
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Μανώλης Παπουτσάκης υπογράφουν τρεις συνταγές για bao στο Thess Bao, για καλό σκοπό
Όταν άνοιξαν στη Θεσσαλονίκη τα Thess Bao έκαναν χαμό με το καλημέρα σας. Τόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία τους που ακούστηκε μέχρι την Αθήνα, κάνοντας πολλούς foodies Αθηναίους να ταξιδέψουν ως τη συμπρωτεύουσα μόνο και μόνο για ένα συννεφένιο bao. Μέχρι που τα Thess Bao άκουσαν την επιθυμία μας και την περασμένη άνοιξη κατέβηκαν και στην Αθήνα. Είναι τόσο καλά; Όχι. Είναι ακόμα καλύτερα.

Δεν είναι μόνο το αφράτο, λαχταριστό, εντελώς κολασμένο ψωμάκι που ευθύνεται για τη μεγάλη νοστιμιά τούτων των bao. Κυρίως, είναι οι συνταγές που μπαίνουν μέσα του, οι ποτέ συνηθισμένες, οι τόσο γευστικές, οι συνταγές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πιάτα των καλών, fine dining εστιατορίων. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν που τρεις διάσημοι και βραβευμένοι σεφ δημιουργούν από ένα bao, αποκλειστικά για το Thess Bao.

O Σωτήρης Ευαγγέλου, σεφ του Μακεδονία Palace, ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Μανώλης Παπουτσάκης υπογράφουν ο καθένας το δικό του bao και το κάνουν για καλό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Μη Κερδοσκοπικό οργανισμό M.A.Z.I. Η φιλανθρωπική αυτή ενέργεια πραγματοποιείται για τρίτη φορά από το Thess Bao. Η Νίκη Τσερέπη από την ομάδα του Thess Bao λέει: «Κάθε φορά τα έσοδα δίνονται και σε έναν διαφορετικό οργανισμό. Πρόκειται για μία ενέργεια που μας αρέσει πολύ, αρέσει και στον κόσμο, οπότε σκοπεύουμε να τη συνεχίσουμε».

Τι θα δοκιμάσουμε λοιπόν; Μάθαμε και σας μεταφέρουμε: ο Σωτήρης Ευαγγέλου δημιούργησε το ” Bao bun beef Barbacoa” με μοσχαρίσιο μάγουλο, κρέμα μελιτζάνας με καπνιστό τυρί, γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος σκέφτηκε να γεμίσει ένα Bao bun με τεμπούρα μπακαλιάρου, πίκλες από αγγούρι με φρέσκο κόλιανδρο, τσίλι και καπνιστή μαγιονέζα ταραμά, ενώ ο Μανώλης Παπουτσάκης δεν θα μπορούσε παρά να μετατρέψει σε εκδοχή bao την αγαπημένη του κρητική κουζίνα. Έτσι, ετοίμασε ένα bao bun με τσιγαριαστό αρνάκι, κρέμα στάκας, τηγανιτά κρεμμύδια και σαλάτα λάχανο που ήδη λαχταράμε να δοκιμάσουμε…
Τα παραπάνω bao buns θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Thess Bao σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όλη την περίοδο των εορτών.
Περικλέους 30-32, Σύνταγμα, 2103214717, Fb: @Thessbao, Instagram: @thessbao
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το παλικάρι της φακής μέχρι την Πίπη τη Φακιδομύτη
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Εδώ το Πάσχα είναι οικογένεια. Είναι μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για αληθινή επαφή
Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα
Χειροποίητα πασχαλινά κουλουράκια, αξεπέραστο τσουρέκι, αλλά και το ξακουστό γαλακτομπούρεκο
Βόλτα σε Κουκάκι, Πετράλωνα, Θησείο, Ψυρρή, Κεραμεικό και Ακρόπολη
Ένας χώρος που ξέρει πώς να σε κάνει να ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα
Το κουλούρι όπως το θυμάσαι. Ή και καλύτερα.
Ένας μαγικός κόσμος μοριακής μιξολογίας, που εδώ και πάνω από 12 χρόνια ανατρέπει ό,τι ήξερες για το fine drinking
Φωτεινό και με θετικά vibes αυτό είναι ένα από τα φημισμένα specialty coffeeshops της πόλης
Από paccheri με καραβίδες και παστουρμά μέχρι σπαγγέτι με αυγοτάραχο, αυτές είναι οι θαλασσινές μακαρονάδες που αξίζει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα
Η παλιά πόλης του νησιού έχει το δικό της σημείο συνάντησης
Γλυκά ακόμη και για αυτούς που δεν είναι «του γλυκού»
Ένα από τα μαγαζιά που κρατούν ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.