8 στέκια που αποθεώνουν την Τσικνοπέμπτη
Με κρεατοφαγικά σενάρια για όλα τα γούστα και τα βαλάντια
Τσικνοπέμπτη, η αποθέωση της κρεατοφαγίας και 8 αθηναϊκά στέκια για να τη γιορτάσεις
Η μέρα που, από το πρωί, νόστιμη και ξελιγωτική τσίκνα απλώνεται πάνω από όλη την πόλη! Κάποτε η Τσικνοπέμπτη έμοιαζε να ξεθωριάζει σαν έθιμο, στις μέρες μας όμως δοξάζεται πάλι και είναι πολλά τα αγαπημένα αθηναϊκά στέκια που ετοιμάζονται να το ρίξουν το κοψίδι τους στη θράκα! Ας δούμε κάποιες αξιόλογες προτάσεις που αγαπάμε όλο τον χρόνο και για την ημέρα φτιάχνουν τα καλύτερα:
Άμα Λάχει
Μικρά και μεγαλύτερα πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, αρκετά από αυτά φτιαγμένα με προϊόντα μικρών ελλήνων παραγωγών. Για την ημέρα θα προστεθούν και παντσετάκια, κοντοσούβλια, μπριζολάκια, λουκάνικα με πορτοκάλι από τη Μάνη και μυρωδάτα λουκάνικα από την Τήνο. Ο καιρός, λέει, θα είναι καλός, η υπέροχη αυλή που αγαπάει (και) τις μεγάλες παρέες θα είναι ανοιχτή από το μεσημέρι. Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978
Βόλτα
Η ζεστή και πολύ φιλική (και σε ατμόσφαιρα και σε τιμές) εστιατοροταβέρνα των Πετραλώνων με τα εξαιρετικά, τόσο όσο πειραγμένα, πιάτα, για την ημέρα έχει στήσει πολύ δυνατό κρεατοφαγικό μενού: μπιφτέκια μοσχαρίσια μαρινάτα, λουκάνικο πρόβειο με ζεστή πατατοσαλάτα και πικάντικη σάλτσα Καππαδοκίας, φρυγαδέλια (συκώτι τυλιχτό σε μπόλια), κοντοσούβλι, γαρδουμπάκια λαδορίγανη, πρόβεια παϊδάκια, μπεκρή μεζέ που θα απογειώσετε με τζατζίκι, τυροκαυτερή, λαδοτύρι σαγανάκι, ψωμί ζυμωτό και ωραία και σε καλές τιμές κρασιά, χύμα και εμφιαλωμένα. Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Πετράλωνα, 210 3459172
Μαύρος Γάτος
Η ταβέρνα με την ιστορία χρόνων και τις (υπέροχες) ζωγραφικές στους τοίχους αναμένεται να ζήσει στιγμές δόξας μια και όλοι θα συρρεύσουν για το αχτύπητο παϊδάκι της (από τα καλύτερα της Αθήνας), τα μικρά και παινεμένα μπιφτεκάκια, το καταπληκτικό συκώτι που ψήνεται μέσα σε μπόλια και γίνεται λουκούμι. Φυσικά μαζί με πατάτες, σαλατάρες, τζατζίκια και κερασμένο το γλυκό ή το φρούτο. Μέσα στον μεγάλο της χώρο, ή πιο ήσυχα έξω στο πεζοδρόμιο με τις σόμπες. Από το μεσημέρι. Πολέμωνος 4, Παγκράτι, 210 7236903
Θαλασσινός
Η δημοφιλής ψαροταβέρνα κάτω στις Τζιτζιφιές το τιμάει το έθιμο και για μια και μοναδική φορά τον χρόνο ψήνει στις σχάρες της παϊδάκια, μπριζολίτσες, προβατίνα, συμπληρώνει με χορτόπιτες, παστουρμαδόπιτες και μπουγιουρντί. Στήνει όμως και πάλκο δυνατό με τη φοβερή Λένα Κιτσοπούλου (νέα Μοσχολιού τη λέμε στην παρέα μας), να τραγουδάει τα ρεμπέτικα, τα ερωτικά και τα γλεντζέδικα και να ανεβάζει τα κέφια και τους χορούς πάνω στα τραπέζια. Κρατήσεις απαραίτητες και όσο προλαβαίνετε! Λυσικράτους 32, Καλλιθέα, 210 9404518
