Η Μύκονος έχει πολλά να επιδείξει στον τομέα της γεύσης. Εστιατόρια διεθνούς φήμης και κουζίνας υπάρχουν ήδη πολλά, καθώς το νησί είναι δημοφιλής προορισμός με αφίξεις επισκεπτών από κάθε άκρη του πλανήτη. Αυτό που ίσως έλειπε, ήταν η ανάδειξη της ντόπιας κουζίνας, κενό που ήρθαν να καλύψουν τοπικές πρωτοβουλίες. Δύο από αυτές, ο Ερασιτεχνικός Οινοελαιουργικός Σύνδεσμος Μυκόνου (που δραστηριοποιείται στο νησί εδώ και δέκα χρόνια) και η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, (με λειτουργία 2 χρόνων έχει κάνει τους μυκονιάτικους χειμώνες πιο νόστιμους), που προτείνουν ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάδειξης των μυκονιάτικων προϊόντων.
Πρώτη στάση στο ταξίδι γνωριμίας με τα προϊόντα του νησιού, είναι η κοπανιστή, το διάσημο έξτρα πικάντικο τυρί που είναι και Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΠΟΠ).
Για τρεις μέρες (από 3 έως και 5 Οκτωβρίου) η Μύκονος θα γίνει τόπος συνάντησης για ανθρώπους από το χώρο της παραγωγής, της γαστρονομίας, της επιστήμης και του τουρισμού. Στην εκδήλωση που θα γίνει στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα συμμετέχουν ως εισηγητές ο ειδικός σε θέματα οίνου Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ο συγγραφέας και γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης, το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υπεύθυνος του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», Γιώργος Πίττας, ο κτηνίατρος (με διδακτορική διατριβή και αντικείμενο μελέτης την κοπανιστή) Γιώργος Ρόζος, ο καθηγητής της Γεωπονικής Σέρκος Χαρουτουνιάν και από τη Μύκονο οι Άννα Γρυπάρη, Δημήτρης Ρουσουνέλος και Γιώργος Συριανός.
Αν βρεθείτε στο νησί αυτές τις μέρες είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε σ’ αυτή τη νόστιμη γιορτή όλα τα γνωστά καλά της Μυκόνου όπως την κοπανιστή, τη λούζα, τα λουκάνικα, τα αμυγδαλωτά, αλλά και τα άλλα, λιγότερα γνωστά όπως τα «καφεμάτικα φασουλάκια», το ξινότυρο, την τυροβολιά και τόσα ακόμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.