Θεματα

5 καλά εστιατόρια κοντά στην Αθήνα για αυτό το τριήμερο

Φύγαμε για εκδρομή!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάβος

5 καλά εστιατόρια στην Κορινθία, στην Αίγινα, στα Καλύβια και στα Ίσθμια

Είναι τριήμερο, ο καιρός είναι καλός, η όρεξη (ακόμα) μεγάλη. Έχεις όλα τα φόντα, δηλαδή, για να κάνεις την πρώτη, νόστιμη εκδρομή του χρόνου. Μην το σκέφτεσαι, μπες στο αυτοκίνητο με καλή παρέα και συνάντησε ένα από τα παρακάτω εστιατόρια. Όλα τους αξίζουν τα λίγα επιπλέον χιλιόμετρα. Και με το παραπάνω…

Osteria Greca - Κορινθία

Osteria Greca

Όταν πριν δύο μήνες περίπου ο Γιάννης Παπαργυρίου, δεύτερης γενιάς οινοποιός στο Κτήμα Παπαργυρίου, άνοιξε την Osteria Greca μέσα στο καινούργιο οινοποιείο του στην Κορινθία, τα νέα ταξίδεψαν με ταχύτητα αστραπής και ξεσήκωσαν τους foodies της Αθήνας. Όπως όλα δείχνουν το νέο, κομψό εστιατόριο με σεφ τον ταλαντούχο Γιώργο Αντωνέλλο, εξελίσσεται σε γαστρονομικό διαμάντι της περιοχής. Στην Osteria Greca οι συνταγές αγκαλιάζουν την cucina povera της Ελλάδας, βασίζονται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα των υλικών, έχοντας ταυτόχρονα αρκετές επιρροές από τη διεθνή κουζίνα. Με άλλα λόγια μιλάμε για πιάτα πληθωρικά και βαθειά νόστιμα με τις περισσότερες πρώτες ύλες να έρχονται από τους παραγωγούς της Κορινθίας. Μεγάλο ατού είναι και η εντυπωσιακή κάβα με εκατοντάδες ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, εκτός από τα πολύ καλά κρασιά του Κτήματος Παπαργυρίου. Επαρχιακή οδός Κιάτου – Μάννας, Οινοποιείο Παπαργυρίου, τηλέφωνο κρατήσεων: 6944511107

Μάνιτας στο Κύμα - Αίγινα

Μάνιτας στο Κύμα

Φτάνεις Πειραιά, μπαίνεις στο καραβάκι και σε μία ώρα είσαι στην όμορφη Αίγινα. Εδώ, μόλις δύο χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αίγινας και πάνω ακριβώς στη θάλασσα σε περιμένει ο Μάνιτας στο Κύμα, που θα μπορούσε να λέγεται και «εστιατόριο το όνειρο» - τόσο ειδυλλιακό είναι το τοπίο. Από το 2006 όταν και άνοιξε, οι ντόπιοι και οι περαστικοί του νησιού το προτιμούν για την παραδοσιακή ελληνική, μερακλίδικη κουζίνα του. Σπεσιαλιτέ είναι τα μαγειρευτά και τα κρεατικά, όλα μαγειρεμένα με αγνά, τοπικά υλικά. Άγιος Βασίλης, Περιβόλα, Αίγινα, 2297022245

Ο Χριστόφορος - Καλύβια

Ο Χριστόφορος

Τα τελευταία 60 χρόνια ο Χριστόφορος είναι πόλος έλξης για τους μερακλήδες της Αττικής. Σούβλες που γυρνούν, σχάρες στα κάρβουνα, μυρωδιά τσίκνας που σου σπάει τη μύτη. Κάθε φορά που φτάνεις σε αυτή την ταβέρνα, είναι σαν να ζεις ένα λαμπρό… Πάσχα! Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το μπιφτέκι-γίγας. «Γίγας» γιατί το μέγεθός του είναι όσο και του πιάτου στο οποίο σερβίρεται – όντως! Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, 2299048266

Τρίγωνο - Καλύβια

Τρίγωνο

Τα Καλύβια είναι ο αγαπημένος προορισμός κάθε λάτρη του κρέατος εκεί έξω. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το χωριό φημίζεται τόσο πολύ για τις ταβέρνες και τα καλά, ζουμερά κρεατικά του. Για αυτό, προτείνουμε ακόμα μία ξακουστή ταβέρνα εδώ, το ωραίο Τρίγωνο. Αρνάκι κοντοσούβλι, μπριζόλες που τις βλέπεις και ξερογλείφεσαι, ξεροψημένο κοκορέτσι και συγκλονιστικά παϊδάκια. Κάθε μέρα γιορτή… Αθηνών 36, Καλύβια, 2299048540

Κάβος 1964 – Ίσθμια

Κάβος

Από την Αθήνα, ούτε μία ώρα δρόμος. Τόσο θες για να φτάσεις στο πιο ξακουστό ψαροεστιατόριο ολόκληρης της περιοχής. Η τοποθεσία είναι ειδυλλιακή: βρίσκεται πάνω ακριβώς από το μικρό «λιμανάκι», κι έχει ωραία, ηλιόλουστη αυλή. Εσύ, όμως, διάλεξε το πιο κοντινό τραπεζάκι στη θάλασσα και ζήσε ξανά το πιο νόστιμο καλοκαίρι σου. Ο Κάβος έχει πάντα πεντάφρεσκα μεγάλα ψάρια να προσφέρει (και μάλιστα ψημένα στην εντέλεια), ωραία όστρακα και όλους τους θησαυρούς του βυθού που αγαπάμε. Ίσθμια, Κόρινθος, 2741037906

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.