους τρόπους που μπορεί να τα απογειώσει κανείς

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Μαρινόπουλος
Γιάννης Μαρινόπουλος

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος μαγειρεύει δημιουργικά την παράδοση και κάνει σεμινάρια σε όσους έχουν πάθος με τη γαστρονομία 

Σε μια ωραία σχολή μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη οργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια υψηλής γαστρονομίας – το συγκεκριμένο σεμινάριο Cooking Workshop Consulting, (CWP, μάλιστα Pro, από το Professional, ως Culinary Studies) είναι από τον Γιάννη Μαρινόπουλο. Τον οποίον ξέρω από τη Θάσο, όπου είναι Executive chef της εταιρείας XENIOS GATE GROUP. Έχω δοκιμάσει δηλαδή τις δημιουργίες του για αυτό και τις υπογράφω: αν κάποιος έχει δοκιμάσει σφυρίδα καπνιστή τόσο αέρινη όσο του Μαρινόπουλου, ας έρθει να μας το πει, ή να μας τη φτιάξει την καπνιστή φετούλα και μάλιστα συνοδευόμενη από σωστά τακιμιασμένα αρμυρίκια.  

Cooking Workshop Consulting

«Τα πρώτα μου μαγειρικά βήματα τα έκανα πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου», λέει ο Μαρινόπουλος, «και τότε άρχισα να διαμορφώνω μια ολοκληρωμένη άποψη για τη μαγειρική τέχνη. Συμμετέχω σε Consulting εστιατορίων ανά την Ελλάδα και από το 2015 παραδίδω σεμινάρια κάνοντας αρχή στο Βερολίνο, ως πρώτος εισηγητής σε συναδέλφους επαγγελματίες και σε λάτρεις της μαγειρικής. Μαγειρεύω τα τελευταία 25 χρόνια, αγαπώ την παράδοση και εμπνέομαι από αυτή. Την κουζίνα μου θα την χαρακτήριζα ‘’high end”, κοσμοπολίτικη μεσογειακή, γεμάτη εντάσεις, μνήμες και εικόνες που συνδυάζονται με μοντέρνες τεχνικές, για να δώσουν μια νέα διάσταση σε πιάτα που, ας πούμε, τα σκέπασε ο χρόνος. Σκοπός μου είναι να σερβίρω γαστρονομικές ιστορίες και οι καλεσμένοι μου να τρώνε πολιτισμό!».

Γιάννης Μαρινόπουλος

Όλα αυτά τα λέει με κέφι ο Γιάννης, από τη βροχερή Θεσσαλονίκη. Η σχολή οργανώνει Cooking Workshop από το 2014 με μεγάλη συμμετοχή. Ο συγκεκριμένος κύκλος του Μαρινόπουλου έχει τίτλο «Θαλασσινά με υπογραφή – Ταξίδι πίσω στο χρόνο» και εκμεταλλεύεται, εκτός από τις σπουδές και την πείρα του… τις συνταγές που έμαθε μικρός στο χωριό του στη Θάσο, από τη γιαγιά, τη μαμά και τις μαγείρισσες της οικογένειάς του. Καταφέρνει να φτιάχνει καινούργια πράγματα πολύ διαφορετικά, πατώντας σε (άλλα) πράγματα που ακούγονται οικεία για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και ψάρια, αλλά είναι δικές του εμπνεύσεις, τελικά: τα υλικά μπορεί να είναι λίγο πολύ τα ίδια, και οι μέθοδοι ίσως, οι συνδυασμοί και το δημιουργικό κομμάτι της κάθε συνταγής είναι πάντα μια μικρή, ωραία και κυρίως νόστιμη έκπληξη.

Γιάννης Μαρινόπουλος

Cooking Workshop Consulting, Professional Culinary Studies, (Λέοντος Σοφού 18, Θεσσαλονίκη, 2310277280), σεμινάρια master class, «Θαλασσινά με υπογραφή – ταξίδι πίσω στο χρόνο», Γιάννης Μαρινόπουλος, 4/4, 17.00-22.00 μ.μ. https://cooking-workshop.gr

#wesrvestoriesweeatculture

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.