Εξάρχεια: 15 στέκια, cafe και bar που θα ζήλευε το Βερολίνο

Black Salami: Το σύγχρονο microbakery, εμπνευσμένο από τα αρτοποιεία της Ρώμης

Από αυτό το φούρνο που εστιάζει στην third wave αρτοποιία, δεν θα φύγεις ποτέ ούτε πεινασμένος ούτε παραπονεμένος

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Black Salami στα Εξάρχεια για ολόφρεσκο ψωμί, νόστιμες πίτες και ονειρεμένες φοκάτσιες

Ολόφρεσκα ψωμιά και νόστιμες πίτες βγαίνουν από τους φούρνους μιας ανοιχτής κουζίνας. Η μυρωδιά είναι έντονη από την άλλη γωνία. Έρχεται από το Black Salami, το σύγχρονο και καλαίσθητο microbakery, εμπνευσμένο από τα αρτοποιεία της Ρώμης. Στο γευστικό hot spot των Εξαρχείων, το προζύμι έχει την τιμητική του –δεν χρησιμοποιούν μαγιά–, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις ποιοτικές πρώτες ύλες, με τα άλευρα να έρχονται από έναν οικογενειακό πετρόμυλο στο Τορίνο και όλα τα υλικά από μικρούς παραγωγής της Ελλάδας: ξινομηζύθρα από την Κρήτη, πανσέτα από τις Σέρρες, λάδι από τη Μάνη κ.λπ. Από αυτό το φούρνο που εστιάζει στην third wave αρτοποιία, δεν θα φύγεις ποτέ ούτε πεινασμένος ούτε παραπονεμένος. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε ψωμάκια ημι-ολικής με προζύμι, καρβέλι πολύσπορο –οι σπόροι αλέθονται με το άλευρο–, pala romana, απολαυστικές φοκάτσιες και sandwich ή χειροποίητες πίτες, όλα με την υπογραφή της 12μελούς ομάδας του Black Salami. Το νούμερο ένα στις προτιμήσεις του κόσμου είναι το BLT sandwich, απλό και πεντανόστιμο, με πανσέτα, παλαιωμένο τσένταρ, ντομάτα και μαρούλι. Ακόμη, το Black Salami καινοτομεί και εισάγει την έννοια του “brunch on the go”, με πολλές επιλογές από αυγά Benedict, καγιανά και το αγαπημένο avocado toast, πάντα με πρωταγωνιστή το προζυμένιο ψωμί. Δεν θα βρεις τραπεζοκαθίσματα, γιατί έτσι διατηρείται ο χαρακτήρας του φούρνου, αλλά μπορείς να απολαύσεις το brunch σου και στον εξωτερικό πάγκο του μαγαζιού, δύο βήματα από την Καλλιδρομίου. Τρίτη-Σάββατο  09.00-17.00 και Κυριακή 10.00-17.00, Δευτέρα κλειστά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