- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
8+1 λαμπερά openings για την καινούργια χρονιά
Άνοιξαν τις τελευταίες μέρες του χρόνου και είναι κάθε μέρα γεμάτα
Τα νέα εστιατόρια του 2023 που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα
Φωτάκια λαμπερά άναψαν στους μεγάλους δρόμους και στα σκοτεινά στενά της πόλης και κάποιες μπάρες πήραν φωτιά χάρη στις ηχηρές αφίξεις που κατέφτασαν με το τέλος της χρονιάς. Όλες τους, εστιατόρια με όμορφα ντεκόρ, μενού που απογειώνουν τη γαστρονομική εμπειρία και κρυμμένους άσους στο μανίκι, φιλοδοξούν να γίνουν τα καυτά στέκια της νέας χρονιάς. Καλές βόλτες!
Pharaoh
Εντάξει… είναι ΤΟ καυτό νέο της σεζόν, δεν υπάρχει φίλος/η που αυτές τις μέρες να μην ψάχνεται για τραπέζι στο Pharaoh! Η είδηση πως ο Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ πολύ δημοφιλής και εξόχως νόστιμος, θα ανοίξει εστιατόριο στην Αθήνα (τα άλλα δύο του, το Χαρούπι και τα Δέκα Τραπέζια βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη) άπλωσε έναν ευχάριστο «ντόρο» κι αυτό μήνες πριν το εστιατόριό του ετοιμαστεί για να δεχτεί το κοινό. Ανοιχτό, λοιπόν, από την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και με εμένα να το έχω επισκεφθεί ήδη δύο φορές, το Pharaoh να σας πω πως είναι ένα πολύ ζωντανό, ατμοσφαιρικό wine bar resto με υπέροχη ελληνική κουζίνα –χρυσά αστέρια στα αυγά με τα χόρτα, στο κατσικάκι με τα αγκιναρόφυλλα, στους λαχανοντολμάδες, στο γουρουνόπουλο με τις πατάτες, στο χοιρινό με τους ασκολύμπρους– και εξίσου ωραία κρασιά – κυρίως ελληνικά αλλά και από όλο τον κόσμο. Διαθέτει και μεγάλη μπάρα για ποτά ενώ ακομπανιάρει το όλον και με καταπληκτικές μουσικές. Ήδη γίνεται χαμός! Σολωμού 54, Εξάρχεια, 2103808412
Izakaya
Τη δημοφιλή «γιαπωνέζικη ταβέρνα» (αυτό σημαίνει Izakaya) την ξέραμε στη Λεβέντη, έκλεισε για κάποιο διάστημα και τώρα μόλις ξανάνοιξε φρέσκια και με ανανεωμένο concept επί της Λουκιανού και στον αριθμό 58, δίπλα ακριβώς από το Rock ‘n’ Roll με το οποίο εξάλλου ανήκουν και στην ίδια επιχειρηματική οικογένεια. Ο καινούργιος χώρος είναι πανέμορφος, έχει «dark» σέξι ατμόσφαιρα, ασιατικές πινελιές, μάρμαρα, πολύ μαύρο και κόκκινο. Τα πιάτα ιαπωνικής κουζίνας, πολλά σούσι, πολλά «ωμά», μενού omakase αλλά και φούρνο rombata, υπογράφει ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Κότσαλης. Λουκιανού 8, Κολωνάκι, 2107257776
Balthazar - Penthouse
Τι μπορεί να είναι καλύτερο από το θρυλικό Balthazar; Μα φυσικά λίγο ακόμη Balthazar! Στο γνωστό λαμπερό και πανέμορφο «σύμπαν» του πιο διαχρονικού και επιτυχημένου αθηναϊκού bar-resto μόλις προστέθηκε το πανέμορφο και σούπερ ατμοσφαιρικό Penthouse δηλαδή ο δεύτερος όροφος του αρχοντικού που για χρόνια παρέμενε κλειστός κι ανεκμετάλλευτος. Η μεγαλοπρεπής ανακαίνιση της νέας προσθήκης έγινε από το σχεδιαστικό δίδυμο Γαβαλάς-Μουρίκης πάνω στα λαμπερά και ντιζαϊνάτα χνάρια του υπόλοιπου χώρου και το καινούργιο είναι έτοιμο για πάρτι με μουσική και φαγητό κάθε Σάββατο και Κυριακή αλλά και για πριβέ πάρτι, γενέθλια, εταιρικά events τις υπόλοιπες μέρες. Τσόχα 27, 2106441215
Sole Giaguaro
Τον Giovanni Scaraggi τον γνωρίσαμε (και πολύ τον συμπαθήσαμε τόσο για τις μαγειρικές του ικανότητες όσο και για τον χαρακτήρα του) στον περσινό κύκλο του Master Chef. Με δικό του εστιατόριο εδώ και χρόνια στη Ρόδο, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του και στα αθηναϊκά πράγματα. Το Solo Giaguaro του, λοιπόν, άνοιξε τέλη Δεκέμβρη στα Πετράλωνα και ήδη έχουν φτάσει στα αυτιά μου νόστιμα γουργουρητά, οπότε αμέσως το βάζω στην ατζέντα των προσεχών εξόδων μου! Η κουζίνα του έχει βάση ιταλική μέσα από μια σύγχρονη ματιά, ενώ δεν λείπουν και οι διεθνείς ή και οι εξωτικές πινελιές όταν η έμπνευση του σεφ το ζητάει. Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα, 2103478008
