- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Μeallion: Δοκιμάσαμε τα έτοιμα γεύματα του Λάμπρου Βακιάρου και του Θοδωρή Παπαλουκά
Μια νέα γαστριμαργική πρόταση επαναπροσδιορίζει την εικόνα για τα έτοιμα γεύματα
![123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg 123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg)
![Μeallion Μeallion](/images/1074x600/jpg/files/2022-11-04/meallion_photo_1_1.jpg)
Το Μeallion του σεφ Λάμπρου Βακιάρου και του μπασκετμπολίστα Θοδωρή Παπαλουκά προμηθεύει έτοιμα, ποιοτικά γεύματα
«Τι να φάω σήμερα;». Το καθημερινό αυτό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους θέλησαν να λύσουν από κοινού ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος, ο νικητής του Masterchef το 2017, μαζί με τον αστέρα του μπάσκετ Θοδωρή Παπαλουκά, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Meallion. Πρόκειται για μία υπηρεσία μαγειρεμένων γευμάτων, που προσδοκά να προσφέρει μία ισορροπημένη και ποιοτική λύση διατροφής σε εργαζόμενους με πολύ περιορισμένο χρόνο, αθλητές με συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες, οικογένειες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον χρόνο παρασκευής του γεύματος σε άλλες δραστηριότητες, και γενικά σε όποιον θέλει να οργανώσει εύκολα τα γεύματά του μέσα στην εβδομάδα, να γλυτώσει χρόνο στα ψώνια και στην προετοιμασία του καθημερινού μαγειρέματος, χωρίς να καταφύγει στη λύση του γρήγορου και αμφίβολης θρεπτικής αξίας φαγητού.
![Meallion Meallion](/images/w734/jpg/files/2022-11-04/meallion_photo_2_0.jpg)
Τα γεύματα Meallion θέλουν μόνο 2΄αναθέρμανση σε φούρνο μικροκυμάτων, ή 20’ σε οικιακό φούρνο, και έχουν την ποιότητα και την ποικιλία που θα αναζητούσαμε σε ένα καλό, ποιοτικό εστιατόριο. Για παράδειγμα ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με βουτυράτες smashed πατάτες και μυρωδικά, ψαρονέφρι με καραμελωμένα καροτάκια, σολομό στην σχάρα με ασιατική σάλτσα, γλυκόξινες γαρίδες, noodles με κουρκουμά, κοτόπουλο και λαχανικά, μπουκίτσες κοτόπουλο με σάλτσα καρύδας, ρεβίθια με κάρι, ζυμαρικά με κιμά μανιταριών και ο κατάλογος συνεχίζεται... Το μενού έχει επιμεληθεί ο Λάμπρος Βακιάρος ώστε να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γευστικών και διατροφικών απαιτήσεων, ενώ σε κάθε συσκευασία αναγράφονται λεπτομερείς πληροφορίες για τη διατροφική αξία του φαγητού.
Τα πουλερικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές είναι της εταιρείας Πίνδος και είναι αποκλειστικά ελευθέρας βοσκής, το κρέας είναι της εταιρείας Νασόπουλος με πιστοποιήσεις εκτροφής welfare. Χάρη στις μεθόδους παραγωγής και συσκευασίας που χρησιμοποιούνται τα γεύματα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο και να καταναλωθούν έως και 7 μέρες από την ημέρα παραλαβής.
![Meallion Meallion](/images/w734/jpg/files/2022-11-04/meallion_photo_5_0.jpg)
Πως λειτουργεί; Οι πελάτες που εγγράφονται στην υπηρεσία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πακέτα γευμάτων από 4 έως και 14 πιάτα, τα οποία παραδίδονται όλα μαζί στην πόρτα τους σε προγραμματισμένη ημερομηνία.
Το Meallion αποτελεί και μία βιώσιμη λύση, αφού έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Τα γεύματα συσκευάζονται σε οικολογικές συσκευασίες, 100% ανακυκλώσιμες και με 90% λιγότερο πλαστικό σε σχέση με τις συσκευασίες που χρησιμοποιούνται στην αγορά, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ χάρη στην καλύτερη οργάνωση της εβδομαδιαίας διατροφής που προσφέρει η υπηρεσία, μειώνεται σημαντικά και η σπατάλη τροφίμων από όσους το προτιμήσουν.
Περισσότερα στο www.meallion.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.