Θεματα

Τα καινούργια γλυκά της Madame Fraise είναι έπος!

Βελούδινες τάρτες, πληθωρικά cheesecakes και γιγάντια μπισκότα στο αγαπημένο ghost ζαχαροπλαστείο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Madame Fraise

Η Madame Fraise, το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της πόλης, πρόσθεσε ακόμη περισσότερα γλυκά στον κατάλογό της

Έχει μία βελούδινη και τόσο πλούσια κρέμα φιστικιού... Παρέα τής κάνουν η τραγανή πραλίνα φιστίκι, και οι νότες από ανθό αλατιού. Κοιτάς την Tarte Flan Pistachio και αναστενάζεις βαθιά. Σε κοιτάει κι αυτή. Πώς να αντισταθείς; Αλήθεια, μπόρεσε ποτέ κανείς να αντισταθεί σε οποιοδήποτε από τα γλυκά της Madame Fraise; Η οποία άνοιξε πέρυσι στο Παγκράτι και από τότε οι ψαγμένοι γλυκατζήδες Αθηναίοι υποκύπτουν στις γλυκές αμαρτίες της, χωρίς δεύτερη σκέψη. Άλλωστε πόσο συχνά συμβαίνει να φτιάχνουν το γλυκό σου κάποιοι από τους πιο ταλαντούχους pastry chefs της χώρας;

Madame Fraise

Το εξαιρετικό pastry shop, λοιπόν, μόλις ανακοίνωσε ότι εμπλουτίζει τον κατάλογό του με ακόμη περισσότερα γλυκά. Και τι γλυκά! Ας αρχίσουμε με την ολοκαίνουργια σειρά Gateau Voyage. Τι είναι αυτή η σειρά; Ας πούμε πως είσαι γραφείο, όταν ξαφνικά σε χτυπάει η λιγούρα. Σε έχουν καλέσει σε δείπνο και ψάχνεις ιντριγκαδόρικο γλυκό για να μην πας με άδεια χέρια. Απλώς γυρνάς σπίτι έπειτα από κουραστική μέρα και θες μια πλούσια, σοκολατένια μπουκιά για να νιώσεις καλύτερα. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχουν τα Gateau Voyage, δηλαδή 4 επιλογές σε γλυκά εκτός ψυγείου που μπορούν και ταξιδεύουν παντού μαζί σου. Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε την Tarte Pear, δηλαδή μια ντελικάτη τάρτα αμυγδάλου με λεπτοκομμένο αχλάδι και αρώματα από βανίλια και ρούμι, το Chocolate Moelleux με πλούσια bitter σοκολάτα vibrato (70%) και νιφάδες σοκολάτας, το Basque Cheesecake, το ξακουστό «καμένο» cheesecake, αλλά και την Tarte Flan Pistachio, που αναφέραμε παραπάνω.

Madame Fraise

Μήπως θες κάτι ακόμα πιο κολασμένο; Για εσένα φτιάχτηκε το cookie selection, που χωράει 4 διαφορετικά soft cookies στο ίδιο λαχταριστό κουτί: Peanut Caramel (με toffee καραμέλας, peanut, μπανάνα και σοκολάτα γάλακτος), Gianduja Hazelnut (με σοκολάτα Gianduja, καραμελωμένα φουντούκια και λεμόνι confit), OREO cookie (με μπισκότο OREO και frosting τυριού) και Chocolate cookie (με σοκολάτα 62%, chips σοκολάτας και τραγανό streusel κακάο). Το πιο σατανικό όλων; Όλες οι γεύσεις των cookies προσφέρονται και σε Xl μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση στα χέρια σου φτάνει ένα γιγάντιο μπισκότο που ζυγίζει 450γρ.!

Madame Fraise

Και μην νομίζεις ότι τελειώσαμε… Στις νέες αφίξεις που μόλις προσγειώθηκαν στη Madame Fraise συμπεριλαμβάνεται και πλούσια γκάμα από συσκευασμένα προϊόντα. Μιλάμε για pralines (οι οποίες μάλιστα βασίζονται στα signature γλυκά της Madame Fraise!), spreads, μαρμελάδες και cookie cylinders για να μπορείς να αντιμετωπίσεις την επόμενη μικρή λιγούρα που θα σου χτυπήσει την πόρτα στις 3 το πρωί. Κι εδώ να πούμε ότι καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, το ξακουστό Noble Panettone έκανε πάλι την εμφάνισή του σε δύο μεγέθη (του ενός κιλού και των 500γρ.) και δύο γεύσεις: Noble Panettone Classico (με πορτοκάλι, λεμόνι confit, σταφίδα ξανθή και βανίλια Μαδαγασκάρης) και Noble Panettone Chestnut & Milk Chocolate (με κάστανο confit και σοκολάτα γάλακτος).

Madame Fraise

Όοολα αυτά έρχονται κοντά σου μέσω Wolt και efood, ενώ μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου και τηλεφωνικά. Φιλική συμβουλή: αν ντρέπεσαι τους ντελιβεράδες, κάνε ό,τι κι εγώ: προσποιήσου ότι έχεις κόσμο, και ότι αυτό το τεράστιο cheesecake «προφανώς και δεν είναι μόνο για εμένα, χαχαχα, αν είναι δυνατόν, πώς σας ήρθε;». Ύστερα κλείσε την πόρτα πίσω σου και αφέσου στην ευτυχία...

Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086, Instagram: @madamefraise_, Ώρες λειτουργίας 11.00-21.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.