- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![O σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου O σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου](/images/1074x600/jpg/files/2022-12-09/chef_%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85_photo.jpg)
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Μανώλης Παπουτσάκης υπογράφουν τρεις συνταγές για bao στο Thess Bao, για καλό σκοπό
Όταν άνοιξαν στη Θεσσαλονίκη τα Thess Bao έκαναν χαμό με το καλημέρα σας. Τόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία τους που ακούστηκε μέχρι την Αθήνα, κάνοντας πολλούς foodies Αθηναίους να ταξιδέψουν ως τη συμπρωτεύουσα μόνο και μόνο για ένα συννεφένιο bao. Μέχρι που τα Thess Bao άκουσαν την επιθυμία μας και την περασμένη άνοιξη κατέβηκαν και στην Αθήνα. Είναι τόσο καλά; Όχι. Είναι ακόμα καλύτερα.
![Thess Bao Thess Bao](/images/w734/jpg/files/2022-12-09/clipboard01.jpg)
Δεν είναι μόνο το αφράτο, λαχταριστό, εντελώς κολασμένο ψωμάκι που ευθύνεται για τη μεγάλη νοστιμιά τούτων των bao. Κυρίως, είναι οι συνταγές που μπαίνουν μέσα του, οι ποτέ συνηθισμένες, οι τόσο γευστικές, οι συνταγές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πιάτα των καλών, fine dining εστιατορίων. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν που τρεις διάσημοι και βραβευμένοι σεφ δημιουργούν από ένα bao, αποκλειστικά για το Thess Bao.
![Αθηναγόρας Κωστάκος Αθηναγόρας Κωστάκος](/images/w734/jpg/files/2022-12-09/athinagoras_2.jpg)
O Σωτήρης Ευαγγέλου, σεφ του Μακεδονία Palace, ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Μανώλης Παπουτσάκης υπογράφουν ο καθένας το δικό του bao και το κάνουν για καλό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Μη Κερδοσκοπικό οργανισμό M.A.Z.I. Η φιλανθρωπική αυτή ενέργεια πραγματοποιείται για τρίτη φορά από το Thess Bao. Η Νίκη Τσερέπη από την ομάδα του Thess Bao λέει: «Κάθε φορά τα έσοδα δίνονται και σε έναν διαφορετικό οργανισμό. Πρόκειται για μία ενέργεια που μας αρέσει πολύ, αρέσει και στον κόσμο, οπότε σκοπεύουμε να τη συνεχίσουμε».
![Μανώλης Παπουτσάκης Μανώλης Παπουτσάκης](/images/w734/jpg/files/2022-12-09/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82.jpg)
Τι θα δοκιμάσουμε λοιπόν; Μάθαμε και σας μεταφέρουμε: ο Σωτήρης Ευαγγέλου δημιούργησε το ” Bao bun beef Barbacoa” με μοσχαρίσιο μάγουλο, κρέμα μελιτζάνας με καπνιστό τυρί, γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος σκέφτηκε να γεμίσει ένα Bao bun με τεμπούρα μπακαλιάρου, πίκλες από αγγούρι με φρέσκο κόλιανδρο, τσίλι και καπνιστή μαγιονέζα ταραμά, ενώ ο Μανώλης Παπουτσάκης δεν θα μπορούσε παρά να μετατρέψει σε εκδοχή bao την αγαπημένη του κρητική κουζίνα. Έτσι, ετοίμασε ένα bao bun με τσιγαριαστό αρνάκι, κρέμα στάκας, τηγανιτά κρεμμύδια και σαλάτα λάχανο που ήδη λαχταράμε να δοκιμάσουμε…
Τα παραπάνω bao buns θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Thess Bao σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όλη την περίοδο των εορτών.
Περικλέους 30-32, Σύνταγμα, 2103214717, Fb: @Thessbao, Instagram: @thessbao
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.