Θεματα

Πώς να μαγειρέψεις τα ζυμαρικά σου με τον πιο βιώσιμο τρόπο

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μέθοδο του Passive Cooking

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Passive Cooking

Passive Cooking: η Barilla μας συστήνει έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μαγειρέματος

Τα τελευταία χρόνια λέξεις όπως η «βιωσιμότητα» ή φράσεις όπως «κλιματική αλλαγή» έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Τις ακούς στο ραδιόφωνο και στις συζητήσεις των διπλανών τραπεζιών, τις βλέπεις στην τηλεόραση ή και στις ειδήσεις της κάθε μέρας. Οι λέξεις αυτές λένε αλήθεια, και το μήνυμα που μεταφέρουν αξίζει να ακουστεί: αν θέλουμε να ελπίζουμε σε έναν βιώσιμο πλανήτη, πρέπει όλοι να αλλάξουμε τις συνήθειές μας τώρα. Πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε αλλιώς, κάνοντας τις σωστές επιλογές όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον μας.

Η αλλαγή γίνεται από μικρές μεταστροφές στην καθημερινότητά μας, τόσο μικρές που μπορεί μέσα στη μέρα να περνούν απαρατήρητες, μακροπρόθεσμα, όμως, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Γνώριζες για παράδειγμα ότι το μαγείρεμα του φαγητού είναι η τέταρτη πιο ενεργοβόρα δραστηριότητα σε ένα σπίτι; Πώς μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό; Πολύ πιο εύκολα από ό,τι φαντάζεσαι!

Passive Cooking

Μία από τις λύσεις βρίσκεται στην τεχνική του passive cooking και μας τη συστήνει η αγαπημένη μάρκα ιταλικών ζυμαρικών Barilla. Το passive cooking μεταφράζεται επί λέξη ως «παθητικό μαγείρεμα» και είναι… ακριβώς αυτό! Η Barilla προτείνει να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη τεχνική κάθε φορά που μαγειρεύουμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά.

Πώς μαγειρεύουμε με Passive Cooking;

Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ απλή! Πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά. Μόλις περάσουν αυτά τα δύο λεπτά, κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα ζυμαρικά μας να σιγοβράσουν μέσα στο ζεστό νερό βάσει του προτεινόμενου χρόνου μαγειρέματος ανά σχήμα ζυμαρικού. Έπειτα στραγγίζουμε και σερβίρουμε. Τόσο απλά! Μόλις έκανες κάτι καλό για τον πλανήτη και επιπλέον εξοικονόμησες ενέργεια.

Passive Cooking

Σημείωση: Ο χρόνος που θα αφήσουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των ζυμαρικών. Η Barilla, όμως, μας διευκολύνει και σε αυτό δημιουργώντας το Barilla What’s App BOT*. Με αυτό το χρήσιμο εργαλείο που είναι διαθέσιμο, μπορείς να βρεις ακριβώς τον κατάλληλο χρόνο μαγειρέματος για το αγαπημένο σου ζυμαρικό. Να σημειώσουμε ότι τα δύο λεπτά βρασμού ισχύουν για όλα τα ζυμαρικά ανεξαιρέτως, αυτό που αλλάζει είναι μόνο ο υπολειπόμενος χρόνος μαγειρέματος βάσει του κάθε σχήματος ζυμαρικού.

Μπορεί το βράσιμο των ζυμαρικών να σώσει τον πλανήτη;

Κι όμως… ναι! Μία μερίδα ζυμαρικών μπορεί να μοιάζει αμελητέα ποσότητα, αν όμως την πολλαπλασιάσουμε με τον αριθμό 438.000.000 (γιατί τόσες μερίδες ζυμαρικών σερβίρονται καθημερινά), εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι και τόσο… Με το Passive Cooking αντί να βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό για 10’, κρατάμε το μάτι της κουζίνας μόλις για 2’ και αυτό μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 80%! Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα φτιάξεις την αγαπημένη σου συνταγή με ζυμαρικά, δοκίμασε τη μέθοδο του Passive Cooking και γλύτωσε ενέργεια, μαζί και τον πλανήτη!

Passive Cooking

 *Στο Whats App Bot της Barilla θα βρεις λεπτομερείς απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σου, βήμα-βήμα οδηγίες για τη μέθοδο Passive Cooking και τη δυνατότητα να μοιραστείς την εμπειρία σου! Ανακάλυψέ το εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.