Πρίγκιπας
Το γνωστό, με ακαταμάχητες γεύσεις και καταπληκτικά κρέατα Βόρειας Ελλάδας ψητοπωλείο ετοιμάζει Balkan Τσικνοπέμπτη! Οι σχάρες θα στηθούν από το πρωί για αχτύπητα κεμπαπάκια Φλωρίνης, μπιφτέκια ζυμωμένα με βουβαλίσιο γάλα, καλαμάκια προβατίνας, μαύρου χοίρου, καλαμάκια με συκώτι, μαζί με τσούσκες (καυτερές πιπεριές) στα κάρβουνα, σαλάτες όπως η διάσημη Άιβαρ από τη Μακεδονία και πολλά μεζεδάκια. Τα «σοβαρά» γλέντια θα αρχίσουν στις 8.30 το βράδυ με τον dj Spery να παίζει ξεσηκωτικές balkan μουσικές – χάλκινα, gipsy-, και τους χορούς να φτάνουν μέχρι τον δρόμο. Φυσικά και take away-delivery. Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια, 211 4050070
Meat the stars
Όσοι στο θέμα «κρέας» δεν συμβιβάζονται και ψάχνουν τα εκλεκτά κομμάτια, τις ιδιαίτερες κοπές, την άφθαστη τέχνη στο ψήσιμο θα κατευθυνθούν στο «διαμάντι» του Πικερμίου, το Meat the stars. Στον όμορφο, σύγχρονης αισθητικής χώρο θα χαζέψουν το ψυγείο που φιλοξενεί τα εκλεκτά κρέατα ξηρής ωρίμασης και στη συνέχεια θα απολαύσουν ελληνικά κρέατα –υπέροχες σταβλίσιες-, αλλά και πικάνια, Black Angus, t-bone, rib eye καθώς και κρέατα στον φούρνο υπέροχα μελωμένα. Στα συν και η υπέροχη κάβα με ωραίες ετικέτες ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Λ. Μαραθώνος 63, Πικέρμι, 210 6039417
Καπλάνι
Αγαπημένο, μια μικρή αυθεντική γωνιά Κρήτης! Εδώ για Τσικνοπέμπτη με καταπληκτικά κρέατα που φτάνουν από το νησί, αρνάκια, τέλεια μπιφτέκια, φουρνιστή παντσέτα, χοιρινό κότσι, λουκάνικα μεγάλης νοστιμιάς κι από κοντά τα περίφημα αυγά με τη στάκα, οι πατάτες οι τσικαλάτες κι ένα σωρό ακόμη λιχουδιές που αφήνουν έντονη γεύση από τη Μεγαλόνησο. Στα συν τα ωραία του κρασιά και τα αποστάγματα. Ευφρονίου 47, Καισαριανή, 210 7211161
Καλοφαγάς Steakhouse
Δεν είναι τυχαίο το όνομα, είναι πολλοί οι κρεατοφάγοι που έρχονται εδώ μια και όλα τους είναι εξαιρετικής ποιότητας και μαγειρεμένα με τέχνη και εμπειρία χρόνων. Ντόπια τα κρέατα τα οποία οι ίδιοι σιτεύουν, best seller η καταπληκτική, ζουμερή σταβλίσια (600-1200gr.), ακολουθούν νοστιμότατα αρνίσια παϊδάκια, χοιρινές μπριζόλες, t-bone, tomahawk, που θα συμπληρώσετε με τις πολλές ακόμη προτάσεις του καταλόγου. Δικό τους και το εξαιρετικό ελαιόλαδο αλλά και το πολύ καλό κρασί! Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
«Αυτά τα Χριστούγεννα ελάτε μαζί μου σε ένα γλυκό ταξίδι κι αφήστε τη ζάχαρη να γίνει το μέσο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και την αγάπη σας»
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
H ζάχαρη, από τη σανσκριτική λέξη śarkara, που σημαίνει άμμος, κάνει την εμφάνισή της το 325 π.Χ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.