La Meat Maison: Ο Ναός του κρέατος υπάρχει στην Κηφισιά

Ένα εκπληκτικό butchery, ένα εκλεκτό delicatessen, και ταυτόχρονα ένα κορυφαίο… εστιατόριο!

A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο La Meat Maison στην Κηφισιά μπορείς να βρεις τα άπαντα του κρέατος, αλλά και υπέροχα προϊόντα delicatessen

Πάνω από την είσοδο η επιγραφή σε μαρμάρινο φόντο προκαλεί ένα μικρό δέος σε εκείνους που αγαπούν το κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές του: “La Meat Maison, World-Class Cuts”.  Η πόρτα στο χρώμα της ελιάς ανοίγει, για να αποκαλύψει πίσω της 500τ.μ. που χωρούν έναν ολόκληρο κόσμο. Έναν κόσμο που μάλλον ούτε καν φανταζόσουν πως υπήρχε σε αυτή τη βόρεια συνοικία της πόλης. Και πραγματικά, τούτη εδώ η τεράστια σάλα με τα ατέλειωτα ράφια και τα εντυπωσιακά ψυγεία κρύβει μέσα της όλα όσα ονειρευόσουν για το καθημερινό σου τραπέζι, αλλά δεν μπορούσες εύκολα να βρεις.

Το La Meat Maison άνοιξε ο Christian El Helou μαζί με τον Λιβανέζο συνέταιρό του, ενώ την αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση υπογράφει ο Patrick El Helou. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που δημιουργήθηκε για να χαρίσει μία ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε λάτρη του κρέατος, αλλά και σε όλους όσοι ψάχνουν μία ποιοτική επιλογή για να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους, καθώς εκτός από ένα εκπληκτικό butchery είναι ταυτόχρονα ένα σύγχρονο, εκλεκτό delicatessen, αλλά κι ένα κορυφαίο… εστιατόριο! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…
Το high end fridge του La Meat Maison είναι το σημείο όπου φυλάσσονται και ωριμάζουν οι πιο ιδιαίτερες κοπές κρέατος. Μοιάζει (χωρίς υπερβολή) με βιτρίνα κοσμηματοπωλείου, όπου πίσω από το τζάμι μπορείς να δεις τις πιο μοναδικές κοπές κρέατος της υφηλίου. Από την Ιαπωνία μέχρι και την Αμερική, με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις, εδώ φυλάσσεται ό,τι πιο εκλεκτό και σπάνιο: Κobe, 2GR Wagyu που καταφθάνει κατευθείαν από την πηγή, Olive Fed Wagyu (σ.σ. πρόκειται για μία από τις αποκλειστικότητες του La Meat Maison), αλλά και κοπές όπως Rib eyes, Tomahawk, Tenderloins κ.λπ. Αν αυτό που ψάχνεις είναι κάτι απόλυτα ξεχωριστό για μία ιδιαίτερη περίσταση, τότε είσαι στο σωστό παράρτημα. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα σου λύσει κάθε απορία που μπορεί να έχεις και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την κατάλληλη κοπή για εσένα.
Αν τώρα αναζητάς κάτι εξαιρετικά ποιοτικό για το καθημερινό σου γεύμα, υπάρχει το χασάπικο του La Meat Maison. Εδώ βρίσκονται οι πιο σύνηθες (αλλά πάντα οι καλύτερες σε ποιότητα) κοπές και οι καθημερινές μας επιλογές σε κρέας, κιμά, κοτόπουλο ή λουκάνικο. Επίσης, στο χασάπικο θα βρεις ακόμα και τα ήδη διάσημα φρέσκα συσκευασμένα γεύματα του La Meat Maison (μπιφτέκια, burgers, chicken nuggets κλπ).
Αφού διαλέξεις το κρέας σου, τι έχει σειρά; Να επιλέξεις ό,τι καλύτερο για να ολοκληρώσεις το (αξέχαστο) γεύμα σου, φυσικά! Στα ράφια του delicatessen του, το La Meat Maison φυλάει υψηλής ποιότητας προϊόντα που προκύπτουν από τη συνεργασία του με τα Fine Foods Collections και I Fratti. Ζυμαρικά, κάθε σος που ονειρεύτηκες ποτέ, αρτοσκευάσματα, προϊόντα τρούφας, ακόμη και ιαπωνικά μαχαίρια κοπής κρέατος. Μιλάμε για μια μεγάλη γκάμα ιδιαίτερων προϊόντων, όλα προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το κρέας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα δεν βρίσκονται στα super markets.
Οι ορκισμένοι foodies θα ανακαλύψουν ακόμη μία έκπληξη… Πρόκειται για δύο υπερμεγέθη ψυγεία, γεμάτα με κάθε εκλεκτή λιχουδιά: κρύες κοπές και τυριά, La Meat Maison λουκάνικα, φουά γκρα, χαβιάρι και έτοιμες house recipes με την υπογραφή του La Meat Maison, ποιοτικοί σολομοί, αστακοί και έτοιμα σεβίτσε, umami olive fed πάπιες, χοιρινό iberico, τα 100% ελευθέρας βοσκής κοτόπουλα St Sever (ακόμη μία αποκλειστικότητα του La Meat Maison), Umami σαλάμια, μπέικον, coppa και πολλά, πολλά ακόμα… Τόσα πολλά που το La Meat Maison μπορεί να είναι η μοναδική στάση που θα κάνεις μέσα στη μέρα σου για τα ψώνια της εβδομάδας, αφού ό,τι χρειάζεται η κουζίνα σου (από λαχανικά μέχρι γαλακτοκομικά προϊόντα) υπάρχει στα ράφια του.
Φεύγοντας, δεν γίνεται να μη ρίξεις μία (τουλάχιστον) ματιά στη γυάλινη κάβα, όπου φυλάσσονται εκατοντάδες ετικέτες από τα πιο ιδιαίτερα κρασιά της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου,  κάποια από τα οποία μάλιστα εισάγονται αποκλειστικά από το La Meat Maison. Μην ανησυχείς για το τι να διαλέξεις… Ο sommelier του La Meat Maison Γιάννης Μαντάς και η εκπαιδευμένη ομάδα του θα σε κατατοπίσουν πλήρως.
Αξίζει να τονίσουμε ότι παρά την υψηλή ποιότητα, οι τιμές παραμένουν κάτι παραπάνω από καλές. Όλα τα προϊόντα προσφέρονται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, καθώς αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος του La Meat Maison: να φέρει στο τραπέζι μας κάτι εξαιρετικά ποιοτικό, αλλά ταυτόχρονα προσιτό σε όλους.
Κι αν θέλεις να δοκιμάσεις όοολα τα παραπάνω επιτόπου, και μαγειρεμένα στην εντέλεια, τότε αρκεί να βρεθείς στο εστιατόριο του καταστήματος. Εδώ, ο εξαιρετικός σεφ Δημήτρης Κατριβέσης στην ανοιχτή κουζίνα δημιουργεί καθημερινά εκπληκτικά νόστιμα πιάτα με τις πρώτες ύλες του La Meat Maison. Ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις η ανατρεπτική Olive Fed Wagyu πίτσα, τα Olive Fed Wagyu burgers, η πεντανόστιμη μελιτζάνα με miso, καθώς και μία μεγάλη ποικιλία προτάσεων κοπών ημέρας. Ναι, το La Meat Maison είναι στ’ αλήθεια ένας ναός του κρέατος…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου