Θεματα

Αυτή την Παρασκευή ζήσε μία νύχτα της Τοσκάνης στο ολοκαίνουργιο Bottega Di Rino

Δυσεύρετα τυριά κι αλλαντικά σε περιμένουν μαζί με ωραία ιταλικά cocktails

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bottega Di Rino

Η salumeria Bottega Di Rino στο Κολωνάκι μας καλεί σε μία αξέχαστα νόστιμη ιταλική νύχτα

Βαζάκια με σάλτσες στα ράφια, στις προθήκες περιμένουν τα τυριά, και από το ταβάνι κρέμονται του κόσμου τα αλλαντικά. Το Bottega Di Rino είναι η νέα salumeria της πόλης, ένα νόστιμο διαμαντάκι της οδού Αμερικής. Άνοιξε πριν λίγες μέρες και φιλοδοξεί να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές ιταλικής ραστώνης ή αλλιώς… “Dolce Far Niente”.

Bottega Di Rino

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, από τις 19.00 και μετά, αυτή η κεφάτη γωνιά στήνει το πρώτο της event: μία τοσκανέζικη νύχτα, γεμάτη μουσική, aperitivo και πολύ… σαλάμι. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι το Bottega Di Rino προμηθεύεται τα περισσότερα από τα αλλαντικά και τα τυριά που προσφέρει κατευθείαν από μικρούς ιταλούς παραγωγούς, πράγμα που σημαίνει ότι τα λαχταριστά καλούδια που θα συναντήσεις εδώ, δεν τα έχεις ξαναφάει αλλού. Αύριο, για παράδειγμα, στο νόστιμο αφιέρωμα στην Τοσκάνη, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις φρέσκο πεκορίνο (πιθανότατα το μοναδικό στην Ελλάδα), αλλά και τέσσερις διαφορετικές μορταδέλες, όλες από μικρούς παραγωγούς της Τοσκάνης.

Bottega Di Rino

Τα ιταλικά cocktails της βραδιάς αναλαμβάνουν δύο εξαιρετικοί bartenders της Αθήνας, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς επιμελούνται την cocktail list του Bottega Di Rino. Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και ο Γιάννης Κοροβέσης θα στριφογυρίσουν μέσα στα μαγικά τους shaker όλα τα συστατικά για να σου φτιάξουν εξαιρετικό Negroni, Americano, το εμβληματικό Garibaldi και -φυσικά- όλα τα spritz που αγαπάς. Όλα αυτά, ακούγοντας ιταλική μουσική (από παλιά ιταλικά τραγούδια, μέχρι Frank Sinatra) και κλείνοντας το μάτι στους αστέρες του ιταλικού κινηματογράφου που σε κοιτούν κορνιζαρισμένοι από τους τοίχους.

Bottega Di Rino

Θα είναι Παρασκευή απόγευμα, γύρω στις 19.00, θα έχεις μόλις φύγει από το γραφείο, γεμάτος έξαψη για το Σαββατοκύριακο που ξεκινά. Δηλαδή, η τέλεια στιγμή για να δοκιμάσεις τυριά και αλλαντικά, να τσουγκρίσεις ποτήρια με ιταλικά cocktails και να ακούσεις καλή ιταλική μουσική. Θα σε βρούμε εκεί…

Αμερικής 16Α, Κολωνάκι, 213 0461511, Fb: Bottega Di Rino, Instagram: @bottegadirino

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.