- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Motiv: Καλός καφές και βελούδινο basque cheesecake στο Παγκράτι
Το νέο coffee shop της γειτονιάς με τις μεγάλες τζαμαρίες και το minimal design
Motiv: Το νέο coffee shop του Παγκρατίου
Όσοι διασχίζουν καθημερινά την Εμ. Μπενάκη σίγουρα κατά πάσα πιθανότητα έχουν κοντοσταθεί και πάρει καφέ από το Motiv στη γωνία με τη Φειδίου. Έχουν γνωριστεί με την ομάδα του- νέα, φρέσκα παιδιά που διηγούνται πίσω από τον industrial πάγκο την περιπετειώδη διαδρομή κάθε ποικιλίας καφέ που θέλουν να δοκιμάσουν, από τη φάρμα του μέχρι την κατάληξή του στο φλιτζάνι, και έχουν φύγει με ένα μεγάλο χαμόγελο. Το Μοtiv όμως απέκτησε αδερφάκι, ένα δεύτερο coffee shop προσγειώθηκε στην οδό Φορμίωνος, στα σύνορα Παγκράτι με Καισαριανή και εμείς ως coffee enthousiasts το επισκεφτήκαμε.
Το design του, που επιμελήθηκε το γραφείο JoNat Architects, είναι μίνιμαλ και βιομηχανικό, με τεράστιες τζαμαρίες μέσα από τις οποίες μπαίνει το φως, ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι κατάλληλο για όσους θέλουν να φέρουν λάπτοπ ή να διαβάσουν καθώς πίνουν καφέ, κι ένα μικρό παρασκευαστήριο που διαμορφώνεται ακόμη και από το οποίο θα πηγαινοέρχονται πιατέλες με pairings για όσους θέλουν να γλυκαθούν. To τρυπιτό σίδερο που συναντάμε συχνά σε αποθήκες κυριαρχεί στο εσωτερικό του και παντρέυεται με τα ξύλινα στοιχεία, αλλά και τις αλοκάσιες, τους φίκους και τους πόθους που δίνουν νότες φρεσκάδας στον χώρο, ενώ για όποιον το επιθυμεί, έξω υπάρχουν πάγκοι - αγαπημένο σποτ όλων όσοι έχουν σκυλάκι και θέλουν να εκμεταλεύονται περισσότερο τις μέρες με λιακάδα. Παράλληλα, από το ηχείο παίζει όλη μέρα indie μουσική που σε μεταφέρει κατά κάποιο τρόπο σε coffee shop του εξωτερικού, ενώ στα ράφια επίσης μπορείς να βρεις τον βασικό εξοπλισμό για καφέ στο σπίτι.
Ο καφές επιλέγεται από την ομάδα του Μοtiv (και συγκεκριμένα από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο), εναλλάσσεται συχνά και επειδή έρχεται σε μικρές ποσότητες ελέγχεται και καλύτερα ως προς την προέλευσή του και τα γευστικά του χαρακτηριστικά. Ο καφές ροής τους είναι από Βραζιλία, Νικαράγουα και Γουατεμάλα με χαμηλή οξύτητα που πιάνει τα περισσότερα γούστα και στη γεύση του μπορείς να εντοπίσεις σοκολάτα αλλά και ξηρούς καρπούς. Παράλληλα στο κατάστημα φιλοξενείται ένας πολύ φρουτένιος καφές από την Ουγκάντα, φυσικής επεξεργασίας, που παραπέμπει στη γεύση των berries και φέρνει στη μύτη πολύ ανθικό άρωμα ενώ ο καφές τους από την Αιθιοπία είναι σαν να δοκιμάζεις ένα ζελεδάκι ροδάκινο. Ιδιαίτερη επιλογή είναι και η Gesha από την Κολομβία, ένας πολύ ποιοτικός καφές που μπορείς να γευτείς επιτόπου ή και να πάρεις μαζί σου για το σπίτι. Φυσικά ο Βασίλης, ο μπαρίστα, θα σου εξηγήσει όλες τις πληροφορίες για τους καφέδες μοναδικής προέλευσης που αξίζει να δοκιμάσεις.
Εμείς δοκιμάσαμε έναν διπλό espresso από την Ουγκάντα μαζί με ένα κομμάτι βελούδινο, creamy, βάσκικο cheesecake και το προτείνουμε σαν τον απόλυτο συνδυασμό καφέ με φαγώσιμο. Βέβαια, εκτός από αυτό μπορείς να διαλέξεις και μια χορταστική babka, αφράτα knots με πραλίνα, μπισκότα με κομμάτια από διάφορα είδη σοκολάτας, κέικ σοκολάτας που θυμίζει brownie, κέικ λεμονιού με berries, carrot cake με γλάσσο λεμονιού αλλά αυτό που δεν θα το βρεις εύκολα παντού είναι το λεγόμενο Black Out: Ένα ζουμερό κέικ με καφέ και κακάο... αυτό και αν ταιριάζει με καφέ!
Motiv, Φορμίωνος 42, Παγκράτι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.