- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εργαστήριο υψηλής γαστρονομίας για επίδοξους σεφ, κουζινάρχες, μάγειρες και ενδιαφερόμενους
Ένα ταξίδι στα θαλασσινά και τους τρόπους που μπορεί να τα απογειώσει κανείς
Ο Γιάννης Μαρινόπουλος μαγειρεύει δημιουργικά την παράδοση και κάνει σεμινάρια σε όσους έχουν πάθος με τη γαστρονομία
Σε μια ωραία σχολή μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη οργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια υψηλής γαστρονομίας – το συγκεκριμένο σεμινάριο Cooking Workshop Consulting, (CWP, μάλιστα Pro, από το Professional, ως Culinary Studies) είναι από τον Γιάννη Μαρινόπουλο. Τον οποίον ξέρω από τη Θάσο, όπου είναι Executive chef της εταιρείας XENIOS GATE GROUP. Έχω δοκιμάσει δηλαδή τις δημιουργίες του για αυτό και τις υπογράφω: αν κάποιος έχει δοκιμάσει σφυρίδα καπνιστή τόσο αέρινη όσο του Μαρινόπουλου, ας έρθει να μας το πει, ή να μας τη φτιάξει την καπνιστή φετούλα και μάλιστα συνοδευόμενη από σωστά τακιμιασμένα αρμυρίκια.
«Τα πρώτα μου μαγειρικά βήματα τα έκανα πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου», λέει ο Μαρινόπουλος, «και τότε άρχισα να διαμορφώνω μια ολοκληρωμένη άποψη για τη μαγειρική τέχνη. Συμμετέχω σε Consulting εστιατορίων ανά την Ελλάδα και από το 2015 παραδίδω σεμινάρια κάνοντας αρχή στο Βερολίνο, ως πρώτος εισηγητής σε συναδέλφους επαγγελματίες και σε λάτρεις της μαγειρικής. Μαγειρεύω τα τελευταία 25 χρόνια, αγαπώ την παράδοση και εμπνέομαι από αυτή. Την κουζίνα μου θα την χαρακτήριζα ‘’high end”, κοσμοπολίτικη μεσογειακή, γεμάτη εντάσεις, μνήμες και εικόνες που συνδυάζονται με μοντέρνες τεχνικές, για να δώσουν μια νέα διάσταση σε πιάτα που, ας πούμε, τα σκέπασε ο χρόνος. Σκοπός μου είναι να σερβίρω γαστρονομικές ιστορίες και οι καλεσμένοι μου να τρώνε πολιτισμό!».
Όλα αυτά τα λέει με κέφι ο Γιάννης, από τη βροχερή Θεσσαλονίκη. Η σχολή οργανώνει Cooking Workshop από το 2014 με μεγάλη συμμετοχή. Ο συγκεκριμένος κύκλος του Μαρινόπουλου έχει τίτλο «Θαλασσινά με υπογραφή – Ταξίδι πίσω στο χρόνο» και εκμεταλλεύεται, εκτός από τις σπουδές και την πείρα του… τις συνταγές που έμαθε μικρός στο χωριό του στη Θάσο, από τη γιαγιά, τη μαμά και τις μαγείρισσες της οικογένειάς του. Καταφέρνει να φτιάχνει καινούργια πράγματα πολύ διαφορετικά, πατώντας σε (άλλα) πράγματα που ακούγονται οικεία για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και ψάρια, αλλά είναι δικές του εμπνεύσεις, τελικά: τα υλικά μπορεί να είναι λίγο πολύ τα ίδια, και οι μέθοδοι ίσως, οι συνδυασμοί και το δημιουργικό κομμάτι της κάθε συνταγής είναι πάντα μια μικρή, ωραία και κυρίως νόστιμη έκπληξη.
Cooking Workshop Consulting, Professional Culinary Studies, (Λέοντος Σοφού 18, Θεσσαλονίκη, 2310277280), σεμινάρια master class, «Θαλασσινά με υπογραφή – ταξίδι πίσω στο χρόνο», Γιάννης Μαρινόπουλος, 4/4, 17.00-22.00 μ.μ. https://cooking-workshop.gr
#wesrvestoriesweeatculture
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.