- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ρεμούνδος: Ο παλιός φούρνος της Κυψέλης και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που λατρεύεις
Η τέχνη της αρτοποιίας στα κάλυτερά της
Στον Ρεμούνδο στην Κυψέλη για φανταστικό ψωμί και φημισμένα χριστουγεννιάτικα γλυκά
Από το 1953 στέκει στο ίδιο σημείο: από τη συμβολή των οδών Κυψέλης και Τήνου, πέρασαν γενιές και γενιές Κυψελιωτών για να προμηθευτούν το μοναδικό ψωμί του Ρεμούνδου. Σήμερα, τον φούρνο κρατούν τα εγγόνια του ιδρυτή Γρηγόρη Ρεμούνδου, οι Γιώργος και Γρηγόρης Ρεμούνδος, συνεχίζοντας την τέχνη της αρτοποιίας που τους κληροδότησαν ο παππούς και οι γονείς τους. Εκτός από τα πολλά διαφορετικά είδη φανταστικού ψωμιού (σ.σ. δοκίμασε οπωσδήποτε την τελευταία άφιξη, δηλαδή το σταρένιο ψωμάκι αργής ωρίμανσης, είναι απλώς υπέροχο) θα βρεις και άλλα πολλά όπως πίτες, κριτσίνια και διάφορα γλυκίσματα. Αυτές τις μέρες έχουν εμφανιστεί και τα φημισμένα χριστουγεννιάτικα γλυκά του Ρεμούνδου. Μιλάμε για εκπληκτικά μελομακάρονα με πορτοκάλι και θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη, για μοσχοβολιστούς κουραμπιέδες με αιγοπρόβειο βούτυρο και μπόλικο αμύγδαλο, για το τρυφερό τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα, αλλά και για τις ξακουστές ζακυνθινές κουλούρες που ο φούρνος ξεφουρνίζει κάθε τέτοια εποχή. Πρόκειται για ένα γλυκό ψωμί, που στη Ζάκυνθο συνηθίζουν να φτιάχνουν ανήμερα του Αγίου Διονυσίου. Έχει πολλά υλικά (ο χυμός και το ξύσμα από μανταρίνι και πορτοκάλι, το κόκκινο κρασί, το κονιάκ, το γαρύφαλλο και οι σταφίδες είναι μόνο μερικά), πλούσια γεύση και μακρά παράδοση. Στον Ρεμούνδο φτιάχνουν αυτές τις ζακυνθινές κουλούρες άψογα, και για αυτό εξαφανίζονται γρήγορα, οπότε… πρόλαβέ τις! Μαζί πάρε και τις υπέροχες βασιλόπιτες σε 3 εκδοχές: τσουρεκένιες, κέικ με πορτοκάλι ή κέικ με καρύδι. Είναι θεϊκές, όπως και κάθε τι άλλο μέσα σε αυτόν τον φούρνο που τη χρονιά που μας έρχεται θα γιορτάζει πια τα 70 του χρόνια…