Θεματα

Βραδιά γευσιγνωσίας στο Scala Vinoteca

Με εκλεκτά κρασιά από το οινοποιείο Ταμιωλάκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78926-159302.jpg

Το οινοποιείο Ταμιωλάκη βρίσκεται στο χωριό Χουδέτσι, 27 χλμ. έξω από το Ηράκλειο,. Πρόκειται για ένα οικογενειακό οινοποιείο του οποίου η ιστορία αρχίζει το 1996 όταν ο οινολόγος Μηνάς Ταμιωλάκης και η οικονομολόγος Ευαγγελία, ενώνουν τις δυνάμεις και τα κοινά τους όνειρα για ένα μικρό κτήμα στην Κρήτη με στόχο την παραγωγή κρασιού και την ανάδειξη των γηγενών κρητικών ποικιλιών, όπως Βιδιανό και Πλυτό.

Η πρώτη οινοποίηση πραγματοποιήθηκε το 2003, με την επιστροφή της Μαρίας Ταμιωλάκη από το Μπορντώ, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της πάνω στη Βιολογία και την Οινολογία. Σήμερα, το οινοποιείο Ταμιωλάκη παράγει 6 κρασιά: 3 λευκά, 1 ροζέ και 2 ερυθρά, ενώ ένα ακόμα ερυθρό ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει.

Απόψε, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα παραπάνω κρασιά στη γευσιγνωσία που θα γίνει στη Scala Vinoteca. Το μενού περιλαμβάνει: σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, ραπανάκι, dressing πορτοκαλιού & καπνιστό σολομό, ξηρό ανθότυρο με Chorizo Ibérico, κότσι αρνιού μπραιζέ με πουρέ πατάτας (ή λουκάνικο με αγγουράκι τουρσί, baby πατάτες & σάλτσα φρέσκιας ντομάτας), sorbet mango με τσικουδιά Κρήτης διπλής απόσταξης και έχει €30/άτομο.

Σίνα 50 &Αναγνωστοπούλου, Αθήνα, 210 3610041

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.