Τα καινούργια γλυκά της Madame Fraise είναι έπος!
Βελούδινες τάρτες, πληθωρικά cheesecakes και γιγάντια μπισκότα στο αγαπημένο ghost ζαχαροπλαστείο
Η Madame Fraise, το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της πόλης, πρόσθεσε ακόμη περισσότερα γλυκά στον κατάλογό της
Έχει μία βελούδινη και τόσο πλούσια κρέμα φιστικιού... Παρέα τής κάνουν η τραγανή πραλίνα φιστίκι, και οι νότες από ανθό αλατιού. Κοιτάς την Tarte Flan Pistachio και αναστενάζεις βαθιά. Σε κοιτάει κι αυτή. Πώς να αντισταθείς; Αλήθεια, μπόρεσε ποτέ κανείς να αντισταθεί σε οποιοδήποτε από τα γλυκά της Madame Fraise; Η οποία άνοιξε πέρυσι στο Παγκράτι και από τότε οι ψαγμένοι γλυκατζήδες Αθηναίοι υποκύπτουν στις γλυκές αμαρτίες της, χωρίς δεύτερη σκέψη. Άλλωστε πόσο συχνά συμβαίνει να φτιάχνουν το γλυκό σου κάποιοι από τους πιο ταλαντούχους pastry chefs της χώρας;
Το εξαιρετικό pastry shop, λοιπόν, μόλις ανακοίνωσε ότι εμπλουτίζει τον κατάλογό του με ακόμη περισσότερα γλυκά. Και τι γλυκά! Ας αρχίσουμε με την ολοκαίνουργια σειρά Gateau Voyage. Τι είναι αυτή η σειρά; Ας πούμε πως είσαι γραφείο, όταν ξαφνικά σε χτυπάει η λιγούρα. Σε έχουν καλέσει σε δείπνο και ψάχνεις ιντριγκαδόρικο γλυκό για να μην πας με άδεια χέρια. Απλώς γυρνάς σπίτι έπειτα από κουραστική μέρα και θες μια πλούσια, σοκολατένια μπουκιά για να νιώσεις καλύτερα. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχουν τα Gateau Voyage, δηλαδή 4 επιλογές σε γλυκά εκτός ψυγείου που μπορούν και ταξιδεύουν παντού μαζί σου. Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε την Tarte Pear, δηλαδή μια ντελικάτη τάρτα αμυγδάλου με λεπτοκομμένο αχλάδι και αρώματα από βανίλια και ρούμι, το Chocolate Moelleux με πλούσια bitter σοκολάτα vibrato (70%) και νιφάδες σοκολάτας, το Basque Cheesecake, το ξακουστό «καμένο» cheesecake, αλλά και την Tarte Flan Pistachio, που αναφέραμε παραπάνω.
Μήπως θες κάτι ακόμα πιο κολασμένο; Για εσένα φτιάχτηκε το cookie selection, που χωράει 4 διαφορετικά soft cookies στο ίδιο λαχταριστό κουτί: Peanut Caramel (με toffee καραμέλας, peanut, μπανάνα και σοκολάτα γάλακτος), Gianduja Hazelnut (με σοκολάτα Gianduja, καραμελωμένα φουντούκια και λεμόνι confit), OREO cookie (με μπισκότο OREO και frosting τυριού) και Chocolate cookie (με σοκολάτα 62%, chips σοκολάτας και τραγανό streusel κακάο). Το πιο σατανικό όλων; Όλες οι γεύσεις των cookies προσφέρονται και σε Xl μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση στα χέρια σου φτάνει ένα γιγάντιο μπισκότο που ζυγίζει 450γρ.!
Και μην νομίζεις ότι τελειώσαμε… Στις νέες αφίξεις που μόλις προσγειώθηκαν στη Madame Fraise συμπεριλαμβάνεται και πλούσια γκάμα από συσκευασμένα προϊόντα. Μιλάμε για pralines (οι οποίες μάλιστα βασίζονται στα signature γλυκά της Madame Fraise!), spreads, μαρμελάδες και cookie cylinders για να μπορείς να αντιμετωπίσεις την επόμενη μικρή λιγούρα που θα σου χτυπήσει την πόρτα στις 3 το πρωί. Κι εδώ να πούμε ότι καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, το ξακουστό Noble Panettone έκανε πάλι την εμφάνισή του σε δύο μεγέθη (του ενός κιλού και των 500γρ.) και δύο γεύσεις: Noble Panettone Classico (με πορτοκάλι, λεμόνι confit, σταφίδα ξανθή και βανίλια Μαδαγασκάρης) και Noble Panettone Chestnut & Milk Chocolate (με κάστανο confit και σοκολάτα γάλακτος).
Όοολα αυτά έρχονται κοντά σου μέσω Wolt και efood, ενώ μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου και τηλεφωνικά. Φιλική συμβουλή: αν ντρέπεσαι τους ντελιβεράδες, κάνε ό,τι κι εγώ: προσποιήσου ότι έχεις κόσμο, και ότι αυτό το τεράστιο cheesecake «προφανώς και δεν είναι μόνο για εμένα, χαχαχα, αν είναι δυνατόν, πώς σας ήρθε;». Ύστερα κλείσε την πόρτα πίσω σου και αφέσου στην ευτυχία...
Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086, Instagram: @madamefraise_, Ώρες λειτουργίας 11.00-21.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.