- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Chef στην κουζίνα σας» δηλαδή 380 συνταγές από τον Βαγγέλη Δρίσκα!
Το νέο βιβλίο του γνωστού σεφ είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός
Ο Βαγγέλης Δρίσκας στο νέο του βιβλίο «Chef στην κουζίνα σας» μοιράζεται μαζί μας γνώσεις και μυστικά που βάζουν τη γαστρονομία στο καθημερινό τραπέζι
Ο Βαγγέλης Δρίσκας ξεκίνησε σαν chef σε γνωστά εστιατόρια, από το 2000 συνέχισε με σεμινάρια μαγειρικής, ενώ μπήκε στη ζωή του και η τηλεόραση με καθημερινή σχεδόν παρουσία. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχει μαγειρέψει σχεδόν τα πάντα, έχει εκδώσει 5 βραβευμένα βιβλία μαγειρικής (όλα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη) και παραμένει ένας λάτρης της γαστρονομίας τιμώντας το καλό φαγητό είτε αυτό πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή της πατρίδας, είτε για κάποιο εξωτικό πιάτο που ανακάλυψε στην Μπανγκόκ.
Στο νέο του βιβλίο «Chef στην κουζίνα μας» έχει συγκεντρώσει ούτε μία ούτε δύο, αλλά 380 συνταγές (!), κάθε μία συνοδεύεται από μια μικρή ιστορία καθώς και με φωτογραφίες, τιπς και μικρά μυστικά επιτυχίας μια και όπως ο ίδιος λέει ο σκοπός του είναι να μας κάνει να νιώσουμε τη μαγεία της αληθινής μαγειρικής και να μας χαρίσει ατέλειωτες ώρες χαράς και δημιουργίας. Για τον σκοπό αυτό ξεκαθάρισε το τεράστιο αρχείο του και συνέλεξε τις πιο αγαπημένες του οικογενειακές συνταγές, αυτές που φτιάχνει όταν έχει καλεσμένους, κάποιες που ξεχώρισε στα πολυάριθμα ταξίδια του, αυτές που έχουν συναισθηματική αξία και αναμνήσεις αλλά και κάποιες πιο σύγχρονες και ιδωμένες με φρέσκια ματιά.
Στο βιβλίο θα βρείτε ολόκληρα κεφάλαια με συνταγές από τοπικές κουζίνες, πιάτα που μοιράζονται στη μέση, προτάσεις για …προκλητικά νόστιμα λαχανικά, με εντυπωσιακά όσο και εύκολα στην παρασκευή τους ψάρια και θαλασσινά, παραδοσιακά και έθνικ πιάτα με κρέας για το κυριακάτικο τραπέζι, ιδέες για πρωτότυπες σαλάτες, τα πάντα αγαπημένα ζυμαρικά, το ρύζι και τα όσπρια από τις κουζίνες όλου του κόσμου, πίτες, τάρτες και ζύμες, μέχρι και street food! Με δυο λόγια στο «Chef στην κουζίνα σας» θα βρείτε όλα όσα θέλετε για ένα comfort, καθημερινό φαγητό αλλά και πιο περίπλοκες γεύσεις, πιάτα που σερβίρονται σε μεγάλα εστιατόρια του κόσμου και θρυλικές συνταγές, πάνω απ’ όλα αληθινό φαγητό μια και όπως λέει ο ίδιος ο Βαγγέλης Δρίσκας στο καινούργιο βιβλίο του θέλει να κάνει τον κάθε αναγνώστη Chef στην κουζίνα του σπιτιού του.
«Chef στην κουζίνα σας», εκδόσεις Πατάκη, 400 σελ., 38 ευρώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.