- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![78493-158341.jpg 78493-158341.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/10/10/78493-158341.jpg)
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, το Safka –το ωραίο σκανδιναβικό της Αθήνας, γνωστό όχι μόνο για την κουζίνα του αλλά και για το σούπερ ντιζάιν του- μπαίνει κι αυτό το φθινόπωρο δυναμικά στο παιχνίδι της γεύσης, διοργανώνοντας ξανά τις ενδιαφέρουσες οινογευσιγνωσίες του. Θαλασσίτης, ασύρτικο Σαντορίνης σε φρέσκια εμφιάλωση αλλά και περασμένο από βαρέλια (δρυός και ακακίας) θα περάσει από τα χείλη μας ενώ ο Γιάννης Παρασκευόπουλος και ο Λέων Καράτσαλος, ιδιοκτήτες του φημισμένου κτήματος Γαία θα ξεκινήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση περί οίνου.
Μαζί τους ο εξαιρετικός σεφ του Safka, Samu Koskinen, και η εξίσου δημιουργική ομάδα του που θα ετοιμάσουν πιάτα αντάξια των εν λόγω κρασιών: Μους σολομού με χρένο, νεροκάρδαμο και τραγανή κάπαρη, σούπα μπισκ από γαρίδες βόρειου Ατλαντικού με φρυγανισμένο ψωμί βύνης, Wallenberg ελαφιού με barleyotto μήλου, ψητό σκόρδο και μαριναρισμένο σε lingonberries κόκκινο λάχανο και για το τέλος, μους πικρής σοκολάτας, μαρέγκα με γεύση ελληνικού καφέ, καραμελωμένα φουντούκια και αποξηραμένα σύκα.
Το δείπνο μαζί με το κρασί έχει €33/άτομο, ενώ τα κρασιά που σερβίρονται είναι 120ml με εξαίρεση τον επιδόρπιο οίνο που είναι 50ml.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.