- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Mona Lisa: το νέο στέκι της Αδριανού είναι μια ωδή στη σοκολάτα
Χειροποίητες σοκολάτες, παγωτό και άλλες λιχουδιές
Mona Lisa: το νέο εγχείρημα του Σάκη Τανιμανίδη, του Θανάση Ανυφαντή και του Ηρακλή Ζησιμόπουλου στην Αδριανού αποθεώνει τη σοκολάτα
Ο ένας τοίχος καταλαμβάνεται από έναν καταρράκτη σοκολάτας. Ακριβώς απέναντι έχει για θέα μία βιτρίνα με δεκάδες γεύσεις παγωτού (η σκέψη να βουτήξω το χωνάκι με το παγωτό μου στον καταρράκτη δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό μου). Προχωρώντας θα βρεις κι άλλες αμαρτίες: ξηρούς καρπούς που αν το θες γίνονται επί τόπου spread, χειροποίητα τρουφάκια, ένα stand με American style βάφλες και κρέπες που πασπαλίζονται με δεκάδες toppings. Στο βάθος υπάρχει ένα ολόκληρο εργαστήριο σοκολάτας, όπου μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στου κόσμου τις σοκολάτες, ακόμα και να φτιάξεις τη δική σου. Αυτό είναι το σοκολατένιο σύμπαν του Mona Lisa Εxperience.
Το Mona Lisa είναι το νέο εγχείρημα του Σάκη Τανιμανίδη, του Θανάση Ανυφαντή και του Ηρακλή Ζησιμόπουλου. Οι τρεις τους, εμπνευσμένοι από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Leonardo Da Vinci έδωσαν σε αυτή τη ζαχαρένια γωνιά το όνομα του πιο διάσημου έργου του. Κι όλα τα καλούδια που θα βρεις μέσα του, παρασκευάζονται εδώ καθημερινά και μάλιστα από τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Στην επόμενη βόλτα, λοιπόν, που θα κάνεις στο κέντρο κάνε μια στάση εδώ. Πάρε το παγωτό (σ.σ. υπάρχουν και πολλές vegan επιλογές όπως και vegan popsicles) ή τη βάφλα σου στο χέρι για απόλαυση επί τόπου, αλλά με τίποτα μην παραλείψεις τις σοκολάτες. Φτιάχνονται με κακάο που έρχεται από το Εκουαδόρ, την Γκάνα ή το Βέλγιο, βγαίνουν σε πολλές γεύσεις, πασπαλίζονται με ακόμη περισσότερα toppings (από ξηρούς καρπούς μέχρι smarties), ενώ αν θες να τις χαρίσεις ως δώρο μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου προσωποποιημένη σοκολάτα. Ό,τι πρέπει για αυτές τις γιορτές…
Αδριανού 48, Μοναστηράκι, 210 3246797, FB: Mona Lisa Experience, Instagram: @monalisa.experience
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.