Ikigai
Στα γιαπωνέζικα Iki σημαίνει ζωή, gai σημαίνει αξία κι αυτό εδώ είναι το καινούργιο απόκτημα του πάντα δραστήριου Άρη Βεζενέ – κι αυτό άνοιξε λίγες μέρες πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος. Το νέο είναι ωραίο, έχει εντός του delicatessen με περισσότερα από 200 δυσεύρετα και premium προϊόντα από την Ιαπωνία, κρεοπωλείο με τα άπαντα της ιαπωνικής και κορεατικής χασαπικής τέχνης, διάσημα κρέατα και ειδικές κοπές από όλη την υφήλιο και μια κάβα που μπορεί να καυχιέται πως έχει τη μεγαλύτερη συλλογή σπάνιων ιαπωνικών ουίσκι και συμπληρώνει με ιαπωνικά τζιν, σάκε και φυσικά κρασιά από Ελλάδα και εξωτερικό. Τα ωραία δεν σταματούν εδώ μια και στον ίδιο χώρο βρήκε τη φυσική του θέση και το project του Βεζενέ που χαρήκαμε στην καραντίνα, το Ekiben, οπότε μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα μπορούμε να χαρούμε επιτόπου αυθεντικά ramen, παραλλαγές mazemen, μεγάλη ποικιλία σε sando και gyoza, αλλά και ένα secret omakase menu. Σκούφου 15, Σύνταγμα, 2103250535
Upon (…and more)
Ο Γρηγόρης Κίκης είναι νέος, ταλαντούχος, σεφ-συνιδιοκτήτης στο γνωστό και fine dining Hervé και θεωρείται από τα πολύ γερά χαρτιά της γαστρονομίας (μόλις βγήκε πρώτος στον διαγωνισμό του San Pellegrino για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο). Το Upon το άνοιξε στη γειτονιά που μεγάλωσε, το Παλαιό Φάληρο, είναι ένα φρέσκο και φωτεινό all day bistro με κομψή διακόσμηση και τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω, προσφέρει καλό καφέ, καθημερινές αλλά και πιο «εστιατορικές» προτάσεις φαγητού, έχει πολλά καλά κρασιά (300 ετικέτες) και ωραία κοκτέιλς. Ο σεφ δεν σταματάει εδώ, αυτό τον καιρό ετοιμάζει και κάτι ακόμα, αυτή τη φορά στα Πετράλωνα, θα το λέει Hawker και θα είναι street food με modern twist, προσανατολισμένο στις ασιατικές αλλά και γνωστές διεθνείς νοστιμιές του δρόμου. Δημοκρατίας 33, Π. Φάληρο, 2109817878
Majorelle Gastro Bar
Έχει λίγο καιρό που άνοιξε στη Νέα Σμύρνη με ντεκόρ και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύουν Μαρόκο – και όνομα παρμένο από τον διάσημο κήπο του Μαρακές. Το fun lifestyle restaurant με την ethnic διακόσμηση στα χρώματα της ερήμου, έχει σεφ τον Μάνο Τσοπλάκη ο οποίος συνδυάζει στα πιάτα του μενού μεσογειακή κουζίνα και παγκόσμια γαστρονομία στην πιο fusion εκδοχή τους. Πολλά κέφια και πολλά πάρτι και το Σ/Κ από το πρωί με εξαιρετικό brunch. Λ. Ελ. Βενιζέλου 179, Νέα Σμύρνη, 2109356767
Mamba
Πάλι στη Νέα Σμύρνη, στη ζωντανή της πλατεία, ανοιχτό από το πρωί και με διάθεση να σε κρατήσει στα τραπεζάκια του όλες τις ώρες της ημέρας. Με καφέ, brunch, ethnic πιάτα και καλό σούσι (αδελφή επιχείρηση με τα Tokyo Joe), μουσικές πάρτι από εναλλασσόμενους djs, ωραία ατμόσφαιρα και signature cocktails, φαίνεται πως το πετυχαίνει… 25ης Μαρτίου 25, Νέα Σμύρνη, 2109356695
Υ.Γ. Λέω να σας αφήσω με ένα ευχάριστο κουίζ… Ποιος είναι ο πανδιάσημος, σούπερ επιτυχημένος, και τηλεοπτικός αστέρας, που μαζί με την ομάδα του ανοίγει «ραμενάδικο» –για το οποίο θα χυθούν τόνοι μελάνι– στην οδό Αριστείδου (πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο); Ήταν να το ανοίξουν τα Χριστούγεννα αλλά μαθαίνω πως πάει προς Φλεβάρη - Μάρτη… Σωτήρης το μικρό του και καλή χρονιά να έχουμε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.