- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Taste Atlas 2022: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα φαγητά του 2022 - Και τέσσερα ελληνικά πιάτα στην κατάταξη
Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό από όλο τον κόσμο; Tέσσερα ελληνικά πιάτα, σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas, βρίσκονται στα 50 καλύτερα για το 2022. Πιο συγκεκριμένα στην 15η θέση βρίσκονται τα παϊδάκια ενώ ακολουθεί ο γύρος στην 31η, το γιουβέτσι στην 36η και ο μπακαλιάρος λίγες θέσεις μετά, στην 41η.
Το TasteAtlas, ένας από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό, επισημαίνει ότι υπήρξαν κάποιες ενστάσεις για τα φαγητά αλλά και την τελική τους κατάταξη και με αναρτήσεις του στο Twitter εξήγησε πώς έγινε η ψηφοφορία. «Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η λίστα αλλά είναι μια αντανάκλαση της προτίμησης πραγματικών ανθρώπων. Μη μας μισείτε, εμείς απλά μετράμε ψήφους!» δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, στο Twitter.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ιαπωνία το «Karē» και στην 50η το βραζιλιάνικο παραδοσιακό πιάτο «Feijao Tropeiro» με φασόλια.
What’s your favorite dish in the world?
— TasteAtlas (@TasteAtlas) December 23, 2022
Full top 100 best dishes in 2022: https://t.co/TVbd3jHohu pic.twitter.com/28jJDn0kmx
Η λίστα με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου
Παράλληλα, στη λίστα με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, βασιζόμενος στην προτίμηση του κοινού, την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Ιταλία, με την πίτσα, το ριζότο και τα μακαρόνια να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ελλάδα με την πλούσια κουζίνα της. Το καλαματιανό λάδι, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, τη μπουγάτσα και τον ντάκο να θεωρούνται τα κορυφαία 5 με βάση τη βαθμολογία.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ισπανία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, στην πέμπτη η Ινδία, στην έκτη το Μεξικό, στην έβδομη η Τουρκία, στην όγδοη οι ΗΠΑ, στην ένατη η Γαλλία και στη δέκατη το Περού.
Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρέθηκαν η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Λετονία, το Μαρόκο και η Νορβηγία.
Το TasteAtlas κατέταξε τις κουζίνες του κόσμου σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού για τα συστατικά, τα πιάτα, αλλά και το αλκοόλ της κάθε χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.