Θεματα

Το Safka έχει κάτι να π(ι)ει…

Με μια σούπερ οινογευσιγνωσία ανοίγει την σεζόν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78493-158341.jpg

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, το Safka –το ωραίο σκανδιναβικό της Αθήνας, γνωστό όχι μόνο για την κουζίνα του αλλά και για το σούπερ ντιζάιν του- μπαίνει κι αυτό το φθινόπωρο δυναμικά στο παιχνίδι της γεύσης, διοργανώνοντας ξανά τις ενδιαφέρουσες οινογευσιγνωσίες του. Θαλασσίτης, ασύρτικο Σαντορίνης σε φρέσκια εμφιάλωση αλλά και περασμένο από βαρέλια (δρυός και ακακίας) θα περάσει από τα χείλη μας ενώ ο Γιάννης Παρασκευόπουλος και ο Λέων Καράτσαλος, ιδιοκτήτες του φημισμένου κτήματος Γαία θα ξεκινήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση περί οίνου.

n

Μαζί τους ο εξαιρετικός σεφ του Safka, Samu Koskinen, και η εξίσου δημιουργική ομάδα του που θα ετοιμάσουν πιάτα αντάξια των εν λόγω κρασιών: Μους σολομού με χρένο, νεροκάρδαμο και τραγανή κάπαρη, σούπα μπισκ από γαρίδες βόρειου Ατλαντικού με φρυγανισμένο ψωμί βύνης, Wallenberg ελαφιού με barleyotto μήλου, ψητό σκόρδο και μαριναρισμένο σε lingonberries κόκκινο λάχανο και για το τέλος, μους πικρής σοκολάτας, μαρέγκα με γεύση ελληνικού καφέ, καραμελωμένα φουντούκια και αποξηραμένα σύκα.

Το δείπνο μαζί με το κρασί έχει €33/άτομο, ενώ τα κρασιά που σερβίρονται είναι 120ml με εξαίρεση τον επιδόρπιο οίνο που είναι 50ml.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.