Behold Theman: Αισθητική Βauhaus και specialty καφές στο νέο concept store των Εξαρχείων
Καφές, μπίρες από νομάδες μικροζυθοποιούς, ρούχα και ένα εργαστήρι παρασκευής αλειμμάτων σε ένα διώροφο πολύχρωμο κτίριο
Behold theman: Το νέο concept store στα Εξάρχεια
Ψηλοτάβανο, με τεράστια τζαμαρία χωρίς ρολά, γεμάτο χρώμα και μηνύματα στους τοίχους, όλα τους φτιαγμένα από τα χέρια των επισκεπτών του. Το Behold theman είναι το νέο concept store των Εξαρχείων και έχει στο επίκεντρο τον καφέ που εκπροσωπεί το λεγόμενο πέμπτο κύμα. Αυτό σημαίνει πως ανήκει στα «smart boutique coffee shops», που προσφέρουν μια ολοκληρωτική καταναλωτική εμπειρία, εκφράζοντας απόλυτα τις τρέχουσες τάσεις που διαμορφώνουν την βιομηχανία του καφέ.
Η ομάδα πίσω από το Behold theman σχεδίασε και έφτιαξε τα πάντα στο εσωτερικό του από την αρχή (ακόμα και τις κεραμικές κούπες στις οποίες σερβίρεται ο καφές) και φρόντισε να είναι διάχυτο το στοιχείο της Bauhaus αισθητικής και των βερολινέζικων vibes στην διακόσμηση του χώρου, ο οποίος αποτελείται από διάφορες «γωνιές», κάθε μία εκφράζει και διαφορετική λειτουργία. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το Coffee Station, ο πλήρως εξοπλισμένος πάγκος πίσω από τον οποίο ο head barista Θεόδωρος Νομικός επιμελείται τον καφέ της εταιρείας Omsom. Μάλιστα πρόκειται για την μοναδική περίπτωση καφέ –απ΄ όσο γνωρίζουμε-όπου έχει την ίδια τιμή είτε καθίσεις είτε τον πάρεις takeaway. Μπορεί να σου φτιάξει τσάι ανάμεσα σε 6 διαφορετικά (από εκλεκτό κινέζικο oolong, μέχρι μαύρο τσάι Ινδίας με γάλα), ρόφημα σοκολάτας με έξι προελεύσεις (ανάμεσά τους Bενεζουέλα, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Βιετνάμ) και διαφορετική περιεκτικότητα σε κακάο, που τα απολαμβάνουν οι επισκέπτες στα τραπεζάκια της σάλας. Απέναντι ακριβώς και στα ράφια του «Grocery Corner» μπορεί να βρει κανείς από καφέ λιανική μέχρι τα διάσημα εναλλακτικά γάλατα sprout (με γάλα από πρωτεΐνη αρακά), όμως οι μπίρες από ντόπιους νομάδες μικροζυθοποιούς είναι αυτές που τραβάνε το βλέμμα. Δίπλα σε κράκερς, μπρουσκετίνια και ωραία τσιπς από ελληνικές μικρές εταιρείες θα βρει όχι μία ούτε δύο αλλά 40 διαφορετικές μπίρες (Alea Brewing co, Blame the sun, Folegandros microbrewery,Strange Brew, Noctua και άλλες)!
Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται και ένα ενσωματωμένο μίνι store με ρούχα, t-shirts, φούτερ, κάλτσες, τσάντες και άλλα που σχεδιάζει η ομάδα, κάτω από το δικό τους brand, το Utopia Bauhaus.
Ανεβαίνοντας στο πατάρι, οι επισκέπτες θα βρεθούν σε ένα ήσυχο σημείο με 2-3 γραφεία για να δουλέψουν, να μελετήσουν και να ανοίξουν το λάπτοπ τους. Σύντομα ο πάνω χώρος θα ολοκληρωθεί με την προσθήκη ενός εργαστηρίου όπου θα παράγονται χυμοί ψυχρής εκχύλισης οι οποίοι θα εμφιαλώνονται επί τόπου, μπάρες ενέργειας, αλείμματα και σνακς που θα κινούνται σε χορτοφαγική κατεύθυνση με προιόντα από ντόπιος παραγωγους.
«Πρόκειται για έναν ελευθεριακό χώρο ή αλλιώς ιδεοχώρο που αναβιώνει την αισθητική και την ηθική Bauhaus, γι’ αυτό και επιλέξαμε τα Εξάρχεια για να τον φιλοξενήσει, μια αθηναϊκή συνοικία που βάζει την αλληλεγγύη πάνω από την μαζικότητα και το κέρδος. Θα παρατηρήσει κανείς μια σακούλα που μέσα έχουμε δεκάδες πολύχρωμους μαρκαδόρους… Είναι για να εκφράζουν οι επισκέπτες τα μηνύματά τους στους τοίχους μας» θα πει ο Κωστής Ορφανός, project manager του Behold theman.
Στουρνάρη 6, Τ/210-38.05.644
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.