Ένα Σymposio μέσα στη Βαρβάκειο
Η μεγάλη γιορτή επιστρέφει ξανά για να ξεσηκώσει την Δημοτική Αγορά της Αθήνας
Σymposio: μία μεγάλη, νόστιμη γιορτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου μέσα στη Βαρβάκειο
Δίπλα από τους πάγκους με τις γαρίδες μία σοπράνο ξεδιπλώνει τη φωνή της. Στο πλακόστρωτο της Αθηνάς ένας ξυλοπόδαρος ισορροπεί με την ευκολία μπαλαρίνας. Ο κόσμος γύρω σου κρατάει χταπόδι σε ξυλάκι και ρουφάει στρείδια κατευθείαν από το όστρακο. Όχι δεν βλέπεις κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο. Βρίσκεσαι απλώς στο Σymposio, τη μεγάλη γιορτή που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει την εικόνα της Βαρβακείου Αγοράς.
Το Σymposio θα πραγματοποιείται μέσα στη Δημοτική Αγορά Αθηνών την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Η πρώτη γιορτή έγινε ήδη την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, είχε πολύ κόσμο και μεγάλη επιτυχία οπότε δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, όταν και θα συμβεί το δεύτερο Σymposio.
Για να έχετε μία εικόνα του τι θα συναντήσετε αυτή την Κυριακή, να σας πούμε ότι από τη 13.00 και μετά στην Αριστογείτονος, την κεντρική στοά της Βαρβακείου, θα στηθούν λιλιπούτειες κουζίνες που θα προσφέρουν στο χέρι ό,τι λιχουδιά φαντάζεσαι και μερικές ακόμα που δεν σου πάει το μυαλό: φρέσκια pasta σε κυπελλάκια, αφράτα bao buns, χταπόδι ξυδάτο σε ξυλάκι, χαβιάρι, και ολόφρεσκα στρείδια! Δίπλα από τις κουζίνες, αυτοσχέδια bars θα δίνουν το απαραίτητο συνοδευτικό για το φαγητό σου (τσίπουρα, βότκα και… σαμπάνια), ενώ την ίδια στιγμή που εσύ απολαμβάνεις το φαγητό και τα vibes της ιστορικότερης αγοράς των Αθηνών, γύρω σου θα υπάρχουν καλλιτέχνες που θα εκτελούν live performances, όπως η performer Τίνα Αλεξοπούλου, η σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση και η αρπίστρια Λίνα Ροδοπούλου!
Θες κι άλλο; Έχει! Μερικοί από τους καλύτερους djs της πόλης θα φροντίσουν να ντύσουν τη μεγάλη αυτή φαγοποτική γιορτή με τις μουσικές τους. Πίσω από τα decks θα πάρουν τη θέση τους οι Da Mike, Alex Kosh, Yannis Mitsokapas, Sgouros.F και Major Spirit, και σιγά σιγά θα μετατρέψουν το Σymposio σε ένα από εκείνα τα πάρτι που δεν ξεχνάς εύκολα…
Ραντεβού εκεί;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.