«Εκείνο», το ολοκαίνουργιο, ωραίο μπαρ των Εξαρχείων
Ωραίες μουσικές και cocktails στην Μπενάκη
Το «Εκείνο» είναι το νέο μπαρ στα Εξάρχεια
Σε μια γωνιά της Εμμανουήλ Μπενάκη, δυο-τρεις παρέες πίνουν το ποτό τους κάτω από ένα χαλαρωτικό, γαλάζιο φως. Η νέον επιγραφή, δεν έχει πολύ καιρό που φωτίζει αυτή την πλευρά των Εξαρχείων με το όνομά της. «Εκείνο», διαβάζω ψιθυριστά και σκέφτομαι μισοτελειωμένες φράσεις, όπως «Εκείνο το βράδυ που…» ή «Εκείνο που θυμάμαι πιο πολύ από…». Το νέο bar της πόλης είναι μικρό, έχει ένα νοσταλγικό μωσαϊκό, μπάρα στο χρώμα της μέντας και κίτρινες καρέκλες. Είναι όμορφο πολύ και γίνεται ακόμη ομορφότερο, όταν γνωρίζεις την ιδιοκτήτριά του.
Η Ανδριανή Τριανταφύλλου αφού εργάστηκε για μια πενταετία ως αεροσυνοδός, αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να κατέβει στο έδαφος και να ανοίξει κάτι δικό της. «Ήθελα να κάνω κάτι που να έχει σχέση με τον κόσμο», μου λέει όσο ανακατεύει ένα τζιν τόνικ. «Στο δικό μου μπαρ, είναι ευπρόσδεκτος ο οποιοσδήποτε. Γιατί το ονόμασα έτσι; Ήθελα ένα όνομα ελληνικό και το “Εκείνο” ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Είναι πολύ απλή λέξη αλλά μου αρέσει η ψυχολογική ερμηνεία της. Η λέξη “εκείνο” στην ψυχολογία ερμηνεύει τις βιολογικές ενορμήσεις του ατόμου, που σκοπό έχουν την ικανοποίησή του». Τι πιο ταιριαστό για ένα μπαρ;
Μπορεί η ψυχή αυτού του μπαρ να ξεδιπλώνεται ολόκληρη το βράδυ, αλλά το Εκείνο λειτουργεί και ως café. Ανοίγει από τις 8 το πρωί, σερβίρει καλό καφέ και για συνοδεία έχει και μερικά λαχταριστά muffins. Το βράδυ, πάλι, δίνει έμφαση στα cocktails, με το Zombie να έχει αναδειχθεί στο best seller μέσα στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του. Στην κάβα του επίσης φυλάει μερικά ποτά με ελληνική ψυχή (όπως το ωραίο τζιν “Votanikon”), ενώ η Ανδριανή σχεδιάζει να ενισχύσει αυτή την ελληνική χροιά των ποτών ακόμη περισσότερο στο μέλλον. To cocktail σου θα το πιεις μέσα στο ρομαντικά μισοφωτισμένο μπαρ ή έξω στα τραπεζάκια μπροστά από την εντυπωσιακή τοιχογραφία της Natasouko, χαζεύοντας τους περαστικούς και ακολουθώντας house και indie ηχητικά μονοπάτια μέχρι τη 01.00-02.00. Ίσως και λίγο πιο αργά αν τύχει και βρεθείς σε ένα από τα αυτοσχέδια πάρτι που γίνονται συχνά-πυκνά. Φέρε μαζί και το κουτάβι σου, είπαμε όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ!
Tip: Ζήτα οπωσδήποτε το σφηνάκι του μαγαζιού! Δεν λέω τι είναι, μόνο ότι δεν θα σε απογοητεύσει…
Εμμανουήλ Μπενάκη 57, Εξάρχεια, 211 4251969, Fb: @ekeinobar, Instagram: @ekeino_, Και delivery μέσω Wolt
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.