Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, το Safka –το ωραίο σκανδιναβικό της Αθήνας, γνωστό όχι μόνο για την κουζίνα του αλλά και για το σούπερ ντιζάιν του- μπαίνει κι αυτό το φθινόπωρο δυναμικά στο παιχνίδι της γεύσης, διοργανώνοντας ξανά τις ενδιαφέρουσες οινογευσιγνωσίες του. Θαλασσίτης, ασύρτικο Σαντορίνης σε φρέσκια εμφιάλωση αλλά και περασμένο από βαρέλια (δρυός και ακακίας) θα περάσει από τα χείλη μας ενώ ο Γιάννης Παρασκευόπουλος και ο Λέων Καράτσαλος, ιδιοκτήτες του φημισμένου κτήματος Γαία θα ξεκινήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση περί οίνου.
Μαζί τους ο εξαιρετικός σεφ του Safka, Samu Koskinen, και η εξίσου δημιουργική ομάδα του που θα ετοιμάσουν πιάτα αντάξια των εν λόγω κρασιών: Μους σολομού με χρένο, νεροκάρδαμο και τραγανή κάπαρη, σούπα μπισκ από γαρίδες βόρειου Ατλαντικού με φρυγανισμένο ψωμί βύνης, Wallenberg ελαφιού με barleyotto μήλου, ψητό σκόρδο και μαριναρισμένο σε lingonberries κόκκινο λάχανο και για το τέλος, μους πικρής σοκολάτας, μαρέγκα με γεύση ελληνικού καφέ, καραμελωμένα φουντούκια και αποξηραμένα σύκα.
Το δείπνο μαζί με το κρασί έχει €33/άτομο, ενώ τα κρασιά που σερβίρονται είναι 120ml με εξαίρεση τον επιδόρπιο οίνο που είναι 50ml.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.