- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ζαχαροπλαστείο Ρόδον: Τέτοιο προφιτερόλ δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!
Άνθρωποι από όλη την Αθήνα έρχονται για να δοκιμάσουν αυτό το προφιτερόλ
Το Ζαχαροπλαστείο Ρόδον στα Σεπόλια έχει ιστορία 50 χρόνων
Μια υπέροχη γλυκιά ιστορία 50 χρόνων έκλεισε φέτος το Ζαχαροπλαστείο Ρόδον. Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση ξεκίνησε από τον παππού τον Μάκη, συνεχίστηκε με τον μπαμπά Κώστα και τον συνέταιρό του τον Μάρκο και, πλέον, έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, της Χριστίνας και του Γιάννη Μαρούσα, οι οποίοι συνεχίζουν με την ίδια αγάπη και μεράκι την παράδοση. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι άνθρωποι απ’ όλη την Αθήνα συρρέουν στο Ρόδον για να απολαύσουν το διάσημο προφιτερόλ τους, που όμοιό του σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ξανά. Δεν θα σας πούμε τα μυστικά της συνταγής, κρατήστε μόνο ότι η σοκολάτα με βάση το κακάο βράζει για δυόμισι ώρες, παίρνοντας μια απαλή, ανάλαφρη γεύση, πριν ταιριάξει τέλεια με τα γαλλικά σουδάκια με σαντιγί!
Τι άλλο ετοιμάζουν οι άνθρωποι του Ρόδον καθημερινά στο εργαστήριό τους; Εκλεκτές καριόκες, οι οποίες είναι μιξ με σοκολάτα γάλακτος, υγείας και ξηρούς καρπούς, φοβερές πάστες, σαν το αξεπέραστο ποντικάκι, που είναι σοκολάτα σεράνο, βουτηγμένη σε γκανάζ σοκολάτας, πεντανόστιμες πάστες καραμέλα και αμυγδάλου, φημισμένα μιλφέιγ, ενώ δεν λείπουν και τα γλυκά του κιλού, κοκάκια, εκλεράκια, χιονούλες, που φτιάχνονται με κρέμα και καρύδα. Να θυμάστε ότι οι ευγενέστατοι άνθρωποι του Ρόδον μπορούν να ετοιμάσουν αξέχαστες τούρτες για τα γενέθλιά σας ή για τον γάμο σας – για βαφτίσια επιλέξτε τα μικρά προφιτερολάκια, οι καλεσμένοι σας θα σας ευγνωμονούν! Και delivery μέσω e-Food.