10 ζαχαροπλαστεία αφιερωμένα σπέσιαλ στους γλυκατζήδες

Μελιστάλακτο Ζαχαροπλαστείο: Ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά του ονείρου

Εδώ τα περισσότερα γλυκά φτιάχνονται τη στιγμή που τα παραγγέλνεις

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Ζαχαροπλαστείο Μελιστάλακτο, στον Πειραιά, θα βρεις ονειρεμένα γλυκά

Είναι τόσο κομψό που μοιάζει με γαλλική boutique. Μόνο που αντί για ρούχα ή παπούτσια στις απαστράπτουσες βιτρίνες του φυλάει του κόσμου τα γλυκά… Και τι γλυκά! Η Αγγελίνα Μαρτίνου αφού σπούδασε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στη Le Monde, αποφάσισε να ανοίξει τη δική της ζαχαρένια γωνιά το 2004. Εδώ, τα γλυκά δημιουργούνται καθημερινά από την αρχή, χωρίς τη βοήθεια έτοιμων μειγμάτων παρά μόνο με αγνά, φρέσκα υλικά. Μπορείς, μάλιστα, να χαζέψεις τη διαδικασία παραγωγής από το ανοιχτό εργαστήριο, ενώ δεν είναι λίγα τα γλυκά που δημιουργούνται επί τόπου, μπροστά στα μάτια σου. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ξακουστό μιλφέιγ με κρέμα ή σοκολάτα (και στην παγωτένια εκδοχή του με καραμελωμένο φουντούκι και τρίμμα καραμέλας) που φτιάχνεται τη στιγμή της παραγγελίας σου! Εκτός από το μιλφέιγ, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το κολασμένο γαλακτομπούρεκο… Σχεδόν πάντα θα το βρεις καυτό, με μια πλούσια κρέμα από φρέσκο βούτυρο γάλακτος, χειροποίητο φύλλο και το τέλειο σιρόπι. Κι ακόμα θα ανακαλύψεις πολλά σοκολατάκια (must είναι τα τρουφάκια) και πάστες, γαλλικά μακαρόν, μπακλαβαδάκια που μοσχοβολούν βούτυρο, γλυκά χωρίς ζάχαρη και παγωτό επίσης δικής τους παραγωγής. Αν πάλι, ψάχνεις την τούρτα των ονείρων σου, αρκεί να την παραγγείλεις μία εβδομάδα πριν, και η Αγγελίνα θα τη φτιάξει για εσένα, πάντα μελιστάλακτα, όπως άλλωστε φτιάχνει το κάθε τι.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08.00-22.00, Και delivery μέσω efood, Wolt και BOX