Θεματα

Στο Full Spoon² για παγωτό… μακαρονάδα!

Κι άλλα υπέροχα…

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το παγωτό-μακαρονάδα του Full Spoon

Στο Full Spoon² στην Αθηνάς για καταπληκτικό τσουρέκι, προφιτερόλ και παγωτό μακαρονάδα

Ακόμη θυμάμαι την πρώτη μπουκιά από εκείνο το βουτυράτο τσουρέκι του Full Spoon. Ήταν τόσο αφράτο που έμοιαζε με μικρό σύννεφο, και σαν να μην έφτανε αυτό ήταν επίσης γενναιόδωρα περιχυμένο με καυτή σοκολάτα… Εκείνη την πρώτη φορά θα ακολουθούσαν πολλές επόμενες, μέχρι που μια μέρα δεν βρήκα το Full Spoon στο συνηθισμένο του πόστο. Από ό,τι αποδείχτηκε είχε μόλις μετακομίσει. Πλέον το Full Spoon² σε περιμένει σε μία ζαχαρένια γωνιά της Αθηνάς και εκτός από το φανταστικό του τσουρέκι, το ακαταμάχητο προφιτερόλ, το banoffee και το φραουλένιο triffle του (ένα δροσερό γλυκό με φλωρεντίνες, κρέμα, φράουλες, σαντιγί και σος φράουλας), έχει και μία καινούργια, εντελώς πρωτότυπη ιδέα: το παγωτό… μακαρονάδα!

Full Spoon

Αρχικά να πω ότι τούτο εδώ το μαγαζάκι φημιζόταν πάντα για το ολόφρεσκο, χειροποίητο παγωτό του. Φτιάχνεται καθημερινά με φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος από τη Φάρμα Κουκάκη και βάζει κάτω πολλές φημισμένες gelaterias της Αθήνας. Καθόλου τυχαίο δεν είναι που τα τελευταία 3 χρόνια βγαίνει No 1 στην κατηγορία «παγωτό» του Trip Advisor… Για αυτό ευθύνεται ο Βαγγέλης Σωμαράκης, ο δημιουργός του, ο οποίος έχει μια εμμονή με την ποιότητα και προτιμάει να φτιάχνει λίγα πράγματα, αλλά όσο καλύτερα μπορεί, από το να γεμίζει τη βιτρίνα του με δεκάδες γλυκά. Μου κόβει μία φέτα από το καταπληκτικό τσουρέκι του. «Αυτό το τσουρέκι δεν είναι για πώληση, είναι πέντε ημερών. Το έχω για να το τρώμε εμείς εδώ, στο μαγαζί. Δες όμως, πόσο φρέσκο είναι ακόμα, πόσο νόστιμο. Αυτό οφείλεται στα αγνά υλικά». Πράγματι το τσουρέκι είναι όσο υπέροχο το θυμόμουν. Δεν είναι μόνο τα υλικά. Είναι και η συνταγή, μια μυστική συνταγή από τη δεκαετία του ’30 που ο Βαγγέλης πήρε από έναν Πολίτη ζαχαροπλάστη. Πώς να το συναγωνιστείς;

Full Spoon

Η μακαρονάδα-παγωτό είναι μία από τις πολλές ιδέες του Βαγγέλη. Χρησιμοποιεί σαν βάση το τέλειο παγωτό του, στο οποίο, όμως, χάρη στη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος δίνει το σχήμα… μακαρονιού! Ύστερα το σερβίρει σε πιάτο (plastic free, όπως και όλες οι υπόλοιπες συσκευασίες του Full Spoon² ), το περιχύνει με σάλτσες φρούτων, σοκολάτας και ξηρών καρπών, έτσι που στο τέλος κρατάς στα χέρια σου μία «πραγματική» μακαρονάδα! Μέχρι να φας την πρώτη μπουκιά, δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Το παγωτό-μακαρονάδα του Full Spoon

Προς το παρόν, το παγωτό-μακαρονάδα βγαίνει σε τρεις γεύσεις: «Ναπολιτάνα» με παγωτό βανίλια, σος φράουλας και λευκή σοκολάτα τριμμένη (σ.σ. που παίζει τον ρόλο του… τυριού!), «Σέπια», δηλαδή παγωτό μαύρης σοκολάτας που περιχύνεται με ζεστή σοκολάτα και για topping έχει ξύσμα μαύρης σοκολάτας, αλλά και «Πέστο» με παγωτό φιστίκι, ξύσμα λευκής (ή μαύρης ) σοκολάτας και πραγματικό φιστικί Αιγίνης. Είναι η μία καλύτερη από την άλλη! Δεν είναι μόνο η παρουσίαση που παίζει με το μυαλό σου. Είναι και το γεγονός ότι το τρομερό αυτό παγωτό κάνει τόσο καλό ταίρι με τις «σάλτσες» που εύκολα τρως την οικογενειακή μερίδα μόνος σου…

Προφιτερόλ

Μαζί με το παγωτό-μακαρονάδα, να πάρεις (για το σπίτι έστω) και το τέλειο προφιτερόλ. Περιέχει σουδάκια που φτιάχνονται εδώ, καταπληκτική σοκολάτα, φιλέ αμυγδάλου που καβουρδίζεται επίσης εδώ και μια άψογη σαντιγί, από εκείνες που δύσκολα βρίσκεις πια… Και φυσικά το τσουρέκι. Και σκέτο είναι απολύτως υπέροχο, αλλά αν το συνδυάσεις με μία από τις ζεστές σοκολάτες που βρίσκονται συνέχεια σε μπεν μαρί για να διατηρούν την ιδανική θερμοκρασία, έχεις πια έναν μικρό κατάδικό σου Παράδεισο…

Αθηνάς 39, 216 8003006, www.fullspoon.gr, Fb: fullSPOON

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.