- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Αυτή την Παρασκευή ζήσε μία νύχτα της Τοσκάνης στο ολοκαίνουργιο Bottega Di Rino
Δυσεύρετα τυριά κι αλλαντικά σε περιμένουν μαζί με ωραία ιταλικά cocktails
Η salumeria Bottega Di Rino στο Κολωνάκι μας καλεί σε μία αξέχαστα νόστιμη ιταλική νύχτα
Βαζάκια με σάλτσες στα ράφια, στις προθήκες περιμένουν τα τυριά, και από το ταβάνι κρέμονται του κόσμου τα αλλαντικά. Το Bottega Di Rino είναι η νέα salumeria της πόλης, ένα νόστιμο διαμαντάκι της οδού Αμερικής. Άνοιξε πριν λίγες μέρες και φιλοδοξεί να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές ιταλικής ραστώνης ή αλλιώς… “Dolce Far Niente”.
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, από τις 19.00 και μετά, αυτή η κεφάτη γωνιά στήνει το πρώτο της event: μία τοσκανέζικη νύχτα, γεμάτη μουσική, aperitivo και πολύ… σαλάμι. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι το Bottega Di Rino προμηθεύεται τα περισσότερα από τα αλλαντικά και τα τυριά που προσφέρει κατευθείαν από μικρούς ιταλούς παραγωγούς, πράγμα που σημαίνει ότι τα λαχταριστά καλούδια που θα συναντήσεις εδώ, δεν τα έχεις ξαναφάει αλλού. Αύριο, για παράδειγμα, στο νόστιμο αφιέρωμα στην Τοσκάνη, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις φρέσκο πεκορίνο (πιθανότατα το μοναδικό στην Ελλάδα), αλλά και τέσσερις διαφορετικές μορταδέλες, όλες από μικρούς παραγωγούς της Τοσκάνης.
Τα ιταλικά cocktails της βραδιάς αναλαμβάνουν δύο εξαιρετικοί bartenders της Αθήνας, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς επιμελούνται την cocktail list του Bottega Di Rino. Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και ο Γιάννης Κοροβέσης θα στριφογυρίσουν μέσα στα μαγικά τους shaker όλα τα συστατικά για να σου φτιάξουν εξαιρετικό Negroni, Americano, το εμβληματικό Garibaldi και -φυσικά- όλα τα spritz που αγαπάς. Όλα αυτά, ακούγοντας ιταλική μουσική (από παλιά ιταλικά τραγούδια, μέχρι Frank Sinatra) και κλείνοντας το μάτι στους αστέρες του ιταλικού κινηματογράφου που σε κοιτούν κορνιζαρισμένοι από τους τοίχους.
Θα είναι Παρασκευή απόγευμα, γύρω στις 19.00, θα έχεις μόλις φύγει από το γραφείο, γεμάτος έξαψη για το Σαββατοκύριακο που ξεκινά. Δηλαδή, η τέλεια στιγμή για να δοκιμάσεις τυριά και αλλαντικά, να τσουγκρίσεις ποτήρια με ιταλικά cocktails και να ακούσεις καλή ιταλική μουσική. Θα σε βρούμε εκεί…
Αμερικής 16Α, Κολωνάκι, 213 0461511, Fb: Bottega Di Rino, Instagram: @bottegadirino
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.