- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![Κυβέλη Κυβέλη](/images/1074x600/jpg/files/2023-01-05/kybeli.jpg)
5 αθηναϊκά στέκια με τραπεζάκια έξω για να απολαύσουμε τις πρώτες μέρες του 2023
Η φετινή χρονιά μπήκε με ντεκόρ καλοκαιρινό! Λες και μας υποδέχεται με χαμόγελο. Ας της χαμογελάσουμε κι εμείς με μεγάλες βόλτες, φίλους και στάσεις στα νόστιμα, ηλιόλουστα στέκια της πόλης. Καλή χρονιά.
Marmelada
![Marmelada Marmelada](/images/w734/jpg/files/2023-01-05/marmelada.jpg)
Σε μια ήσυχη γειτονιά, με τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, δέντρα, μυρωδικά κι εκείνη τη ζεστή ραστώνη των ηλιόλουστων απογευμάτων. Έτσι σε υποδέχεται η Marmelada - γλυκιά όσο και το όνομά της. Από το πρωί ανοιχτή με brunch και πολύ καλό καφέ, στη συνέχεια με νόστιμα κι υγιεινά πιατάκια που βάζουν τα ελληνικά προϊόντα σε πρωταγωνιστική θέση (δοκίμασε το Burger με χειροποίητο ψωμάκι, φιλέτο κοτόπουλο Πίνδου, μαρμελάδα τσίλι, πίκλα, γλυκοπατάτες φούρνου και μαγιονέζα που φτιάχνεται εδώ). Το βράδυ θα έρθεις ξανά για cocktails ή aperitivo με ελληνικά ποτά και ατέλειωτες συζητήσεις με φίλους. Παναγή Τσαλδάρη 129-131, Καλλιθέα, 2110132560
Άλσος
![Άλσος Άλσος](/images/w734/jpg/files/2023-01-05/alsos.jpg)
Αυτό το στέκι στήνει της φερ φορζέ καρέκλες του στην άκρη του άλσους Ιλισίων, κι αν δεν σε πιάνει ο ήλιος υπάρχουν και… κουβερτούλες. Θα έρθεις εδώ για τα ξακουστά, μοσχομυριστά κεφτεδάκια του, τις τέλειες τηγανιτές πατάτες, κι άλλα πιατάκια της ελληνικής κουζίνας. Σαν βραδάκι ελληνικής ταινίας. Ούλωφ Πάλμε 1, Ζωγράφου, 211186512
Κυβέλη
![Κυβέλη Κυβέλη](/images/w734/jpg/files/2023-01-05/kyveli2.jpg)
Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο της Κυψέλης είναι η απεικόνιση της φράσης «τραπεζάκια στον ήλιο». Θα κάτσεις στην ηλιόλουστη πλατεία Αγίου Γεωργίου, θα παραγγείλεις μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας (παίρνουμε πάντα τους τιμημένους κολοκυθοκεφτέδες, είναι κανόνας), θα τσουγκρίσεις με ωραία, ελληνικά αποστάγματα και θα είναι σαν ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Επτανήσου 15, Κυψέλη, 210 8219406
El Tropicana
![El Tropicana El Tropicana](/images/w734/jpg/files/2023-01-05/tropicana.jpg)
Η κουζίνα με τις λατινοαμερικάνικες πινελιές δεν είναι το μοναδικό ατού σε αυτό το τροπικό στέκι. Βλέπεις, τα τραπεζάκια του βρίσκονται στην καρδιά της πλατείας Αβησσυνίας και αυτό σημαίνει ότι θα πιεις τον καφέ ή το ποτό σου τρώγοντας παράλληλα κάτι νόστιμο και κάνοντας χάζι στο γιουσουρούμ ακριβώς μπροστά σου. Οι παλαιοπώληδες που απλώνουν την πραμάτεια τους στο πλακόστρωτο είναι μία από τις αθηναϊκές εικόνες που δεν χορταίνουμε. Πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι, 210 3210016
![Lot 51 Lot 51](/images/w734/jpg/files/2023-01-05/lot51.jpg)
Στην πλατεία Βραζιλίας τα τραπέζια του Lot 51 είναι πάντα γεμάτα με παρέες που χαίρονται τον ήλιο, τον εξαιρετικό καφέ και το λαχταριστό brunch (δοκίμασε οπωσδήποτε τα τρυφερά Babka rolls με τη σοκολάτα Valrhona). Αργότερα, η ξεσηκωτική μουσική, τα ωραία cocktails και τα κεφάτα vibes σε φέρνουν ξανά εδώ για ένα ποτό και την αίσθηση ότι είσαι σε ένα από τα πιο hot στέκια της πόλης. Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937337066
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.