Mama Roux- Street Food πάρτι στο κέντρο της πόλης
Γιορτάζει τα 3 του χρόνια με jazz και κουζίνα creole
Κάποια μαγαζιά δείχνουν τη δυναμική τους μόλις ανοίξουν – περίπτωση Mama Roux. Πριν από τρία χρόνια, από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, ήταν στο στόμα όλων. Απλό, καθόλου στημένο, low budget (ή και no budget όπως, θυμάμαι, μου έλεγαν τότε), άπλωσε στην Αιόλου τραπεζάκια και μαζί μια μποέμικη, ταξιδιάρικη αίσθηση. Σήμερα συνεχίζει απτόητο, πάνω στην ίδια συνταγή που του χάρισε την επιτυχία. Ιδιοκτήτης του ο John Higgins, ένας Αμερικάνος μουσικός με πάθος για τη μουσική, αλλά και για τις διαφορετικές fusion κουζίνες. Το multi ethnic all day εστιατόριο-στέκι του καλύπτει ευχάριστα τις ανάγκες όσων κινούνται τριγύρω.
Μπορείς δηλαδή να ξεκινήσεις την ημέρα σου με πρωινό (€7,50), να επιστρέψεις μετά τις δουλειές ή τις βόλτες στο κέντρο για ένα ποτό (σούπερ κοκτέιλ σε happy hour τιμές), να γιορτάσεις γενέθλια μαζεύοντας την παρέα σε δείπνο με φαλάφελ (€6,50), κοτόπουλο ταντούρι (€10,50) ή ταϊλανδέζικα νουντλς με κάρι (€9,50), να κάτσεις μόνος σου και να απολαύσεις ένα μεξικάνικο burrito καυτερό όσο τραβάει η όρεξή σου (€7,50), να πας νωρίς το μεσημέρι τις Κυριακές για το περίφημο downtown Sunday brunch και να φύγεις απόγευμα έχοντας πιει και κάνα δυο κοκτέιλ. Το ψάχνουν συνέχεια στο Mama Roux και στην κουζίνα τους.
Που πίσω της κρύβονται Ασιάτες, Άραβες, Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι: Η Βελγίδα Sandra Berten που έχει ζήσει στο Ιράκ, τη Σενεγάλη, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μπουρούντι, τη Γουινέα και (ζηλεύω) δεν ξέρω σε πόσες ακόμη άκρες της Γης, και βάζει στα πιάτα της όχι μόνο γεύση αλλά και κουλτούρα των πολιτισμών που γνώρισε. Ο Ahmad Alraee, ο «Τζίμι Χέντριξ του φαλάφελ» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του (γελούσα προχτές που είδα στην κάρτα με το πιάτο από τη Δαμασκό τη φράση «are you Σύριος»), ο Βασίλης Σπόρος που ταξιδεύει συνέχεια και εμπνέεται από τα southern BBQs, τις γεύσεις Νέας Ορλεάνης και την ασιατική κουζίνα, ο Jean Louis από το Βέλγιο που είναι ο ειδικός στα της γαλλικής κουζίνας, ο Μπάμπης Ζιντίλης, νεαρότατος και «μορφή» έτσι όπως κυκλοφορεί με τον κότσο και τα ράστα μαλλιά του και φτιάχνει τα γλυκά.
Και βέβαια ο ίδιος ο John Higgins, που μεταφέρει αγάπη και γνώσεις στη μεξικάνικη παράδοση και ενώνει όλο το team κάνοντας focus στην ποιότητα και τις πρώτες ύλες. Μεθαύριο Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 21.00 γιορτάζουν τα γενέθλια των τριών χρόνων με Southern Barbeque Street Food πάρτι, με γεύσεις της creole κουζίνας, με (λίγο νωρίτερα, στις 20.30) Street Parade (οι περίφημες παρελάσεις της Ν. Ορλεάνης) συνοδεία live μουσικής από συγκρότημα χάλκινων-πνευστών, τους Βrass Βand, και με live blues & rythmes μουσικές από τους Gumbo Ya Ya (η μπάντα του John), δημιουργώντας μοναδική νεο-ορλεανέζικη ατμόσφαιρα. Να πάτε, είναι μια αλλιώτικη στιγμή του αθηναϊκού κέντρου και όλοι περνούν καλά.
Αιόλου 48, 213 0048382, Δευτ. 09.00 - 18.30, Τρ. - Σαβ. 09.00 - 00.30, Κυρ. 12.30 - 18.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.