- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τα Χριστούγεννα μοσχοβολούν ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ!
Κορμοί, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και μιλφέιγ θα στολίσουν το γιορτινό σας τραπέζι
Κλείσε τα μάτια και απάντησε: τι φέρνει τα Χριστούγεννα; Τα στολισμένα λαμπιόνια, ο Γιάννης Βογιατζής και τα μυρωδάτα γλυκά που έχουν κλεισμένες στη γεύση τους κρυμμένες αναμνήσεις. Με αυτές μας γεμίζουν τα ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ μετά από έναν αιώνα παράδοσης. Μικρασιατικές συνταγές που ταξιδεύουν στον χρόνο αναλλοίωτες, σιρόπια, κρέμες, φύλλο και συνδυασμοί ξηρών καρπών, που μετατρέπουν την κάθε μπουκιά σε όνειρο.
Από το πρώτο ζαχαροπλαστείο των αδελφών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, «Κυψέλη», στη Λάρισα, ως τα ανοιχτά παρασκευαστήρια που ως σήμερα συναντάμε στα δώδεκα συνολικά καταστήματα της επιχείρησης, δύο πράγματα έμειναν ίδια: το μιλφέιγ, ως σήμα κατατεθέν, και η αγάπη για τα πιο φρέσκα και νόστιμα γλυκά. Ο παππούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ έλεγε ότι «φρέσκο είναι αυτό που φτιάχνεις τώρα και το τρως τώρα» και η οικογένεια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ κράτησε αυτή τη φράση σαν φυλαχτό.
Πολίτικα μελομακάρονα ή μελομακάρονα Red Velvet;
Πορτοκαλένια μελομακάρονα με καβουρδισμένο καρύδι, σιροπιασμένες δίπλες με μυρωδιά από κανέλα και αφράτοι κουραμπιέδες πασπαλισμένοι με χιονάτη άχνη ζάχαρη, για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Αν θες άλλη αίσθηση στον ουρανίσκο σου, πρέπει να δοκιμάσεις τα μελομακάρονα Red Velvet με επικάλυψη λευκής σοκολάτας!
Παραδοσιακός κορμός σε τρεις γεύσεις, ανάμεικτος, Ferrero και με κάστανο, για να συνοδεύσεις τον καφέ σου. Τσουρέκι πολίτικο ή γεμιστό, με αλμυρή καραμέλα ή με κάστανο, με κεράσι ή με επικάλυψη σοκολάτας, για να καταλάβεις τι σημαίνει τζιλβές στην κουζίνα.
Από τα ξακουστά σιροπιαστά μέχρι τα vegan γλυκά!
Τώρα, αν θες κάτι πιο ιδιαίτερο για τα βραδινά munchies, που χαζεύεις χριστουγεννιάτικα στολίδια και ταινίες στην μικρή οθόνη, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ έχει προνοήσει. Φάε ισλί με πάστα καρυδιού και μάθε για το πολίτικο μελομακάρονο ή σιροπιαστή σφολιάτα με λαχταριστό κυδωνάκι. Δοκίμασε τα γιαγιαδίστικα ρωξάκια, πουράκια με ταχίνι ή γλυκίσματα γεμιστά με νηστίσιμη πραλίνα σοκολάτας και καρύδα. Δε συζητάμε για σκαλτσούνια και μπουγατσάκια με τραγανό φύλλο με κρέμα βανίλιας vegan , πασπαλισμένο από άχνη και κανέλα!
Για τα σιροπιαστά, μην πας αλλού. Τραγανό φύλλο και φρέσκο βούτυρο, τυλίγονται με φρέσκους ξηρούς καρπούς και φτιάχνουν την πιο μελιστάλαχτη μπουκιά, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια! Κι από κεράσματα, παράγγειλε λουκούμια με αγριοκέρασο, περγαμόντο, μαστίχα ή τριαντάφυλλο, αγόρασε μακαρόν και μαρόν, ή κέρασε μπαμπαδάκια, κορνεδάκια, καρυδάτα και μπεζέδες, για να απολαύσεις την ποιότητα και τη γεύση διά χειρός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.
Οι ρίζες χρησιμεύουν για να βγαίνουν τα κλαδιά και να μας οδηγούν σε απολαύσεις που μας αξίζουν. Η ευτυχία είναι το πεπρωμένο μας. Κι επειδή η ευτυχία –και ο έρωτας, ναι– περνάει από το στομάχι, πήγαινε στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ για να κάνεις Καλά Χριστούγεννα!
Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
https://www.konstandinidis.com/
https://www.instagram.com/konstandinidis/
https://www.facebook.com/zaxaroplasteiakonstandinidis
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.