- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Ένα Σymposio μέσα στη Βαρβάκειο
Η μεγάλη γιορτή επιστρέφει ξανά για να ξεσηκώσει την Δημοτική Αγορά της Αθήνας
Σymposio: μία μεγάλη, νόστιμη γιορτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου μέσα στη Βαρβάκειο
Δίπλα από τους πάγκους με τις γαρίδες μία σοπράνο ξεδιπλώνει τη φωνή της. Στο πλακόστρωτο της Αθηνάς ένας ξυλοπόδαρος ισορροπεί με την ευκολία μπαλαρίνας. Ο κόσμος γύρω σου κρατάει χταπόδι σε ξυλάκι και ρουφάει στρείδια κατευθείαν από το όστρακο. Όχι δεν βλέπεις κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο. Βρίσκεσαι απλώς στο Σymposio, τη μεγάλη γιορτή που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει την εικόνα της Βαρβακείου Αγοράς.
Το Σymposio θα πραγματοποιείται μέσα στη Δημοτική Αγορά Αθηνών την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Η πρώτη γιορτή έγινε ήδη την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, είχε πολύ κόσμο και μεγάλη επιτυχία οπότε δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, όταν και θα συμβεί το δεύτερο Σymposio.
Για να έχετε μία εικόνα του τι θα συναντήσετε αυτή την Κυριακή, να σας πούμε ότι από τη 13.00 και μετά στην Αριστογείτονος, την κεντρική στοά της Βαρβακείου, θα στηθούν λιλιπούτειες κουζίνες που θα προσφέρουν στο χέρι ό,τι λιχουδιά φαντάζεσαι και μερικές ακόμα που δεν σου πάει το μυαλό: φρέσκια pasta σε κυπελλάκια, αφράτα bao buns, χταπόδι ξυδάτο σε ξυλάκι, χαβιάρι, και ολόφρεσκα στρείδια! Δίπλα από τις κουζίνες, αυτοσχέδια bars θα δίνουν το απαραίτητο συνοδευτικό για το φαγητό σου (τσίπουρα, βότκα και… σαμπάνια), ενώ την ίδια στιγμή που εσύ απολαμβάνεις το φαγητό και τα vibes της ιστορικότερης αγοράς των Αθηνών, γύρω σου θα υπάρχουν καλλιτέχνες που θα εκτελούν live performances, όπως η performer Τίνα Αλεξοπούλου, η σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση και η αρπίστρια Λίνα Ροδοπούλου!
Θες κι άλλο; Έχει! Μερικοί από τους καλύτερους djs της πόλης θα φροντίσουν να ντύσουν τη μεγάλη αυτή φαγοποτική γιορτή με τις μουσικές τους. Πίσω από τα decks θα πάρουν τη θέση τους οι Da Mike, Alex Kosh, Yannis Mitsokapas, Sgouros.F και Major Spirit, και σιγά σιγά θα μετατρέψουν το Σymposio σε ένα από εκείνα τα πάρτι που δεν ξεχνάς εύκολα…
Ραντεβού εκεί;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.