Ένα Σymposio μέσα στη Βαρβάκειο
Η μεγάλη γιορτή επιστρέφει ξανά για να ξεσηκώσει την Δημοτική Αγορά της Αθήνας
Σymposio: μία μεγάλη, νόστιμη γιορτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου μέσα στη Βαρβάκειο
Δίπλα από τους πάγκους με τις γαρίδες μία σοπράνο ξεδιπλώνει τη φωνή της. Στο πλακόστρωτο της Αθηνάς ένας ξυλοπόδαρος ισορροπεί με την ευκολία μπαλαρίνας. Ο κόσμος γύρω σου κρατάει χταπόδι σε ξυλάκι και ρουφάει στρείδια κατευθείαν από το όστρακο. Όχι δεν βλέπεις κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο. Βρίσκεσαι απλώς στο Σymposio, τη μεγάλη γιορτή που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει την εικόνα της Βαρβακείου Αγοράς.
Το Σymposio θα πραγματοποιείται μέσα στη Δημοτική Αγορά Αθηνών την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Η πρώτη γιορτή έγινε ήδη την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, είχε πολύ κόσμο και μεγάλη επιτυχία οπότε δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, όταν και θα συμβεί το δεύτερο Σymposio.
Για να έχετε μία εικόνα του τι θα συναντήσετε αυτή την Κυριακή, να σας πούμε ότι από τη 13.00 και μετά στην Αριστογείτονος, την κεντρική στοά της Βαρβακείου, θα στηθούν λιλιπούτειες κουζίνες που θα προσφέρουν στο χέρι ό,τι λιχουδιά φαντάζεσαι και μερικές ακόμα που δεν σου πάει το μυαλό: φρέσκια pasta σε κυπελλάκια, αφράτα bao buns, χταπόδι ξυδάτο σε ξυλάκι, χαβιάρι, και ολόφρεσκα στρείδια! Δίπλα από τις κουζίνες, αυτοσχέδια bars θα δίνουν το απαραίτητο συνοδευτικό για το φαγητό σου (τσίπουρα, βότκα και… σαμπάνια), ενώ την ίδια στιγμή που εσύ απολαμβάνεις το φαγητό και τα vibes της ιστορικότερης αγοράς των Αθηνών, γύρω σου θα υπάρχουν καλλιτέχνες που θα εκτελούν live performances, όπως η performer Τίνα Αλεξοπούλου, η σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση και η αρπίστρια Λίνα Ροδοπούλου!
Θες κι άλλο; Έχει! Μερικοί από τους καλύτερους djs της πόλης θα φροντίσουν να ντύσουν τη μεγάλη αυτή φαγοποτική γιορτή με τις μουσικές τους. Πίσω από τα decks θα πάρουν τη θέση τους οι Da Mike, Alex Kosh, Yannis Mitsokapas, Sgouros.F και Major Spirit, και σιγά σιγά θα μετατρέψουν το Σymposio σε ένα από εκείνα τα πάρτι που δεν ξεχνάς εύκολα…
Ραντεβού εκεί;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.