- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Mona Lisa: το νέο στέκι της Αδριανού είναι μια ωδή στη σοκολάτα
Χειροποίητες σοκολάτες, παγωτό και άλλες λιχουδιές
![114868-649339.jpg 114868-649339.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114868-649339.jpg)
![Mona Lisa Εxperience Mona Lisa Εxperience](/images/1074x600/jpg/files/2022-12-23/121-img_5894.jpg)
Mona Lisa: το νέο εγχείρημα του Σάκη Τανιμανίδη, του Θανάση Ανυφαντή και του Ηρακλή Ζησιμόπουλου στην Αδριανού αποθεώνει τη σοκολάτα
Ο ένας τοίχος καταλαμβάνεται από έναν καταρράκτη σοκολάτας. Ακριβώς απέναντι έχει για θέα μία βιτρίνα με δεκάδες γεύσεις παγωτού (η σκέψη να βουτήξω το χωνάκι με το παγωτό μου στον καταρράκτη δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό μου). Προχωρώντας θα βρεις κι άλλες αμαρτίες: ξηρούς καρπούς που αν το θες γίνονται επί τόπου spread, χειροποίητα τρουφάκια, ένα stand με American style βάφλες και κρέπες που πασπαλίζονται με δεκάδες toppings. Στο βάθος υπάρχει ένα ολόκληρο εργαστήριο σοκολάτας, όπου μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στου κόσμου τις σοκολάτες, ακόμα και να φτιάξεις τη δική σου. Αυτό είναι το σοκολατένιο σύμπαν του Mona Lisa Εxperience.
![Mona Lisa Εxperience Mona Lisa Εxperience](/images/w734/jpg/files/2022-12-23/mona_lisa_experience_b.jpg)
![Mona Lisa Εxperience Mona Lisa Εxperience](/images/w734/jpg/files/2022-12-23/mona_lisa_experience_a.jpg)
Το Mona Lisa είναι το νέο εγχείρημα του Σάκη Τανιμανίδη, του Θανάση Ανυφαντή και του Ηρακλή Ζησιμόπουλου. Οι τρεις τους, εμπνευσμένοι από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Leonardo Da Vinci έδωσαν σε αυτή τη ζαχαρένια γωνιά το όνομα του πιο διάσημου έργου του. Κι όλα τα καλούδια που θα βρεις μέσα του, παρασκευάζονται εδώ καθημερινά και μάλιστα από τις καλύτερες πρώτες ύλες.
![Mona Lisa Εxperience Mona Lisa Εxperience](/images/w734/jpg/files/2022-12-23/mona_lisa_d.jpg)
Στην επόμενη βόλτα, λοιπόν, που θα κάνεις στο κέντρο κάνε μια στάση εδώ. Πάρε το παγωτό (σ.σ. υπάρχουν και πολλές vegan επιλογές όπως και vegan popsicles) ή τη βάφλα σου στο χέρι για απόλαυση επί τόπου, αλλά με τίποτα μην παραλείψεις τις σοκολάτες. Φτιάχνονται με κακάο που έρχεται από το Εκουαδόρ, την Γκάνα ή το Βέλγιο, βγαίνουν σε πολλές γεύσεις, πασπαλίζονται με ακόμη περισσότερα toppings (από ξηρούς καρπούς μέχρι smarties), ενώ αν θες να τις χαρίσεις ως δώρο μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου προσωποποιημένη σοκολάτα. Ό,τι πρέπει για αυτές τις γιορτές…
![Mona Lisa Εxperience Mona Lisa Εxperience](/images/w734/jpg/files/2022-12-23/mona_lisa_c.jpg)
Αδριανού 48, Μοναστηράκι, 210 3246797, FB: Mona Lisa Experience, Instagram: @monalisa.experience
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.