Θεματα

Μöte: Άπαιχτο carrot cake και ακόμα καλύτερος καφές στο νέο coffeeshop του Πειραιά

Μöte σημαίνει συνάντηση στα σκανδιναβικά και η καλύτερη αφορμή γι'αυτό είναι ο καφές

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μöte

Μöte: Το νέο specialty coffeeshop του Πειραιά

Μöte σημαίνει συνάντηση στα σκανδιναβικά. Μπορεί να είναι είτε τυχαία, είτε προγραμματισμένη και οι Σκανδιναβοί τη χρησιμοποιούν κάθε φορά που αναφέρονται στα meetings τους. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να υπάρξει πιο ταιριαστή από αυτή τη δισύλλαβη λέξη για να περιγράψουν όλα εκείνα που είναι το Μöte καφέ, στον Πειραιά. Το επισκέφτηκα ένα πρωί, μία γωνιακή ψηλοτάβανη μονοκατοικία του 1936, στον πιο εμπορικό δρόμο του Πειραιά, στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, την «Ερμού του Πειραιά», όπως τη λένε. Η περιέργεια μου ήταν μεγάλη καθώς δεν συνήθιζα να αναζητώ προορισμούς specialty coffeeshop στον Πειραιά, κάτι για το οποίο αναθεωρώ αφού ο Πειραιάς κρύβει μία ξεχωριστή ομορφιά, έχει απίστευτη δυναμική, πρόοδο και εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Μöte

Ήθελα να επισκεφτώ το Μöte όμως και για έναν ακόμα λόγο: Οι κόκκοι του καφέ επιλέγονται προσεκτικά και φρεσκοκαβουρδίζονται από τον Στέφανο Δωματιώτη, που με την εταιρεία του, Create, στήνουν coffeeprojects και concepts σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μöte

Φτάνοντας μπροστά στο μαγαζί, με εντυπωσίασαν τα τεράστια παράθυρα, τα οποία επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει απλόχερα και να αναδείξει την ενέργεια που έχουν τέτοια κτίρια, με ιστορία πολλών ετών. Κάθισα σε ένα από τα μίνιμαλ, σκανδιναβικού τύπου τραπεζάκια και ξεκίνησα με έναν espresso, Umusazi από Rwanda. Είχε προσεγμένες οξύτητες κι αυτό μου άνοιξε την όρεξη για έναν El Carmens flat white. Ο καφές με το γάλα είχαν πολύ καλή ισοροπία, βελούδινη υφή αλλά καθόλου λιπαρή. Συνέχισα με ένα τρίτο φλιτζάνι, φίλτρου αυτή τη φορά και συγκεκριμένα με τον πολύ αρωματικό Kiangoi. Τον συνόδεψα με αφράτο, ολόφρεσκο carrot cake, με πλούσια αέρινη κρέμα που θα μου μείνει αξέχαστο. Οι επιλογές βέβαια ανάμεσα σε pastries και snacks είναι πολλές, ας πούμε αυτό που έχω βάλει στο μάτι για την επόμενη φορά είναι το κρουασάν βουτύρου (που όπως έμαθα έρχεται κάθε πρωί από τον εμβληματικό φούρνο του Κουκακίου Ρίζος Ελαία) αλλά και το cinammon roll τύπου cronut! Σύντομα μάλιστα στον κατάλογο θα προστεθούν και επιλογές σε sando αλλά και μερικές ελληνικές ετικέτες κρασιών προκειμένου το Μöte να μπορεί να είναι προορισμός ακόμα και για νωρίς το βράδυ.

Μöte

Φεύγοντας θα μπορούσα να ζητήσω έναν καφέ στο χέρι αλλά επέλεξα να πάρω δίπλα από το ταμείο ένα dripbag– το σακουλάκι θαύμα: Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές σε φιλτράκι, που το τοποθετείς στο ποτήρι ή στο παγούρι σου, ρίχνεις ζεστο νερό και έτοιμο!

 Σωτήρος Διός 30 και Πραξιτέλους 154, Πειραιάς, 185 35

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.