34 υπέροχα στέκια για αθηναϊκές βόλτες από το πρωί μέχρι το βράδυ

Varoulko Seaside: Το γαστρονομικό διαμάντι της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Οι γνώστες λένε πως ο Λευτέρης Λαζάρου άλλαξε την ελληνική γαστρονομία για πάντα. Κι έχουν δίκιο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Varoulko Seaside θα ζήσεις μια «αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία»

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο νόστιμο πρέπει να είναι ένα εστιατόριο για να κερδίζει το πιο πολυπόθητο (και ταυτόχρονα δύσκολο να αποκτηθεί) βραβείο της γαστρονομίας κάθε χρόνο την τελευταία 20ετία; Ποιο να είναι το μυστικό του Λευτέρη Λαζάρου, του πρώτου έλληνα σεφ που απέκτησε αστέρι Michelin πριν από δύο δεκαετίες και που ποτέ δεν έχασε; Η απάντηση φανερώνεται σε όλους όσοι περνούν την είσοδο του Varoulko Seaside, του εκπληκτικού αυτού εστιατορίου στην καρδιά του Μικρολίμανου. Εδώ με τη θέα των ιστιοπλοϊκών που λικνίζουν τα κατάρτια τους έχοντας για φόντο το ηλιοβασίλεμα, και με τους κομψούς σερβιτόρους να ανταποκρίνονται σε κάθε νεύμα σου, εδώ ακριβώς ζωντανεύει κάθε βράδυ αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως μια «αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία». Δοκίμασε τη μελιτζάνα με καπνιστό χέλι, ανθότυρο, κύμινο και φιστίκια Αιγίνης, τα ψητά χτένια με νερό ντομάτας, πίκλα καρπούζι και chorizo, το αξέχαστα νόστιμο καλαμάρι με γενοβέζικο πέστο… Δοκίμασε όσα περισσότερα πιάτα μπορείς και γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι κάθε ένα από αυτά ανοίγει κι ένα νέο μονοπάτι στις γεύσεις που θυμάσαι. Οι γνώστες λένε πως ο Λευτέρης Λαζάρου άλλαξε την ελληνική γαστρονομία για πάντα. Κι έχουν δίκιο. Να γιατί το πρώτο ελληνικό αστέρι Michelin και κάθε επόμενο που κέρδισε το Varoulko μετά από αυτό, δικαιωματικά του ανήκει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