Θεματα

Ένα Σymposio μέσα στη Βαρβάκειο

Η μεγάλη γιορτή επιστρέφει ξανά για να ξεσηκώσει την Δημοτική Αγορά της Αθήνας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σymposio

Σymposio: μία μεγάλη, νόστιμη γιορτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου μέσα στη Βαρβάκειο

Δίπλα από τους πάγκους με τις γαρίδες μία σοπράνο ξεδιπλώνει τη φωνή της. Στο πλακόστρωτο της Αθηνάς ένας ξυλοπόδαρος ισορροπεί με την ευκολία μπαλαρίνας. Ο κόσμος γύρω σου κρατάει χταπόδι σε ξυλάκι και ρουφάει στρείδια κατευθείαν από το όστρακο. Όχι δεν βλέπεις κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο. Βρίσκεσαι απλώς στο Σymposio, τη μεγάλη γιορτή που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει την εικόνα της Βαρβακείου Αγοράς.

Το Σymposio θα πραγματοποιείται μέσα στη Δημοτική Αγορά Αθηνών την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Η πρώτη γιορτή έγινε ήδη την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, είχε πολύ κόσμο και μεγάλη επιτυχία οπότε δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, όταν και θα συμβεί το δεύτερο Σymposio.

Σymposio

Για να έχετε μία εικόνα του τι θα συναντήσετε αυτή την Κυριακή, να σας πούμε ότι από τη 13.00 και μετά στην Αριστογείτονος, την κεντρική στοά της Βαρβακείου, θα στηθούν λιλιπούτειες κουζίνες που θα προσφέρουν στο χέρι ό,τι λιχουδιά φαντάζεσαι και μερικές ακόμα που δεν σου πάει το μυαλό: φρέσκια pasta σε κυπελλάκια, αφράτα bao buns, χταπόδι ξυδάτο σε ξυλάκι, χαβιάρι, και ολόφρεσκα στρείδια! Δίπλα από τις κουζίνες, αυτοσχέδια bars θα δίνουν το απαραίτητο συνοδευτικό για το φαγητό σου  (τσίπουρα, βότκα και… σαμπάνια), ενώ την ίδια στιγμή που εσύ απολαμβάνεις το φαγητό και τα vibes της ιστορικότερης αγοράς των Αθηνών, γύρω σου θα υπάρχουν καλλιτέχνες που θα εκτελούν live performances, όπως η performer Τίνα Αλεξοπούλου, η σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση και η αρπίστρια Λίνα Ροδοπούλου!

Θες κι άλλο; Έχει! Μερικοί από τους καλύτερους djs της πόλης θα φροντίσουν να ντύσουν τη μεγάλη αυτή φαγοποτική γιορτή με τις μουσικές τους. Πίσω από τα decks θα πάρουν τη θέση τους οι Da Mike, Alex Kosh, Yannis Mitsokapas, Sgouros.F και Major Spirit, και σιγά σιγά θα μετατρέψουν το Σymposio σε ένα από εκείνα τα πάρτι που δεν ξεχνάς εύκολα…

Ραντεβού εκεί;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.